Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Opel Astra F zatikajoča obvolanska ključavnica

Napisal/-a Daedalus So maj 16, 2009 3:58 pm

No, to mi gre pri našem avtu že precej časa na živce...namreč ključavniza za vžig se zatika kot za stavo...ko hočeš vžgat, je podoben feeling (ampak samo feeling pri obračanju ključa, ne na volanu) kot npr. pri zaklenjenem volanu, in je treba mal "podrkljat" ključ (ne volana) da pride na predzadnjo stopnjo. Zatika se tudi, ko izvlečeš ključ ven. Isto velja tudi za rezervni ključ.

Seveda sm pomislil na WD40, ampak sem precej v dvomih, pa tudi ključ bi bil masten še lep čas...torej, je kdo že imel podoben problem?
(Iskal sem tudi že, pa nič našel.)

Vnaprej hvala za odgovore. :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So maj 16, 2009 4:56 pm

Namaži in ne cincaj, da kaj ne zariba. WD40 je čisto v redu, uporablja se pa tudi grafitni prah (Silca) ali olje za šivalni stroj. Vprašaj pri ključarju v BTC.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 16, 2009 5:30 pm

joztom je napisal/-a:Namaži in ne cincaj, da kaj ne zariba. WD40 je čisto v redu, uporablja se pa tudi grafitni prah (Silca) ali olje za šivalni stroj. Vprašaj pri ključarju v BTC.

Ah zaribat nima kej, ker se to dogaja vsako poletje (oz. malce več)...vsaj tko pravi fotr, da je sam ob vročini.
Od ključarja v BTC-ju sm predaleč, lokalni ključar pa ne dela danes...bom pa poskušal kar z WDjem ali pa z oljem za šivalni stroj...je mogoče kakšna prednost pri drugem?

jure5j
Novinec

Napisal/-a jure5j So maj 16, 2009 5:47 pm

Ista fora na mojem avtu(Škoda octavia).Ugotovil sem da mi je vložek v ključavnici zlezel malo ven.Porinil nazaj noter in dela ko šus 8)

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Re:

Napisal/-a DrinY To nov 06, 2012 3:18 pm

Daedalus je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Namaži in ne cincaj, da kaj ne zariba. WD40 je čisto v redu, uporablja se pa tudi grafitni prah (Silca) ali olje za šivalni stroj. Vprašaj pri ključarju v BTC.

bom pa poskušal kar z WDjem ali pa z oljem za šivalni stroj...je mogoče kakšna prednost pri drugem?

Ojla.
Če je uporabnik še na forumu me zanima kako je rešena sitacija Kajti podoben problrm mam na zafiri. Če potegnem ključ iz ključavnice in ga vstavim nazaj mi ne gre več obrnit. Pol ga malo mrdaš pa spet gre.

Hvala
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Re: Opel Astra F zatikajoča obvolanska ključavnica

Napisal/-a spaceair So nov 17, 2012 12:41 pm

WD40
še na servisu so tako svetovali
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], MercedesV in 11 gostov