GiGi1985 je napisal/-a:ventilator se vklaplja, prezračeno je, nov antifriz.
Mislim pa, da so vzeli katalizator ven, ker avto ful potegne, bolj glasen je kot običajno.
Sej drugače je temp. v okviru normalnega samo "ni mi všeč" da mi temperatura niha od 90 C pa do nekje preko 100 C, potem se vklopi ventilator.
Nekje sem zasledil da je lahko razlog gretja motorja tudi katalizator, pa sem rekel, da vprašal tule, mogoče kdo ima kakšno podobno izkušnjo.![]()
Glede vodne črpalke pa nevem kakšno je točno stanje,mislim pa da deluje OK
LP
GiGi1985 je napisal/-a:ventilator se vklaplja, prezračeno je, nov antifriz.
Mislim pa, da so vzeli katalizator ven, ker avto ful potegne, bolj glasen je kot običajno.
Sej drugače je temp. v okviru normalnega samo "ni mi všeč" da mi temperatura niha od 90 C pa do nekje preko 100 C, potem se vklopi ventilator.
Nekje sem zasledil da je lahko razlog gretja motorja tudi katalizator, pa sem rekel, da vprašal tule, mogoče kdo ima kakšno podobno izkušnjo.![]()
Glede vodne črpalke pa nevem kakšno je točno stanje,mislim pa da deluje OK
LP
GiGi1985 je napisal/-a:avto je megane coupe 1.6 16V. To je vse gledano po kazalcu temperature na armaturki. Dejansko se ventilator vklopi pri pred vrhom zadnjih 4 gosto črtkanih črt. Sem bral v navodilih, je to normalna temperatura še, samo se mi je pa zdej ko sem se peljal z morja temperatura malo dvignila tudi nad to območje (stali smo v koloni pri cca. 30 C ene slabe pol ure) ventilator je pa delal na polno.
Kot sem že rekel, stikalo, in termostat sta bila menjana, termostat pa odpira na 92C
Sej mene ne moti, kaj se dogaja z kazalcem, ampak rad se pa brezskrbi vozim, pa da vem, da me avto zdrži tudi na dolgi turi.Pa zamenjam kar je treba, pa stane kolikor pač stane.
Ker sem malo brskal po netu za katalizatorji, pa sem nekje prebral da se zaradi katalizatorja lahko motor pregreva, pa sem se spomnil na nihanje kazalcam, pa sem mal vprašal. Drugače pa tak ni panike.
Ka ti Megani imajo 2 stopnji ventilatorja?
LP
Po forumu brska: clio05 in 13 gostov