Enkrat sem že kupil rabljen aku in bi ga v podobni situaciji spet. Pri akujih in gumah je dostikrat tako, da ljudje menjujejo preventivno - ko še ni nobenih znakov prave iztrošenosti. Za gume je drugače, ker gre za varnost, toda aku ponavadi ne crkne trenutno, tako da niti na cesti ne ostaneš - v skrajnem primeru pač vržeš stran 15 €.
Vedel sem, da bom imel avto še največ leto ali dve (nato odpad in ne prodaja), avto je delal še OK, a ni bil vreden nič (manj kot nov aku), prodajalce sem za silo poznal in sem pogojno verjel njihovim besedam, da aku pregledajo, obnovijo (napolnijo s tekočinami, elektriko itd) in da prodajajo samo tiste, ki bi jih tudi sami imeli. Seveda je vedno riziko, a dat 70 ali 15 € je nekaj razlike. Pač zavesten riziko, ki se je meni izplačal, lahko pa se mi tudi ne bi.
Kot običajno je odvisno od cene in stanja rabljenega - riziko je vedno, a tu brez fatalnih posledic, tako da zgražanje (gate ipd) ni najbolj na mestu.
Če je avto zelo malo vreden in bo kmalu šel pa-pa (ne bo "do nadalnjega" oz vsaj še dve leti), je tudi to dovolj resna opcija.
Sicer pa jih ima Fan na zalogi...