Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bd
Nov uporabnik

Kraj: KAMNIK

Trganje zajle pri sklopki

Napisal/-a bd Sr jul 01, 2009 5:49 pm

Pozdravljeni

Pred tremi leti sem kupil seat ibizo 2000 1.6 brezhibno je delovala 5 mesecov, potem pa so se zacele tezave, strgala se je zajla pri sklopki, in potem se enkrat, in se enkrat, potem so mi na uradnem servisu Seat zamenjali celotno sklopko in moram reci da je bilo vse uredu skoraj eno leto, potem pa se je zlomil nek del nad menjalnikom, katerega so zamenjali. Teden za tem se je zajla zopet strgala, češ da je bila to njihova napaka ker ob tej menjavi niso pregledali zejle. In ko so prejsnji tedn koncno zamenjali zajlo, je bil pedal sklopke res mehak, sedaj pa je ze zopet zacel škripati, zatikati in vedno bolj je trda, tako da kar vem kaj sledi,... Zajla je bila menjana okoli 7x vedno znova sem jih opozarjal da naj pregledajo, namazejo, ali se kje lomi pod kotom,... Opazil pa sem da se lomi vedno na istem mestu in sicer ko se zatakne na pedal. (tudi nekje sem zasledil naj jo namazem, tudi to sm ze probal, pa nič)

Prosil bi nekoga ki je to mogoce dozivel oz. mehanika ki je na to naletel naj mi pomaga resit problem, ker na servisu enostavno zamenjajo in je to to.

Hvala lepa

LP blaz

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr jul 01, 2009 6:16 pm

kaj če je narobe nameeščena, da bi mogoče morala potekati kje drugje ali pa da manjka kakšna plastična zaščita, ki bi preprečevala takšno lomljenje?
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jul 01, 2009 7:01 pm

to se je men dogajal na reno19! vsake pol leta ena zajla. očitno ni pravilno nameščena. pelji raje avto na drug servis, če niso sposobni pravilno napeljat.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr jul 01, 2009 7:58 pm

pa ne uradnega... k popoldancu pojdi
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jul 01, 2009 8:49 pm

To ni nič novega, sem imel isti problem na Cordobi. In dokler boš imel original Nemško košaro notri, boš lomil gležen, in "zajle" kot po tekočem traku. Saj je sklopka nenormalno trda. Ne dogaja pa se to samo pri Seat-ih, ampak na skoraj vseh avtomobilih, ki imajo Nemške motorje. :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr jul 01, 2009 9:40 pm

Dogaja se tut na polotih 2000 letnik stem da ko daš v rikverc še zaškrta use skup sklopka pa trda ko kamen.Do zdej se še ni nč odtrgala zajla bo pa vretno.p.s avto zanca .
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov