Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dtersek
Nov uporabnik

Avto ne izgubi elektrike kljub odstranitvi kjuča!

Napisal/-a dtersek Če apr 23, 2009 9:23 am

imam renault megane coupe l.96 mašina 1.6e! imam pa naslednji problem. ko izvlečem ključ iz ključavnice mi radijo in lučka v uri ne ugasneta! Vem da radijo lahko sam ugasnem vendar lučke pa ne! A li je možno da ključavnica ¨zašteka¨?
Ali ima ključavnica na zadnjem delu samo vložek ki se lahko zamenja! ali je dovolj da jo našpricam z wd-40?

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 Če apr 23, 2009 1:35 pm

Ta ura gori skoz. Ko sonce fajn sveti se vidi, ponoči pa ne.
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če apr 23, 2009 2:22 pm

Kar se radia tiče, je težava v samem priklopu radia. Fantje ki se bavijo z akustiko ti bodo znali bolje razložiti, vendar je pri večini avtomobilov napajanje radia vezano preko stalnega toka zraven pa dobi še signal iz ključavnice da se samodejno prižge ob kontaktu. Vse kar je potrebno narediti je vzeti radio iz ležišča in premakniti en kabel. Verjetno je signal vezan na stalno napajanje in ti ne preklaplja. Če imaš še navodila od radia, je tam vse napisano. Sicer pa so tisti kabli pripravljeni za preklop in je potrebno samo premakniti v konektorju.

Lp Tristan01

PS: Se opravičujem za malce laično pojasnilo, vendar sem tako rešil te teave že na nekaj svojih avtomobilih.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dtersek
Nov uporabnik

Napisal/-a dtersek Če apr 23, 2009 2:47 pm

tomaz07 je napisal/-a:Ta ura gori skoz. Ko sonce fajn sveti se vidi, ponoči pa ne.

Je že res da ura skoz dela sam lučka pa ne svet v njej ampak se prižge šele ko daš kontakt!

dtersek
Nov uporabnik

Napisal/-a dtersek Če apr 23, 2009 2:48 pm

tristan01 je napisal/-a:Kar se radia tiče, je težava v samem priklopu radia. Fantje ki se bavijo z akustiko ti bodo znali bolje razložiti, vendar je pri večini avtomobilov napajanje radia vezano preko stalnega toka zraven pa dobi še signal iz ključavnice da se samodejno prižge ob kontaktu. Vse kar je potrebno narediti je vzeti radio iz ležišča in premakniti en kabel. Verjetno je signal vezan na stalno napajanje in ti ne preklaplja. Če imaš še navodila od radia, je tam vse napisano. Sicer pa so tisti kabli pripravljeni za preklop in je potrebno samo premakniti v konektorju.

Lp Tristan01

PS: Se opravičujem za malce laično pojasnilo, vendar sem tako rešil te teave že na nekaj svojih avtomobilih.

Ni problem v tem da nebi znal priklopit vendar en čas je vse lepo delalo ampak zdaj pa ko dam ključ iz ključavnice pa ostane radio prižgan prej pa leto in pol ni blo tko

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če apr 23, 2009 3:14 pm

To je druga zgodba. Verjetno res kje ključavnica zašteka. Pametno bi bilo če tole pregleda in premeri kakšen avtoelektričar, saj zna biti to posledica kakšne okvare. Morda se dogaja kot pri nekaterih starejših avtomobilih da je pokvarjen električni del volanske ključavnice.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če apr 23, 2009 9:35 pm

Jaz sem imela podoben problem - pri meni je v prvi varianti ostal prižgan radio in ventilator, in sem zvečer izklopila akumulator, da se ne bi spraznil. Potem pa se je to nehalo in so ostale prižgane lučke na armaturi med vožnjo, in sicer za ročno zavoro, olje in še nekaj. Prebijali so kabli.
Protonika ima bullbar.

dtersek
Nov uporabnik

Napisal/-a dtersek To apr 28, 2009 2:52 pm

Tako napako sem odpravil kar sam in to tako da sem poiskal plus žičko na radiju in plus žicko za lučko v uri in ju povezal z plusom ki pride na ključavnico.
Hvala vsem ki ste mi svetovli!

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov