Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pilon
Nov uporabnik

Po izklopu klime smrdi po zažganem...

Napisal/-a pilon Pe jun 05, 2009 12:21 pm

Pozdravljeni.

Imam sledečo težavo.

Zadnje čase opažam, da takoj po izklopu klime prične v kabino nekaj na rahlo smrdet. Vonj je mešanica zažgane plastike in trave ( sena ). To se mi dogaja na klijotu 2002 letniku.

Zanima me, če je to morda samo kakšna banalna zadeva ( npr. star nezamenjan filter....avto sem namreč kupil pozno jeseni, tako da sem klimo dejansko začel uporabljat šele zdaj....tudi to kdaj je nazadnje bil zamenjan filter ne znam povedat ) al je zadeva zrela za kakega strokovnjaka???

Že vnaprej hvala za pomoč

Lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jun 05, 2009 12:23 pm

menjava filtrov...notr se nalezejo glive pa bakterije zato je dobr vsake tok časa zalaufat klimo...nabere se pa zarad vlage in tud dobro je da par km pred koncem vožnje ugasneš klimo da se posuši vlaga
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

pilon
Nov uporabnik

Napisal/-a pilon Pe jun 05, 2009 12:34 pm

Ravno zato sem malo v dilemi, ker po dosedanjih izkušnjah vem, da zanič filter smrdi pretežno po gnilobi......v tem primeru pa ni zazanat gnilobe ampak samo smrad zažgane plastike in sena????

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jun 05, 2009 12:49 pm

vsekakor menjaj najprej filtre, pa ko boš menjal glej da boš okoli filtra dobro očistil.
ne vem sicer kako ma clio to narejen, vem pa da ima R19 na sovoznikovi strani pod armaturo nek pokrov ki se je dal dol in si lahko tudi s spodnje strani očistil okolico ventilatorja.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov