Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vrščivc
Nov uporabnik

Kraj: fara

R. Megan coupe ne vžge

Napisal/-a vrščivc Po maj 18, 2009 8:06 pm

Pozdravljeni

Megan mi noče vžgati. Ko zavtiš kjuč do kontakta je vse vredu, potem ko pa hočeš, motor zagnati se pa ne zgodi nič. Avkumulator sem ze preveril in je dober.

Je pa nekaj čudnega iz tistega dela( kjer je dovod hladnega zraka sta na koncu dva črna priključka) katerega sem označil na sliki prihaja čuden zvok (kot črički) Pa se to samo takrat ko obrneš kjuč v zagon motorja.

Bi mi kdo zanv povedat kaj je to. In če je napaka v tem.

Hvala

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Po maj 18, 2009 8:16 pm

več informacij!!ker letnik kera mašina!!ker kolega ma megana let 2005. 1.5 dci in j jmu iste prubleme ku so mu med vožnjo lučke na števcu ugašale. pol ga j na servis pelu in so mu zrihtal. reku j da mu j nek stik biv slb.upam da sm ti mpumagu č n pa upam da boš hitr zrihtu
:D :D

lp bambi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 18, 2009 8:20 pm

Pozdravljeni

Preverite kleme na akumulatorju in stike na zaganjaču. Ali zaganjač deluje? V koliko ne je lahko zanič zaganjač ali pa električni vložek v ključavnici. S prob lampico preverite tok na zaganjaču ( potrebna sta dva - eden obrača ključ, drugi pa preverja ) in v koliko tok pravilno prihaja na zaganjač je ključavnica dobra, zaganjač pa potreben obnove ( ščetke.................... )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po maj 18, 2009 8:36 pm

__bambi__ je napisal/-a:več informacij!!ker letnik kera mašina!!ker kolega ma megana let 2005. 1.5 dci in j jmu iste prubleme ku so mu med vožnjo lučke na števcu ugašale. pol ga j na servis pelu in so mu zrihtal. reku j da mu j nek stik biv slb.upam da sm ti mpumagu č n pa upam da boš hitr zrihtu
:D :D

lp bambi

še ti nam pomagi pa piš bolj slo
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

vrščivc
Nov uporabnik

Kraj: fara

Napisal/-a vrščivc To maj 19, 2009 1:12 pm

avto je letnik 98. motor pa 1.6 66kw

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Po sep 06, 2010 6:01 pm

Da ne odpiram nove teme. V zadnjih mesecih sem zasledil, da prihaja obcasno do tezav pri vzigu oz zagonu motorja pri Renault Megane 2 1.6 16V. Obcasno (3-4x tedensko) mi avto ob prvem poskusu ne vzge in le 'vergla' v prazno. Treba je ponovno pritisniti na gumb za vzig (vcasih veckrat). Akumulatorj je nov, menjan 6 mesecev nazaj. Zanima me, v cem bi lahko bila tezava (zaganjac, senzor temperature)?

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po sep 06, 2010 6:31 pm

jl je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. V zadnjih mesecih sem zasledil, da prihaja obcasno do tezav pri vzigu oz zagonu motorja pri Renault Megane 2 1.6 16V. Obcasno (3-4x tedensko) mi avto ob prvem poskusu ne vzge in le 'vergla' v prazno. Treba je ponovno pritisniti na gumb za vzig (vcasih veckrat). Akumulatorj je nov, menjan 6 mesecev nazaj. Zanima me, v cem bi lahko bila tezava (zaganjac, senzor temperature)?

Senzor položaja motorja ;)

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Po sep 06, 2010 6:42 pm

mITJA122 je napisal/-a:Senzor položaja motorja ;)

Na Renault forumu sem sicer zasledil, da gre morda za senzor na menjalniku. Verjetno si to mislil?

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po sep 06, 2010 6:54 pm

jl je napisal/-a:
mITJA122 je napisal/-a:Senzor položaja motorja ;)

Na Renault forumu sem sicer zasledil, da gre morda za senzor na menjalniku. Verjetno si to mislil?

Gre za senzor za položaj motorja(dajalnik položaja glavne gredi), običajno je pri Renault-u nameščen na ohišje menjalnika pri vztrajniku....senzor je pa zato, da preko zobniškega venca na vztrajniku "meri" kje se "nahaja" motor, podatek sporoča krmilniku, krmilnik pa točno ve kje je npr. 1valj, 2 valj....posledično kdaj je potrebno vbrizgniti gorivo itd.

Ta senzor rad heca, sei učasih je(pr Clio, laguna...)pomaga čiščenje(vendar le za nekaj časa) potem je potrebna menjava oz. je lahko menjava potrebna takoj.

Upam, da sem ti usaj malo pomagal.
Mislim, da tiči problem v tem senzorju, kaj več ti bodo znali povedati, še ostali.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po sep 06, 2010 7:25 pm

senzor odmične gredi definitivno, mel iste težave na istem motorju.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Po sep 06, 2010 7:40 pm

xsara je napisal/-a:senzor odmične gredi definitivno, mel iste težave na istem motorju.........

OK. Mi lahko poves okvirno ceno in ce je mozno, da senzor zamenjam sam?

Hvala in lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov