Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zerozero

centralno zaklepanje

Napisal/-a zerozero Po mar 30, 2009 10:07 pm

Mam cliota 99 letnik..pa nima centralenga zaklepanja..mogoč kdo ve kolk bi pršl če bi ga dau delat???

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 10:09 pm

delat?
mislm da se na bolhi prodajajo kompleti po okkol 50 eur.tko da kup en tak komplet pa zmontiraj v avto(ce ne znas naj ti ga kdo ki zna).
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To mar 31, 2009 10:10 am

jst sm si v polota pred dvema mesecema vgradil.do sedaj ni nč zaštekal.maš na bolhi nove komplete (jst sm kupu od enga iz celja-je zlo zanesljiv).sj ko boš kupil komplet, ne moreš kaj zgrešit (ne rabiš bit štromer).kabli so obarvani, tko da se samo barv držiš in načrta.boš pa mogu tapeto dol vzet in se lotit. meni na polotu je več časa šlo za vleko kablov, kot pa pritrjevanje motorčkov (nisem imel nobenega kabla še od vrat).

drgač pa v LJ vgrajujejo to zadevo (sj ti na bolhi piše, kje imajo še vgradnjo)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii To mar 31, 2009 10:44 am

Kupi en paket na bolhi, kupi najcenejšega ali med cenejšimi. Ker tudi uni dražji so popolnoma isti paketi. In če nimaš dveh levih rok bos sam zmontiral. Če ne pa računajo električarji da ti to zmontirajo od 40-100eur.

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To mar 31, 2009 3:57 pm

imamo tipota letnik 95, brez centralnega in šip

me zanima, če gre vgradnja v ta avto? kot sem razumel, ti omogoča centralno + daljnisko. a to na vseh 4 vratih? kolk cca urc pa ti vzame da vgradiš?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Kraj: koroska

Napisal/-a -damjan- To mar 31, 2009 5:31 pm

Gre na vseh 4-ih vratih. Moraš vzet tak komplet, ki ima priložene 4 motorčke.
Časa ti bo vzelo kak dan (morš razdret vrata, vgradit motorčke, napelat kable po avtu...)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 31, 2009 9:32 pm

-damjan- je napisal/-a:Gre na vseh 4-ih vratih. Moraš vzet tak komplet, ki ima priložene 4 motorčke.
Časa ti bo vzelo kak dan (morš razdret vrata, vgradit motorčke, napelat kable po avtu...)

Tako nekako ja. Je pa centralno + dva daljinčka. Jaz sem pred tremi leti to delal prvič in sem porabil nekje okrog 5 ur. S tem da sem moral pobrat dol vse 4 tapete.....potegnit vse kable.....zmontirat motorčke....potegnit napajanje do enote....in potem vse zložit nazaj. Ni pa noben bavbav saj so kabli obarvani....poleg je načrt in vse je lepo na konektorje (motorčki)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To mar 31, 2009 10:13 pm

http://www.bolha.com/oglas382776243/avtooprema-ostalo-daljinsko-centralno-zaklepanje-alarmrecimo..
S tem da ma ta še alarm..ok zame ni kul..ker sem mel zmer probleme z njim :)Je pa kul da ga maš..odvisn od posameznika.

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Pe apr 17, 2009 10:25 pm

da še jaz svoj lonček pristavim,
na avtu imam centralno zaklepanje (3 vrata), vendar prtljažnik lahko odpreš samo z klujučem, nima "kljuke", me zanima če se lahko montira tak daljinski upravljalnik tudi na prtljažnik montirati, je zraven potrebno dodati še motorček za centralno zaklepanje?

kam pa se dejansko priklopijo teli kompleti? Sem že imel vrata odprta ker je servo motorček nekaj zajebaval, tako da približno poznam zadevo...

Je poterbno tudi kaj gledati na model avta ali so vsi kompleti ki so na bolhi enako dobri za vse vrste avtov?

je potrebno potegniti kabel od levih vrat do desnih in prtljažnika ali to ni potrebno?

lp :)
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Napisal/-a -damjan- So apr 18, 2009 6:23 am

Na motorčku v vratih imaš zdaj 3 žice. Tisti motorček (v voznikovih vratih) potem zamenjaš z takim ki ima 5 žic. Tri ostanjeo povezane tako kot sedaj, dve pa povežeš na modul daljinskega zaklepanja. Ti dve žici data komando temu motorčku, ta motorček pa da komando drugemu motorčku.
Če imaš centralno zaklepanje potem je povezava od levih do desnih vrat že narejena. Kabel boš moral potegnit iz modula za daljinsko zaklepanje do voznikovih vrat in do prtljažnika.
Če hočeš daljinsko zvezat tudi na prtljažnik imaš na modulu ločen izhod za prtljažnik, ki ga zvešeš na motorček v prtljažniku. Če lahko prtljažnik odpreš tudi z tipko iz kabine potem ta motorček imaš. Če ne pa ga boš moral dodatno zmontirat (univerzalni nevem če se dobijo tako da boš moral dobit od katerega drugega avtomobila in malo improvizirat)

Upam da sem dovolj jasno napisal

KMX125
Nov uporabnik

Kraj: Nova Cerkev

Napisal/-a KMX125 Ne apr 19, 2009 12:10 pm

Lep pozdrav!

Mene pa zanima za Golf III; prtljažnik ima "kljuko". Kakšen motorček (in kako) se pa tu vgradi za odklep vrat?

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa ivanovic Sr avg 05, 2009 4:59 pm

živjo.

mene pa zanima neki. mam cliota 2 l.98 in imam centralno zaklepanje ampak moram pri vratih stat da dalinc zazna in ga zaklene.zdej me pa zanima če bi se dal da bi si kupu tako centralno da dela tudi na daljavo.in seveda koliko bi me to stalo.

hvala za razumevanje.

Uporabniški avatar
-damjan-
Nov uporabnik

Napisal/-a -damjan- Sr avg 05, 2009 6:52 pm

Če imaš daljinca pol ti mora delat na daljavo.
Si že poizkusil zamenjat baterije?

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Sr avg 05, 2009 8:44 pm

Je neke vrste samo je preko IR senzorja tako kot daljinec za TV.

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

zdravo

Napisal/-a sasa ivanovic Pe avg 07, 2009 9:23 am

sem probal na daljavo toda noče zaznat ker bi moral obrniti ključ na senzor da bi odprl.zato me zanima če bi se dalo zamenjat druge motorčke da bi imel na daljavo.

sem gledal na mimovrste.com centralno zaklepanje samo me zanima, ker imam jaz trovratni clio l.98 pa me zanima kolk motorčkov rabm 2 al 3 ker nevem če mi bo prtljažnik odperal.
clio 1.4

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 07, 2009 9:34 am

Točno tako kot je rekel dejan. Starejpi renoji imajo IR daljinec, ki vleče samo , ko stojiš ob vratih ( enako mam na jeepu in najdlje kar si lahk od senzorja so prtljažna vrata).
Sasa ne rabiš nobenih motorčkov , ker le te že imaš v vratih. Rabiš samo modul, katerega potem priklopiš na že obstoječo centralno zaklepanje. Žal še tega nisem delal tako, da počakaj , da se javi nekdo , ki je to že počel.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

centralno zaklepanje

Napisal/-a sasa ivanovic Pe avg 07, 2009 12:32 pm

aja pol rabim samo modul.kaj zravn tega modula dobim dalinc al ostane ključ isti al kako.
clio 1.4

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa ivanovic Po avg 10, 2009 9:57 am

zdravo mi kdo lahko pove kje se nahaja modul za centralno odklepanje k sm use preisku pa ga ne najdem.avo je pa clio 2 98 letnik
clio 1.4

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto Po avg 10, 2009 11:33 am

jst mam tudi isto centralno zaklepanje na Golf 3 pa sm kupu to za daljinsko .... pol samo modul zamenjam ? motorčki so itak notr že original. Kje pa dodam ta modul oz kam??? :roll:
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

TOMOS-A3
Nov uporabnik

Re: centralno zaklepanje

Napisal/-a TOMOS-A3 Sr jun 01, 2011 11:25 pm

Živjo,
mene zanima če kdo slučajno ve kako pravilno zvezat kabel za utrip vseh smernikov? Sam sem zvezal tako kot je na shemi. Kabel za vse 4 smernike sem priklopil kar direktno na rele. In ko zaklepam in odklepam mi vsakič ko utripnejo smerniki v avtu vspostavi kontakt (sliši se črpalko goriva, prižge se računalnik...) Če pa ta kabel z releja odklopim, mi pa centralno deluje čisto pravilno, le smerniki se ne vklopijo. Zato me zanima kam je najbolje vezat ta kabel da se mi to nebi več pojavljalo.
Gre pa za Chevrolet Aveo 2010 in stikalo smernikov je na sredinski konzoli in praktično nedosegljivo.
Hvala za vaše predloge in odgovore
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov