Nasveti in napotki ter povpraševanja...

enze
Nov uporabnik

Lambda sonda

Napisal/-a enze To apr 21, 2009 11:07 pm

Začela se mi je pojavlati napaka z gorenjem lučke CHECK. Imam golf 4 letnik 2001, 1.4 16v. Avto je redno servisiran. Peljal sem ga na tester na Porsche Maribor in so mi povedali da je občasna napaka lambde sonde. Napako so mi zbrisali in rekli da če se ponovi da moram prit da pogledajo. Zdaj po kakšnem tednu ali dveh se mi je lučka ponovno prižgala. Zanima me ali kdo pozna ta problem ali ga je že imel in kako ga je rešil. Na porsche m. mi ga ravno ni za vozit ker so oderuško dragi. Ali je to kar treba zamenjat ali se, da naredit še kaj, slišal sem da je lambdasonda kar draga, me je že strah :) .Prosim za pomoč!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr apr 22, 2009 8:04 pm

Pozdravljeni

V koliko je bil vozilo na testerju in je pokazalo občasno napako kisikove sonde, jo je potrebno samo ščistiti in preveriti stik na konektorju.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

scott
Novinec

Napisal/-a scott Sr apr 22, 2009 8:29 pm

Imel Ibizo isti motor letnik 2003,prižgala se je lučka in spet ugasnila,na servisu so dejali da se počasi poslavlja sonda,sčasoma lučka sploh ni več ugasnila.Potem sem se odločil za nakup novega avta in Ibizo je blo treba zrihtat za prodajo.Ker je obstajala možnost,da je kaj narobe s senzorji,tipali in napeljavo ,sem peljal avto na pregled teh zadev,avto je bil slabe 3 ure na temeljitem pregledu,našli so en slab oksidiran kontakt in plačal sem okol 60 e,lučka pa ni več gorela,a mi je vodja delavnice povedal da v kolikor se lučka spet prižge je sonda zanič.Na mojo žalost se je lučka naslednje jutro spet prižgala.
Sledila je vožnja na Seat servis kjer so mi zamenjali sondo (270e) in 30 montaža.
Ker gre pri tebi za isti motor pričakuj take stroške :jao:

enze
Nov uporabnik

Napisal/-a enze Sr apr 22, 2009 8:55 pm

sem danes zrihatl. Bil sem na original servisu in bi me prišlo okrog 350€. Ampak niso imeli lambde na zalogi in mi nebi mogli v kratkem času menjat, sem vprašal če mi lahko priporoča ali pozna koga ki mi lahko menja. Delavec je naredil klic in me namenil na en bosh servis, kjer so mi v pol ure zrihtali zadevo. Plačal sem 170€ z delom vred in original bosh sondo. Tako , da sem kar zadovoljen
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov