Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Nikson
Nov uporabnik

Problem Audi A4 temperatura motorja

Napisal/-a Nikson To jul 07, 2009 9:23 pm

Imam vprašanje,namreč na mojem avtomobilu audi A4 B5 letnik 96 bencinar 1.6 vse deluje ko je avto v pogonu oziroma delovna temperatura je 90,kot mora biti,ampak problem je ko avto ugasnem,se temperatura vzdigne na 100 ali 110,potlej pa pade,ko odprem haubo je vse normalno.zdaj me je malo strah,da ne bo kaj narobe ,namreč ko se to zgodi,avto prižgem nazaj in ga pustim delati,ter vklopim gretje,malo pomaga.Da še povem,ko ugasnem avto,namreč imam ga 5 let,niti enkrat se še mi ni vklopil ventilator,ko je ugasnjen motor,prosim za nasvet.
Ženske so kot avtomobili, ko se odločiš za vrhunski model, je na tržišču že boljši!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Problem Audi A4 temperatura motorja

Napisal/-a sašo5 To jul 07, 2009 9:37 pm

Nikson je napisal/-a:
niti enkrat se še mi ni vklopil ventilator,ko je ugasnjen motor,prosim za nasvet.

...saj se tudi ne bo, kajti ventilator dela non-stop, visko sklopka mu pa "dodaja" obrate obrate, po potrebi...

svetujem, da zamenjaš termostat(samo original_par eur. na pooblaščencu) in obvezno novo hladilno tekočino, pa seveda odzračit sisitem

P.S. tudi sedaj mislim, da je v sistemu zrak......pri teh audijih mora cagr lepo na sredini stat točno na 90 stopinj......si kdaj menjal že hladilno tekočino? oz. da ni kdo slučajno nalil zeleno notri? tukaj gre obvezno G12 rdeča in nič druzga, pa nikoli se ne meša s katero drugo......naredi tako, kot sem ti napisal zgoraj....

Uporabniški avatar
Nikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikson To jul 07, 2009 9:44 pm

To je že vse narejeno,mehanik je to že uredil zamnejal termostat,in mislim da je dal rdeć antifriz noter,ker sem prej imel problem z njim pa je zrihtal,je zelo priznan mehanik in mislim da je to uredil,ampak je nekje v tujini na dopustu,in ga zdaj ne morem kontaktirat,zato pa tukaj sprašujem.Pred 3000 km,pa je bi narejen še velik servis.
Ženske so kot avtomobili, ko se odločiš za vrhunski model, je na tržišču že boljši!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To jul 07, 2009 9:46 pm

še enkrat odzračit sistem........če ne pomaga, bi znal bit kak kanal "zabit"

P.S siguren, da je dal original termostat? (kopije le teh znajo pri vw/audi orng zaj.....)

Uporabniški avatar
Nikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikson To jul 07, 2009 9:57 pm

Je sigurno orginal notri,kar mi je osebno pokazal,kopij ne deva noter.Ali bi lahko to sam naredil in kako,namreč mislim na odzračevanje sistema,sam ni mi jasno pred 15 dnevi je bil pri njemu na servisu in je rekel da je moral med ostalimi stvarmi še doliti antifriz,kaj se ne odzrači takoj,ali selahko tudi kasneje naredi luft v sistemu,hvala za nasvete

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To jul 07, 2009 10:03 pm

.....kakšno je pa stanje v expanziji? oz. za koliko se dvigne nivo pri vroči mašini?

....praviš, da ko ugasneš, gre temp. "gor" ...takrat poslušaj pri mašini, če kaj "brboče/žubori" (ne vem, kako bi se izrazil) kar se pa tiče odzračevanja, pa ponoven obisk pri mehaniku, ki ti je rihtal ....

Uporabniški avatar
Nikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikson To jul 07, 2009 10:21 pm

Ne nič nobenega zvoka ne spušča nivo antifriza je skoz isto,eno vprašanje ali je možno se voziti še naprej,dokler ne pride moj mehanik,lep pozdrav in še enkrat hvala.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To jul 07, 2009 10:32 pm

če ti temperatura naraste..samo ko stoji, pol se lahk voziš normalno..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov