Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dencor
Novinec

menjava tesnila na "karterju"

Napisal/-a dencor Sr mar 25, 2009 6:06 pm

Mam velik problem na starem mercedesu w202, 250d menjavlem tesnilo na "karterju", motor sem že odšraufal z nosilcev in probal dvignit ampak nikakor ne gre mi lahko kdo pove kaj vse morem dol vzet da bom lahko dvigno motor za cca. 10cm

lp dencor

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 25, 2009 6:46 pm

Imam občutek,da boš najlažje naredil,če boš motor kompletno ven uzel.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Sr mar 25, 2009 8:10 pm

motor bi moral dvignit samo za 10cm mam pa problem ker menjalnik nima tolko lufta da bi šel ttolko gor, zaj me zanima če odšraufam menjalnik od motora mi lahko kaj zruži skup v menjalniku ? al nebo nič. Mislimi da če bi odšraufal menjalnik od motora pa motor porinil 3-4cm naprej pol pa gor bi moglo it pol pa isto nazaj ???

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 25, 2009 8:19 pm

je avtomatik ali navadni menjalnik.

drugače pa odvij kardan,nosilec menjalnika,potem boš pa že lahko tolko prevagal,da se ti bo motor dvignil,menjalnik pa šel dol... malce se poigraj... ampak pazi,da ne uničiš kake el. napeljave,če boš preveč "šponal"
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr mar 25, 2009 8:22 pm

če je manual, odšraufaj pri sklopki menjalnik stran, tko da dobiš vse do vztrajnika dol. nima bit kaj narobe

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Sr mar 25, 2009 9:25 pm

ok bom jutri probal, menjalnik je navaden, prvo bom odšraufal kardan 3 šraufi nato nosilec pa tiste šraufe okoli menjalnika ki ga držijo z motorjem nato pa ga samo malo vkraj potegnil, so kaki zobi notri al gre nazaj enako enostavno

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr mar 25, 2009 9:28 pm

mnja, ko boš nazaj deval, zna bit mal problema, ker je treba sklopko fiksirat v sredino ,da lahko natakneš preostali del menjalnika. najbolj da kupiš te plastike, ali pa da zmeriš fi luknje in najdeš nekaj za not vtaknit

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 25, 2009 9:30 pm

nima kj bit narobe ni zobnikov.sam nebo se kr razdvojil od motorja.vsaj pod kotom ne kot bi ti zelel za di lahko dvignil motor.menjalnik je z motorjem povezan z eno "stango".
tko da bos moral menjalnik potegnt starn od masine za slabih 10 cm,da se bo oddvoljil,da bos lahko motor dvignu.
Ni vse res kar napišem

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Pe mar 27, 2009 10:03 pm

sn že rešo motor sn zafaklo spredi pa ga gor dvigno za cca. 15cm ampak karter ni šo ven ker ga je blokirala olna pumpa pa sn vzel nožek pa lepo pošasi potegno staro dihtungo dol pa novo gor pa sestavo :D hvala vseeno za pomoč

lp

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Pe mar 27, 2009 10:54 pm

splash je napisal/-a:mnja, ko boš nazaj deval, zna bit mal problema, ker je treba sklopko fiksirat v sredino ,da lahko natakneš preostali del menjalnika. najbolj da kupiš te plastike, ali pa da zmeriš fi luknje in najdeš nekaj za not vtaknit

ja sej on nebi sklopke dol jemal :roll:

no važno da je zrihtal
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05, Google [Bot], Google Adsense [Bot], motom in 17 gostov