zzz777 je napisal/-a:zivjo, imam lantro 95 letnik in kaksen teden ali dva mi cvili jermen ko je avto hladen in to samo takrat ko volan obrnem maximalno levo ali desno, ko sem pogledal pod havbo sem opazil da se na tisti tocki jermen ustavi in cvili... ko zavijem ven iz maximalnega zavoja pa se zopet zacne normalno vrteti, brez cviljenja .. morda kdo ve kaj je vzrok za to? lp
Tomi000 je napisal/-a:Meni se je danes strgal jermen za servo volan, cvilil mi je ko sem zavil do konca v levo ali desno in potem sem tako močno zategnil jermen da se mi je po več kilometrih strgal jermen, zdaj je trd volan tudi če se vozim, zdaj pa mi povejte samo to ali lahko kaj še bolj pokvarim če se vozim še nekaj kilometrov (dokler ne zamenjam) brez jermena?
Avto je hyundai lantra l2000
hvala
lp
monster_d je napisal/-a:Španer pa bo menjal kdo?
cruiser1 je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:Španer pa bo menjal kdo?
Kolikor je meni znano pri teh navadnih klinastih jermenih ni španarjev. Lahko, da se motim, ampak španer je samo pri mikro jermenih, ki poganjajo vse "aparature" okoli motorja.
Tomi000 je napisal/-a:točno tako kot si rekel, tukaj se ne da nič menjati..ni kot španar je kot nekakšen nosilec ki je pritrjeno z 3 vijaki
monster_d je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Ne vem, zakaj bi vtrgalo kakšno cev, edino "nabildal" boš do servisa.
Sicer pa je menjava teh klinastih jermenov ponavadi skrajno enostavna. Pri Accentu rabiš 1 ključ in 3 minute za zamenjavo.
Španer pa bo menjal kdo?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov