Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Prižge se lučka service in airbag - R Clio

Napisal/-a matej_ So jun 20, 2009 8:26 pm

Zdravo!
Na puncinem avtu se iz lepega mira danes prižgala lučka SERV in lučka za AIRBAG.
Avto je sedaj stal več kot teden dni ker je punca noseča in se ne vozi več pogosto.Prejšnjo sredo s eje peljala in je še vse štimalo tako kot mora.
Drugače gre pa za Renault Clio 1.2 letnik 2002. Do sedaj brez problemov samo sedaj ta lučka.

V navodilih za uporabo piše, da če se lučka za airbag ne prižge ali pa utripa je prišlo do motje v sistemu.
Pri njej pa lučka ko daš kontakt se normalno prižge, potem vse lučke ugasnejo kot je normalno, nato se pa čez cca 3 sekunde zopet prižgeta samo lučki za SERV in AIRBAG ter skoz gorita.

Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? :evil:
Mogoče varovalka?
Mogoče kaj druzga?
O avtih nimam pojma še najmanj pa o Renojih.

Hvala za odgovore,

LP matej

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček So jun 20, 2009 9:00 pm

Pod voznikovim in sovoznikovim sedežem je par žic in konektor. Slab stik na tem mestu prižge omenjeni lučki --> prestresi konektor in bo.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So jun 20, 2009 9:03 pm

Meni se je lucka prizgala, ko sem ponesreci precvikal zicko ki vodi na izklop airbaga za sovoznikov sedez.

Drugic mi je svetila, ko sem dal ven sedeze in sem odklopil stikalo za to.

Preveri varovalko, te kontakte, drugega pa pomoje ne mores narediti -> servis
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jun 20, 2009 9:38 pm

Gyga je napisal/-a:Meni se je lucka prizgala, ko sem ponesreci precvikal zicko ki vodi na izklop airbaga za sovoznikov sedez.

Drugic mi je svetila, ko sem dal ven sedeze in sem odklopil stikalo za to.

Preveri varovalko, te kontakte, drugega pa pomoje ne mores narediti -> servis

varovalka je v takšnih primrih skoraj odpade, verjetno bo kak konektor pod sedežem, ko boš porihtal bo bo pa sama ugasnila, ni treba na tester za reset.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So jun 20, 2009 10:01 pm

isto se je meni zgodilo na laguni...moram se pogledat kaj bi bilo. vem da ce avto kaj fajn strese pol ugasne za nekaj casa, torej je kak kontakt slab.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jun 20, 2009 10:26 pm

tako je

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne jun 21, 2009 7:08 am

Marsovček,
se popolnoma strinjam. Na servisu je to max. eno uro dela. Da se na novo zacinita
na obeh sedežih konektorja, oz. kontakta.

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Ne jun 21, 2009 6:04 pm

men se je isto prizgala ta lucka pred casom, pa samo pod sovoznikovim sedezem malo predrkaj konektor za airbag, tak ko ti je ze nekdo napiso...slab kontakt in se ti je lucka prizgala :)
lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Whyte
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Whyte Ne jun 21, 2009 6:23 pm

tmtslash je napisal/-a:men se je isto prizgala ta lucka pred casom, pa samo pod sovoznikovim sedezem malo predrkaj konektor za airbag, tak ko ti je ze nekdo napiso...slab kontakt in se ti je lucka prizgala :)
lp

Res je...renault ima to napako, da izdeluje slabe konektorje. Tudi pri motorju, je velikokrat tako da javlja napako zaradi slabega stika. Ni vedno tako, zna se pa zgoditi.

Najbolj enostavno je da konektor z vezicami pritrdiš na sedež, ali pa zlotaš kabla skupaj

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jun 21, 2009 6:26 pm

to je na vseh renaultih 2001-2007 normalno. tudi če boš peljal na servis, ti bodo samo na računalnik priklopli in bo lučka ugasnila za en cajt. nič ne grejo popravljat.

pozabi da sveti pa bo. lahko pretreseš pa bo nehala za par dni, potem bo pa spet svetila.

ignoriraj pač. airbag vseeno dela

Whyte
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Whyte Ne jun 21, 2009 6:31 pm

splash je napisal/-a:to je na vseh renaultih 2001-2007 normalno. tudi če boš peljal na servis, ti bodo samo na računalnik priklopli in bo lučka ugasnila za en cajt. nič ne grejo popravljat.

pozabi da sveti pa bo. lahko pretreseš pa bo nehala za par dni, potem bo pa spet svetila.

ignoriraj pač. airbag vseeno dela

To ne moreš reči, ker nisi zravn ko delajo.
+ delal sem na renojevem servisu, tako da vem kako je z renojem. Airbag pa ne dela, če gori lučka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov