Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Jaska
Nov uporabnik

Menjava računalnika v Twingotu

Napisal/-a Jaska Po jun 01, 2009 7:36 pm

Pozdravljeni!

Imam Twingota 99 letnik, 1,2 mašina 154 tisoč prevoženih, v katerem moram menjati računalnik. Nov naj bi bil okoli 640€ z DDV-jem plus delo, plus dosedanje delo (ki ga ni malo) torej se številka močno poviša...

Twingo je vreden okoli 1600€, torej je to polovica avtomobila.
Nekateri mi govorijo, da potrebujem obvezno nov računalnik, drugi mi govorijo, da se ne splača novega, da lahko dobim rabljenega ter ga resetiram in bo tudi v redu, le cenovno bo veliko ugodnejše.

Zanima me, če je v redu ta možnost, da dam rabljenega notri ker avto potrebujem, novega ne morem kupovati, če pa plačam toliko za vse skupaj vključno z novim, je pa tudi delno nesmiselno glede na vrednost avtomobila.

Hvala vnaprej :)

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po jun 01, 2009 7:48 pm

valda da rabljenega ;) glej samo da bo taprav pa more špilat.
Je pa problem, če je res računalnik fuč. Danes že kar vsak tadrug mehanik reče da je računalnik zanič ker mu pač tako kodo da ven, a v večini primerov je kaj drugega. Najprej se prepričaj da je res računalnik. Motorni računalnik ne crkne kar tako...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po jun 01, 2009 7:52 pm

Glede računalnika lahko odneseš kakšnemu avtoelektričarju oni še najboljše vejo kot kakšen mehanik ki zna sam škatlo zamenjat, ostalo pa mu je tuje.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Menjava računalnika v Twingotu

Napisal/-a King1 Po jun 01, 2009 7:54 pm

Jaska je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam Twingota 99 letnik, 1,2 mašina 154 tisoč prevoženih, v katerem moram menjati računalnik. Nov naj bi bil okoli 640€ z DDV-jem plus delo, plus dosedanje delo (ki ga ni malo) torej se številka močno poviša...

Twingo je vreden okoli 1600€, torej je to polovica avtomobila.
Nekateri mi govorijo, da potrebujem obvezno nov računalnik, drugi mi govorijo, da se ne splača novega, da lahko dobim rabljenega ter ga resetiram in bo tudi v redu, le cenovno bo veliko ugodnejše.

Zanima me, če je v redu ta možnost, da dam rabljenega notri ker avto potrebujem, novega ne morem kupovati, če pa plačam toliko za vse skupaj vključno z novim, je pa tudi delno nesmiselno glede na vrednost avtomobila.

Hvala vnaprej :)

men se je tud pokvaru sicer drugi avto ampak so mi ga porihtali in zdej špila super.
nok nok trikrat na les trkam! mal se pozanimaj koliko bi prišlo popravilo le tega če je še za kaj uporaben.
uspešno reševanje problema ti želim!

p.s. pozdravljen na a.com

lp

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Po jun 01, 2009 8:43 pm

@Jaska,

škoda, da nisi napisal od kod si. V Črnučah pri LJ je firma avtoelektronika, kjer bi ti po moje lahko pomagali.

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jun 01, 2009 8:55 pm

ales66 je napisal/-a:@Jaska,

škoda, da nisi napisal od kod si. V Črnučah pri LJ je firma avtoelektronika, kjer bi ti po moje lahko pomagali.

LP

tam sem popravljal tudi jast.

lp

Jaska
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaska Po jun 01, 2009 9:27 pm

Sem ženskega spola da smo si na jasnem :)

Stvar je v tem, da temu mehaniku precej zaupam, vendar mi je svetoval raje novega, čeprav ni izključil možnosti za rabljenega, se bom še pogovorila z njim...

Saj se mi zdi normalno, da bi mi svetoval novega, ker verjetno vsak mehanik hoče da so zadeve nove in sigurno delajo.

Sama se pač ne spoznam in sprašujem okoli, kakšna je pač praksa z rabljenimi :oops:

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po jun 01, 2009 9:31 pm

novega jaz v nobenem primeru nebi kupoval...
iz kje si? če si kje iz okolice LJ, bi se mogoče dalo kaj zmenit da se ga malo pogleda, če je kakšna možnost glede popravila...

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Po jun 01, 2009 9:56 pm

lej v ljubljani sta dva ki popravljata računalnike v črnučah ali pa v beričevem,ta v beričevem je men dosti bolši za take stvari uzame pa cca 150 €

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jun 01, 2009 10:03 pm

Pozdravljeni

Kot vam je bilo že napisano ECU zlepa ne odkloni sodelovanja. Vaš ECU pobrišite in na novo naložite, v koliko pa menite, da je prišlo do fižične okvare pa ga lahko popravite v avtoelektroniki Črnuče. Osebno sicer ne vem po kakšnem ključu je vaš mehanik zaključil, da je ECU zanič, vendar močno dvomim v to diagnozo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jun 02, 2009 7:01 am

Najprej preveri dovodno napetost na ECU, če imaš načrt. Meriti je potrebno na ECU-ju in ne na akumulatorskih sponkah, ker je vmes lahko vse mogoče od slabih žic do ključavnice. Nekateri tipi ECU se pri nižji voltaži od 12V postavijo v varnostni "mode", tudi ko še delajo, zvišajo štantgas in ne dovolijo dostopa z diagnostiko. Tako je banalni vzrok lahko tudi delno okvarjen (zažgan) kontaktni del ključavnice.

Jaska
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaska To jun 02, 2009 3:49 pm

Bile so slabe žice - zelo slabe, sem ugotovila da je bil alarm odstranjen (verjetno ker je problem s kodnim vžigom tako kot pri veliko avtomobilih) pa dekoder je šel in ker to ni bilo pravilno zvezano, beri: zelo grozno na pol zvezano, nekatere žice so kar ven štrlele, sploh ne spajkane pravilno itd, zato je bilo ogromno kratkih stikov in še marsičesa drugega verjetno kar je uničilo računalnik.

Je reku, ko ga je odprl in pogledal žice, mu ni jasno kako je sploh delal, tako da je VSE ŠE ENKRAT zvezal dal mi bo pa rabljen twingotov računalnik samo ni mu všeč, ker tako mi ne more garantirat da bo deloval.

Hotela sem samo avto, ki me pripelje od točke A do točke B, dobila sem pa eno veliko smolo :(

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jun 04, 2009 10:32 am

Obnovitev tvojga ECU-ja pride pri Avtoelektroniki mislm da okol 200€!

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05 in 13 gostov