Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Apple88
Nov uporabnik

Tankanje in prizgan avto..

Napisal/-a Apple88 So maj 09, 2009 12:55 pm

Pozdravljeni...

Naredil sem neumnost ki ji ni para, pa me zanima v cem je problem, in kako bi se ga dalo odpraviti.. Avto: megan 1.5dci
Na kratko.
Pripeljem se na bencinsko crpalko, se parkiram ob tocilni aparat in zacnem tankati..
Ker me je zanimalo kako bi-bo rastla kazalka za gorivo med tankanjem sem prizgal avto in opazoval.. Prizgem avto kazalka se dvigne ne 3/4, tankam dalje kazalka se ne premika, natocim gorivo(dizel) do cepka, kazalka se ne premakne iz 3/4..
V cem je problem in kako bi se ga dalo resiti..
Zanima me se strosek ki sem si ga povzrocil s svojo veleumnostjo?

Hvala za vas cas in prebiranje le te umetnine ki mi je uspela...
Lep pozdrac

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So maj 09, 2009 1:02 pm

Mislim, da nimas nobenega problema.

Sam precejkrat tankam s prizganim motorjem, ker ga nocem razgretega ugasat in se mi dogaja isto. Sumim, da racunalnik preveri nivo gladine goriva sele ob vsakem novem zagonu in nato prilagaja stanje glede na rezim voznje. Govorim napamet, da me ne bo kdo drzal za besedo. Resitev? Ugasni motor in ga ponovno prizgi - pri meni se vselej resetira na ta nacin...

LpF

Apple88
Nov uporabnik

Napisal/-a Apple88 So maj 09, 2009 1:06 pm

Hvala ampak avto je bil ugasnjen in prizgan ze ene 5x od tankanja in zal ne pomaga nic.. :?
Mogoce se kaksna druga mozna resitev oz ugotovitev napake..

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype So maj 09, 2009 1:06 pm

A ni dost da imaš kontakt
Honda Civic 5g. VTI

Apple88
Nov uporabnik

Napisal/-a Apple88 So maj 09, 2009 1:08 pm

da hype je napisal/-a:A ni dost da imaš kontakt

Ne, kajti ob kontaktu se ne dvigne kazalka, dvigne se sele ko prizges avto..
Lp

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo So maj 09, 2009 1:35 pm

odklopi akumulator za 10 min da se vse resetira.če nebo pa pelji na servis

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So maj 09, 2009 1:37 pm

kaj pa če pač sprazneš ta tank in boš vidu kaj bo pri naslednjem tankanju...pa takrat pusti kontakt pri miru ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 So maj 09, 2009 2:35 pm

Mene tudi vedno jezice pridem z vrocnim motorjem na bencinsko pa moram pol noter sedet pa cakat da se ohladi. Sem mislo ze tankat s prizganim samo ej bla punca zravn in se je drla naj vgasnem pa se na pumpah pise da moras z ugasnjenim tankat tak da raje malo počakam pa ugasnem da ni kakih problemov!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 09, 2009 3:35 pm

Ravo je napisal/-a:odklopi akumulator za 10 min da se vse resetira.če nebo pa pelji na servis

Za reseteranje je dovolj samo 5-10 sekund. Druga rešitev pa je tudi, če ima odprtino za plovček zadaj pod sedežem, dvigni sedež in z roko malo potolči (pri ugasnjenem avtomobilu) pa se bo verjetno zbudil.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So maj 09, 2009 4:03 pm

Mislim da ni panike zaradi prižganega avta, sem moral alfo tako tankati, ko je bil slab akumulator, pa ni bilo problema.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Tankanje in prizgan avto..

Napisal/-a lumpii So maj 09, 2009 6:22 pm

Apple88 je napisal/-a:Pozdravljeni...

Naredil sem neumnost ki ji ni para, pa me zanima v cem je problem, in kako bi se ga dalo odpraviti.. Avto: megan 1.5dci
Na kratko.
Pripeljem se na bencinsko crpalko, se parkiram ob tocilni aparat in zacnem tankati..
Ker me je zanimalo kako bi-bo rastla kazalka za gorivo med tankanjem sem prizgal avto in opazoval.. Prizgem avto kazalka se dvigne ne 3/4, tankam dalje kazalka se ne premika, natocim gorivo(dizel) do cepka, kazalka se ne premakne iz 3/4..

Lep pozdrac

Še večjo neumnost pa si naredil z tem, ko si tankal prižgan avto zato ker se usedlina od naše slabe nafte veselo dvigne in ti šobe paca......
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So maj 09, 2009 6:28 pm

ni panike jest vedno tako tankam in plovec in merilec deluje bp, kar se pa tiče prižganega avta in črpalke, pa se enostavno samo bojijo če pustiš prižgan avto, da natankaš in se gladko odpelješ, vsaj tko mi je reku črpalkar, da pa bi moral avto ugasnit zaradi požara ali česa drugega je izmišljotina, saj tudi kamioni velikokrat točijo z prižaganim motorjem in jim nihče nič ne reče...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So maj 09, 2009 6:37 pm

Čakte malo...

Zakaj je že slabo da če za 3-5min ko stojiš na bencinki ugasneš avto?

Ohladi se minimalno, usedline ti ne vleče v motor, avto ne laufa v prazno... Mislim WTF?!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge So maj 09, 2009 6:37 pm

lumpii je napisal/-a:

Na kratko.

Lep pozdrac

Še večjo neumnost pa si naredil z tem, ko si tankal prižgan avto zato ker se usedlina od naše slabe nafte veselo dvigne in ti šobe paca......

Katerega nasega pogonskega goriva? Kaj po novem v Sloveniji sami pridobivamo gorivo? Kje pa imamo te famozne rafinerije?
Decapotabile

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So maj 09, 2009 6:42 pm

Templar je napisal/-a:Čakte malo...

Zakaj je že slabo da če za 3-5min ko stojiš na bencinki ugasneš avto?

Ohladi se minimalno, usedline ti ne vleče v motor, avto ne laufa v prazno... Mislim WTF?!

Jaz tankam enkrat tedensko in še nisem videl nikogar ki bi tankal z prižanim motorjem.

Glede nekega ohlajanja in bla bla motorja je totalna traparija in naj mi negdo dokaže da se motim.

MADONA SAJ NISMO V PANTIVEKU, motorji so sodobni, res ne razumem te vaše metode. Razlike v temperaturi motorja itak nihajo med vožnjo še bolj kot pa če ga vgasneš za 2 minute na bencinski.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So maj 09, 2009 6:44 pm

jest konkretno tankam mojga unota turbota po vožnji in ohlajam turbino in najlažje, če lepo natočim bencin, medtem pa se olje in turbina lepo ohladita, saj veš kako je če turbinca ugasneš vročega, no ja lahko bi šel točit tudi takoj pred daljšo vožnjo, ampak jest pač tko počnem.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So maj 09, 2009 6:46 pm

mihaing in templar..
nekateri vozimo avte s turbino, poleg tega jih imamo nekateri še čipane..
in zgodi se da se motor oz. turbina ki se vrti na nekaj tisoč obratih več kot motor ob priganjanju ali pa cigli gasu na avtocesti zelo segreje. seveda tega ne opaziš če gledaš samo temp. vode.
takrat je dobro da avta ne ugasneš kakšno minuto, dve.. zakaj pa misliš da obstaja turbo timer?

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So maj 09, 2009 6:53 pm

tako je, avtov s turbinami (npr. dizli) ni pametno ugašati vročih za kako 1-2min.. to mene tudi jezi, če moram vmes na AC kaj ustavit na hitro :x

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So maj 09, 2009 6:58 pm

HAHA ste smesni,... mate avte z turbino, da se potem bojite ustavit na ac oz. ugasnit motor na pumpi :lol: :lol:

Sej te nebo crknilo vseskup ce bos vgasno avto za 5min.

Te pac par km pred pumpo vozite pod nizkimi obrati, pa bo! Ce ze hocete tak pazit...
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So maj 09, 2009 6:58 pm

lumpii je napisal/-a:

Na kratko.

Lep pozdrac

A 20sekund potem ko plačaš pa se odpelješ se pa že lepo poleže po dnu? Pa ko voziš po razrukanih cestah pa čez ovinke tudi "veselo" na dnu počiva?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov