Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Senzor masnega pretoka zraka Nissan Sunny 1.6 SLX motor e16i

Napisal/-a Malner Pe jun 26, 2009 10:52 am

Motor mi je začel cukat nad 2000 obrati. Na začetku se je to dogajalo, ko se je motor segrel pri čakanju v koloni oziroma sem vžgal ogret motor, sedaj pa kadar se spomni. Avto sem peljal h Krulcu, kjer je stisnil kontakte, ki gredo na MAF senzor, kar pa je pomagalo samo 40km. Ko sem jih poklical nazaj, da ne dela, so mi rekli da potrebujem nov senzor, ki pa ni več bobavljiv posebej ampak bi moral kupiti cel vbrizg, ki stane čez 300€+DDV, kar pa se mi ne splača za ta avto. Če bi to vedel tudi spomladi ne bi menjal zobatega jermena, ventilov , sklopke, končnikov. Mogoče je v senzorju samo kakšen slab stik vendar ga ne bi rad razstavljal dokler nimam rezervnega. Z odključenim senzorjem motor vžge, vendar nima moči. Ker je avto uvožen iz Avstrije, je ta del dobavljiv samo v Avstriji in Nemčiji. Oznaka dela je 16078-69a00 ali 16078-69a05, možen pa je tudi 16078-84a00. Pri brskanju po internetu sem našel avtoodpad in trgovino:

http://www.autoteileplus.de/Benzin-Einspritzanlage-fuer-Nissan-Sunny-II-N13-5T-16l/detail/2866311.html

http://www.japanautoteile.de/parts/autoparts/Luftmassenmesser-p-919273414.html

Ne nekem neškem forumu so se razpisali:

http://www.jcc-forum.de/thread_3925_benoetige-Luftmassenmesser.html

Pisal sem jim, vendar mi niso odgovorili. Zanima me, če je na kakšnem slovenskem avtoodpadu podoben Sunny oziroma če ima kdo ta senzor. Še sliki senzorja:

Slika

Slika
Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 26, 2009 1:12 pm

Manke Autorecycling Handelsgesellschaft
Herr Stefan Manke
Franziusstrasse 6
60314 Frankfurt
Germany
Tel: 069/499993
Fax: 069/495737

Saj imaš telefon in pokliči.

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Če jul 09, 2009 7:46 pm

Unih nemcev se mi ni dal klicat. Nov senzor stane 440€. Sm si reku da bom poskusu še z skrajnim ukrepom. Senzor sm odprl in ga nesu k serviserju televizorjev. Malce je pobrskal po njem in ugotovil, da so slabi kontakti. Ko je premikal prozorno lepljivo maso, ki vse skupaj prekriva je opazil da so zapikani kontakti popustili. Odstanil je prozorno maso in poskusil ciniti. Ker ni mogel ciniti direkt na tiste okrogle štifte je na vezju poiskal povezavo in cinil nanjo. Rekel mi je, da so nekaj podobnega uporabljali pri Sharpu 20 let nazaj v videorekorderjih in televizorjih vendar so kontakti hitro odpadli in je bilo skoraj nemogoče popraviti. Pri meni mu je uspelo in sedaj avto dela super. Kolikor sem opazil motor lepše pospešuje in ima manjšo porabo. Cuka samo v primeru da imam rahlo pritisnjen gas in malo popustim, v primeru da dam nogo z gasa ne cuka.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če jul 09, 2009 8:46 pm

odlično! ko bi se dalo še pri kakem drugem avtu tko porihtat. pa v večini primerov ni možno
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov