Nasveti in napotki ter povpraševanja...

montblanc
Nov uporabnik

"Požira " gume!

Napisal/-a montblanc To apr 21, 2009 8:06 pm

Na nemškem forumu za renault modusu, sem zasledil, da se vozniki pritožujejo, ker jim modus požira zadnje pnevmatike oz. robove na zadnjih pnevmatikah. In danes sem pogledal na mojem in tudi moj jih kar fino požira. Pnevmatike so continetal stare 3 leta, požrti so samo robovi, in ravno s temi pnevmatikami imajo iste težave, nikjer pa nisem zasledil, kaj bi se zgodilo oz. ali bi bilo zelo narobe če bi dal zadnje pnevmatike naprej? Težavo do zdej niso uspeli rešiti na nobenem nemškem servisu.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To apr 21, 2009 8:09 pm

pozira po notranjem robu al po ztunanjem robu?
am a se da kj optika stelat pri modusu?
Ni vse res kar napišem

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc To apr 21, 2009 8:12 pm

Gume požira po zunanjem robu na obeh pnevmatikah enako močno. Sprednje so kot nove. Glede optike pa ne vem, sam če problem ne znajo rešit v nemčiji ( kot tudi to za kaj volan vleče v levo, in to tud pri meganu ) sem glede naših servisov še bolj skeptičen.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To apr 21, 2009 8:20 pm

kako mas lahko 3 leta stare gume pa so kot nove?
am drgac pa ce niso res ze prevec zrabljene lahko jih das spredaj pa sprednje das nazaj
Ni vse res kar napišem

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc To apr 21, 2009 8:26 pm

Ker ma avto v treh letih prevoženih 30 tisoč km pa s temi gumami sam čez poletje ker čez zimo so gor pač zimske ;) Mam še Alfo romeo gt z gumami iz salona stara 4 leta pa ne zgledajo tako slabo kot na modusu zadnja :?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 21, 2009 8:28 pm

montblanc je napisal/-a:Ker ma avto v treh letih prevoženih 30 tisoč km pa s temi gumami sam čez poletje ker čez zimo so gor pač zimske ;) Mam še Alfo romeo gt z gumami iz salona stara 4 leta pa ne zgledajo tako slabo kot na modusu zadnja :?

torej majo letne cca 15000 km a ne..js sm svoje continentalke v 17000 km zradiral...čudn narod ste eni k mate tok dolg gume :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 21, 2009 8:47 pm

speedfreak je napisal/-a:
montblanc je napisal/-a:Ker ma avto v treh letih prevoženih 30 tisoč km pa s temi gumami sam čez poletje ker čez zimo so gor pač zimske ;) Mam še Alfo romeo gt z gumami iz salona stara 4 leta pa ne zgledajo tako slabo kot na modusu zadnja :?

torej majo letne cca 15000 km a ne..js sm svoje continentalke v 17000 km zradiral...čudn narod ste eni k mate tok dolg gume :P

Čudn al ne.....eni pač ne divjamo :) ali kakorkoli drugače divje vozimo :) Na petki sem imel gume 50 tisoč km pa imajo še zdaj nekaj profila....na jeepu jih imam že 30 tisoč pa imajo še več kot polovico....

Glede modusa pa.....verjetn gre nekaj pri podvozju ali nastavitvah narobe. Sicer je to verjetno neka konstrukcijska napaka ampak tako mala da se noben servis ne bo šel z njim ukvarjat. Kot recimo pokanje glav pri VM motorjih.....kjer si sam mislim kaj je narobe ampak to sem spet posameznik, ki je prebil ure in ure ob rastavljenem motorju in si pulil lase.....pa še sedaj ne vem ali je to ali ni....
S experimentiranjem bi se verjetno dalo tudi požiranje gum odpravit....ampak to so dolgotrajni postopki za katere pa servis nima časa. Sicer so pa po štirih letih gume zanič (zarad starosti) in si pač servis ali renault ne beli glave.
Sicer pa ob vsaki sezoni menjaj gume sprednje-zadnje in bo ti vse lepo enakomerno pobiralo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To apr 21, 2009 8:49 pm

fotru je na laguni v 3 letih tudi lepo spožrlo continentalke... :roll: klump gume
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To apr 21, 2009 9:08 pm

lisko je napisal/-a:

Čudn al ne.....eni pač ne divjamo :) ali kakorkoli drugače divje vozimo :) Na petki sem imel gume 50 tisoč km pa imajo še zdaj nekaj profila....na jeepu jih imam že 30 tisoč pa imajo še več kot polovico....

Saj ne da divjajo/divjamo vsi, samo nekateri raje kupimo/kupijo po 3 letih nove gume neglede na profil, saj varno ustavljanje je v dobrih gumah, ne pa v varnem avtomobilu, kot dajo nekateri poudarek ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 21, 2009 9:34 pm

lancia hf je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Saj ne da divjajo/divjamo vsi, samo nekateri raje kupimo/kupijo po 3 letih nove gume neglede na profil, saj varno ustavljanje je v dobrih gumah, ne pa v varnem avtomobilu, kot dajo nekateri poudarek ;)

Se popolnoma strinjam ampak hotel sem povedat glede na prevožene kilometre.....sam pa tko ali tako moram zamenjat gume v treh letih.....delam 35-40 tisoč letno....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To apr 21, 2009 10:05 pm

naložavto- al ga pa spust
je pa dejstvo, da če so ti gume zdržale 3 leta je to popolnoma dovolj
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 23, 2009 9:18 pm

Čuj Lisko :P , delam cca 30kkm na leto, gume ( sprednje ) menjam vsako sezono, zadnje mogoče zdržijo 2 sezoni. Ne divjam, ne dragam, samo sem ogromno na AC pa na ovinkih, pa še nekaj je, ne čakam da se ne vidi več profila na gumi menjam najkasneje pri cca 3mm profila, ker je moja varnost pomembnejša od parih evrov za gume. Tega bi se morali vsi držati in kupovati dobre gume in pravočasno menjavati.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če apr 23, 2009 9:31 pm

Jaz prednje mejujem kot se menjujejo letni časi :D

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Napisal/-a Deeyan Pe apr 24, 2009 9:04 am

zanimiv, da so taki problemi večinoma pri Renaultu :roll:
[url=http://www.mazdaklub.si/][img]http://shrani.si/f/1q/fd/1aEjuIui/mazda-klub-header1.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe apr 24, 2009 9:22 am

Ne začet z blatenjem firm, pust to statistikam.

Prej bi reku da so gume krive kot pa avto sam. Sicer pa sem bolj mnenja, da ni pomemben profil gume ampak bolj starost gume, recimo na polotu sem imel čez zimo zimske stare 9 let, profila dosti, ampak gume so spuščale in ble trde. Me je enkrat zelo grdo obrnil pri priključevanju na avtocesto iz smeri LJ-center -> MB, na koncu tistega dolgega ovinka. Sem vozil lepo pod omejitvijo, kar je za tisti ovinek zelo počasno, pa me je na koncu ovinka obrnil prot ograji, z rahlim zasukom volana sem naenkrat gledal čez vse pasove avtoceste z leve pa je prihajal tovrnjak, še en zasukin sem bil nazaj na pasu. Na srečo je bila avtocesta prazna in mi je ratal preživet. Lahko je blo olje na tleh, lahko je blo kaj druzga, cesta ni bila mokra, rahlo vlažna. Ker so imele gume slab oprijem tudi drugje si razlagam da so bile slabe gume krive...
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe apr 24, 2009 9:27 am

PO 3-4 letih je itak treba nove gume kupt ker so one trde, pa v dežju niso glih kj prida več..

drugače pa ene gume so tko narejene da nimajo kj dost stranskega roba..
take sm dobu na avtu.. pa je vulkanizer reku da so noveje gume pač ene take (mislim da PIRELLI P6)

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe apr 24, 2009 9:53 am

Mislm da je šest let največ kar se lahko dovoli za gume, vsaj primerno skladiščene.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 24, 2009 10:48 am

Lahko da ima Modus napačno določen pritisk v zadnjih gumah in so premalo napumpane? Če žre robove.
kar se tiče obrabe gum - mi naredimo 10 tkm na leto, in letne imajo po 4 letih še 5-6mm profila. Vedno moramo menjati gume samo zaradi neoprijema na mokrem zaradi trdote, čeprav imajo še 5mm vse. Pač ne divjamo eni po ovinkih.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov