Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Opel Vectra A 2.0i - olje

Napisal/-a sacrifice Sr apr 29, 2009 9:12 pm

Pozdravljeni!

Zasledil sem mozno tezavico na moji vectri in sicer zdaj ko imam očiščen motor opazam da mi spusca olje iz pokrova za dolivanje olja v motor in sicer v manjsih kolicinah, to sem zdej posebno opazil ko sem sel na morje, ce bi bila usrana masina se tega nebi videlo, za test sem probal pri vzgani in segreti masini odprt pokrov za dolivanje olja in mi je olje spricalo ve(to se mi zdi logicno), zdaj me zanima ce je mozno da samo pokrovcek za dolivanje olja dobro ne tesni, ali je mozna kaksna druga okvara, rad bi cim vec informacij ker mi je zakon avto in bi rad uredil ce je kaj vec narobe.

lp jan

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr apr 29, 2009 9:18 pm

Pozdravljeni

Zamenjajte pokrov, v koliko se bo to ponavljalo začnite razmišljati o odušku motorja ( motor diha ).

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr apr 29, 2009 9:33 pm

sem zacetnik glede tega, sam kaj naj bi biu odušek motorja, če bi mi lahko kdo razložil

lp jan

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 29, 2009 9:38 pm

na pokrovu ventilou(toj je un velik kos plastike kjer je gor tut cep za nalivanje,mora bit ena cevka ki vodi nazaj v sesalno vejo(uno cev k gre od zracnega filtra do vbrizga.no in ta cev zna bit zamašena.
Priponke
oddusek.jpg
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr apr 29, 2009 9:48 pm

mi je ze jasno kako to zgleda na moji masini, bom jutr to pogledal, pa nekje sem se bral da se rado zapaca filter oljnih hlapov ki je pred tem odduškom, tako da bom tudi to pregledal pa potem porocam naprej, pa moram se pogledat ce mi slucajno iz palice za merjenje olja sprica ven olje ko je motor prizgan.

ce ima se kdo kake nasvete bi lepo prosil.

lp jan

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 29, 2009 10:00 pm

cist mozn je da se zapaca tut ta filter.pokrou dol pa pogledat an.pa mogoce bi se uno cev lahko pogledal k je na desni spodnji strani pokrova ventilou.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Sr apr 29, 2009 10:08 pm

ja moram use videt kko tocno zgleda na mojem motorju ker imam C20NE, in ne ecotec motor

porocam jutri

lp pa hvala

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Napisal/-a sacrifice Pe maj 01, 2009 6:42 pm

oddušek je čist, se mi pa zdi da imam prevec olja notri in mi zaradi tega mogoce malo mece ven, ker tud palica ko je vroca masina je zalita z oljem, je pa malo nad maximumom ravno do prve crke, cudno da mi je slo cez, ker ko sem dolil 1l je ze blo pod minimum zanimivo, zdaj me se zanima katero olje mi priporocate ob menjavi, cena niti ni toliko pomembna vazno da je kvalitetno in pravo za moj avto gre se enkrat za Oplov 2.0i motor oznake C20NE!!

lp pa hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov