Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
clio-boy
Nov uporabnik

Kraj: Rače

opel vectra problem!

Napisal/-a clio-boy So maj 09, 2009 1:55 am

lep pozdrav!
Doma imamo opel vectro serije B 1.6 16V letnik 1998 in se pojavla naslednja težava!
ko se z avtom pelješ se na enkrat vklopi lučka za motor (oranžno gori pa narisan motor in strela). isti moment ko lučka utripa avto cuka to se dogaja samo v prvi drugi in tretji brzini! je nekako tako kot da motor nebi dobil lufta ali bencina. priklopli smo ga že na računalnik vendar ni na računalniku nič pokazalo in nihče ne ugotovi zakaj se to dogaja!
tako da vas prosim če se je že komu to dogajalo ali ve za kaj se gre če mi lahko pomaga!
ne večih forumih sem prebral da je to lahko lambda sonda! a je to mogoče?
prosim za pomoč!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So maj 09, 2009 8:58 am

probej dobit nekoga z enakim tipom motorja pa zamenjajte lmm (luftmesser, merilec pretoka zraka), če se napaka ne bo pojavila, boš moral zamenjat to. lahko pa je tud kj druzga ja, samo sumljivo da tester ne pokaže nič...

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas So maj 09, 2009 11:11 am

ali zgoraj napisano ali sonda seveda je možno da je sonda ker dobiva računalnik napačne podatke o mešanici goriva!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So maj 09, 2009 12:01 pm

Pozdravljeni
Vsakič, ko se prižge rumena opozorilna lučka ECU zabeleži napako in jo shrani. To napako se lahko prebere s testerjem ( seveda pod pogojem, da imate pravo rogramsko opremo ).
Pri vas nagaja EGR ventil.
Preverite tisto tanko črno cevko, ki povezuje EGR ventil in ventil na sesalnem kolektorju. Ko vam gori lučka ustavite in pri prižganem motorju nežno potolcite po EGR ventilu in ventilu na sesalnem kolektorju - vozilo mora začeti delovati normalno in lučka ugasne.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
clio-boy
Nov uporabnik

Napisal/-a clio-boy So maj 09, 2009 2:12 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Vsakič, ko se prižge rumena opozorilna lučka ECU zabeleži napako in jo shrani. To napako se lahko prebere s testerjem ( seveda pod pogojem, da imate pravo rogramsko opremo ).
Pri vas nagaja EGR ventil.
Preverite tisto tanko črno cevko, ki povezuje EGR ventil in ventil na sesalnem kolektorju. Ko vam gori lučka ustavite in pri prižganem motorju nežno potolcite po EGR ventilu in ventilu na sesalnem kolektorju - vozilo mora začeti delovati normalno in lučka ugasne.

Lep pozdrav

oky samo meni pa lučka ne gori ampak utripa!! 1krat do 5 krat utripne tolko krtak kolkokrat cukne in pol je spet normalno vse!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So maj 09, 2009 5:01 pm

Pozdravljeni

Tudi v mojem pisanju ni napisano da opozorilna lučka stalno gori. Temveč vsakič ko se prižge. Torej po vašem mnenju se prižge, če utripa ali ne?

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
clio-boy
Nov uporabnik

Napisal/-a clio-boy Ne maj 10, 2009 3:23 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Tudi v mojem pisanju ni napisano da opozorilna lučka stalno gori. Temveč vsakič ko se prižge. Torej po vašem mnenju se prižge, če utripa ali ne?

Lep pozdrav

no tukaj se nisva vredu razuemla!! se opravičujem!! ampak lučka samo utripa v istem pa avto cuka!! tako da zdaj ko bo šel avto na popravilo še bom tudi vaš odgovor upošteval in serviseru predlagal za pregled! me pa zelo veseli da mi pomagate fantje iz foruma in poznate več težav vozila kot pa marsikateri mehanik! ker namreč avto je že bil pri petih različnih mehanikah ki bi se naj na ople spoznali in niso znali odkrit težave!!

lep pozdrav!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost