Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Kako odstraniti...

Napisal/-a tdk Pe maj 15, 2009 5:41 pm

...emblem na zunanjem nosilcu vrat,ki je zalepljen gor z lepilom Super Attcac(ali tako nekako);zelimo ga odstraniti brez da bi poskodovali barvo ali pustili sledi..prosim za nasvete in predvsem izkusnje pri odstranjevanju zadev zalepljenih z omenjenim lepilom..glede na karakteristike lepila sem pa velik pesimist,da gre brez posledic odstranit..morda pa kdo ve?

lp tdk

p.s.s kolegom se matrava;resitev...vsaj pijaca!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe maj 15, 2009 5:46 pm

Tovarniško zihr ni zlimano s super attack. Emblem segrejta s fenom in koščkom laksa (ko se lepilo zmehča žagaš gor-dol) in mora it stran. 8)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Kako odstraniti...

Napisal/-a MacTron Pe maj 15, 2009 5:49 pm

Najprej bi prosil vizualno predstavitev problema... koliko je prostora za tem emblemom?
sicer, ce je zalepljeno s super attackom bo to malo vecji problem... segrevanje s fenom
no najprej vizualno, ker dvomim da je to nekaj podobnega kot odstranjevanje
polyvratana, ki je prakticno podoben gumi in katerega lahko odstranis z laksom.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe maj 15, 2009 7:02 pm

jst sem z krpo in ravnim izvijacom nato pa ocistil z alkoholom in je ko sus...
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe maj 15, 2009 7:14 pm

ja tako je..ena nalepka je zalepljena z original podlago;druga je baje odpadla in so jo zalepili z Super Attack;sta pa obe malo previsoko in ju zelim odstraniti in spustiti nizje proti robu vrat...
Priponke
P1010108.JPG

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Pe maj 15, 2009 7:35 pm

tdk je napisal/-a:ja tako je..ena nalepka je zalepljena z original podlago;druga je baje odpadla in so jo zalepili z Super Attack;sta pa obe malo previsoko in ju zelim odstraniti in spustiti nizje proti robu vrat...

k je tole slučajno od twingota????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So maj 16, 2009 11:25 am

207sport je napisal/-a:k je tole slučajno od twingota????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ce bi malo bolj pogledal in porabil tisti cas bolj koristno od lol bi videl, da ima twingo gt
popolnoma drugacen material na vratih, drugacno notranjost...

Tole je Laguna GT...

tdk: Sepravi eden od emblemov je v pravilni legi (tovarnisko nalepljen) in je blizje robu
vrat... nekje 2-3cm. Oni drugi, ki so ga pa prilepili s super attackom je pa visje in tega
si tudi predstavil v slikovnem problemu... poizkusi ugotoviti kaksen material je pod tem
emblemom ker se mi zdi, da je nekaj podobnega ABS polirani plastiki torej je fleksibilno
vendar ce potegnes s konico olfa noza se tudi pozna. Nekako bi ti priporocal (kot ze v
prvo) segrevanje toliko, da lahko znak zacne odstopat nakar pa bi zelo previdno izkoristil
tistih par mm da emblem potegnes stran s konico noza/izvijaca.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport So maj 16, 2009 1:24 pm

MacTron je napisal/-a:
207sport je napisal/-a:k je tole slučajno od twingota????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ce bi malo bolj pogledal in porabil tisti cas bolj koristno od lol bi videl, da ima twingo gt
popolnoma drugacen material na vratih, drugacno notranjost...

Tole je Laguna GT...

tdk: Sepravi eden od emblemov je v pravilni legi (tovarnisko nalepljen) in je blizje robu
vrat... nekje 2-3cm. Oni drugi, ki so ga pa prilepili s super attackom je pa visje in tega
si tudi predstavil v slikovnem problemu... poizkusi ugotoviti kaksen material je pod tem
emblemom ker se mi zdi, da je nekaj podobnega ABS polirani plastiki torej je fleksibilno
vendar ce potegnes s konico olfa noza se tudi pozna. Nekako bi ti priporocal (kot ze v
prvo) segrevanje toliko, da lahko znak zacne odstopat nakar pa bi zelo previdno izkoristil
tistih par mm da emblem potegnes stran s konico noza/izvijaca.

nisem gledov ka je v avtu, pa ker avto je, sam tvingo GT ma iste nalepke saj oblikovno! in ker v revozu dela jih ma usak na svojem avtu :D pa sem mislu da je mel ta avto še eden tak...ozeroma če je tvingo...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So maj 16, 2009 5:34 pm

ja zadeva je resena; po segrevanju s fenom mi je uspelo emblem odstraniti,nikakor pa ni slo odstraniti ostankov lepila;po dodatnem segrevanju smo ob odstranjevanju lepila poskodovali tudi barvo...in tako je kolega odstranil nosilec,ga pobrusil..in pobarval...po koncanem susenju smo zalepili GT emblem nazaj...in je tako kot mora biti;odstranjevanje zadev povezanih s Super Attack-om oz. Loctite 401 je izjemno neprijetna zadeva...

lp tdk

aja,avto pa je Laguna 8)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So maj 16, 2009 7:17 pm

lenivec je napisal/-a:brez poškodb na barvi tega neboš odstranil

Tudi jaz tak mislim.
raje ne pipa dol pa pozabi tistih par centi.
lp

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So maj 16, 2009 8:12 pm

ah ono drugo na drugi strani bi dal dol pa mal višje prestavli, če ste vedli da je ta s tem zalimana...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So maj 16, 2009 9:57 pm

lenivec je napisal/-a:drugače se sekundno lepilo stopi v acetonu. ampak žal tudi barva :)

Sem se kar nekaj casa matral z acetonom pa mi ni uspelo...

lp tdk
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov