Zdravo,
najbrž že malo out of date, a vseeno..
sama imam cca slabo leto Seat Ibizo, letnik 2006, 1.4 16V. Januarja mi je crknila cinšpula na drugem cilindru. Odpeljala sem se do mehanika (ne pooblaščenega) in mi je zamenjal tole tuljavo ter odštela sem 100 evrčkov.. Pa je bilo potem ok. Sedaj pa se dogaja enako kot pri tebi, DragonXP. Mehanik pravi, da dokler ne crkne naslednja tuljava, da lahko normalno vozim, je pa res, da občasno občutim pomanjkanje moči v klanec ali pri pospeševanju.. Pa sem ga imela na tavelikem servisu pri istem mehaniku ko je imel avto slabih 70.000 km - star je bil 5 let. Menjava olja, filtrov, obeh jermenov, ploščic za zavore spredaj..
In ko je odprl zračnik od kabine, je tudi padlo ven vsega hudiča, pa čeprav je bilo v servisni knjižici vpisano, da so ga menjali na pooblaščenem servisu še "pod garancijo"...
Poleg "ošvohene" moči

pa se ukvarjam tudi s "škripanjem pri zavijanju". Naj ne bi bilo nič ogrožujočega, samo glasno je. Po besedah mehanika sicer še ni potrebno na vrat na nos menjat, ampak se bo ob priliki zamenjalo na premi neke
manšete iz silicija?? Sem si prav zapomnila?
LP, Lejla