Nasveti in napotki ter povpraševanja...

S--LINE
Nov uporabnik

Popraskana 20" alu platišča

Napisal/-a S--LINE Po jul 20, 2009 11:16 am

Imam majhen problem ob robnik sem popraskal platišča original 20" od audija q5 . In me zanima ali bi to lahko sam popravil in ali lahko vzamem kar kit za aluminij , in kje se dobi ta barva, na pooblaščenem servisu ali jo tudi drugje prodajajo. Pobarval bi samo tisti del ne cele felne. oz. ali lahko sploh sam popravim ali raje naj dam kar nekomu in koga mi priporočate.
Priponke
poškodba felne.JPG
poškodba.JPG
Zadnjič spremenil S--LINE, dne Po jul 20, 2009 2:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jul 20, 2009 11:31 am

za silo bo, če prvo s finim papirjem (mi rečemo z "nulo") zbrusiš in nato (na pooblaščencu dobiš sprej za feltne_če so oriiginal, je tudi barva v spreju popolnoma enaka) nato lepo abdekaš in posprejaš tisti del, ki je poškodovan(osebno bi snel gumo dol) ko se posuši(čez 1/2 ure recimo) posprejaš še z enim lak sprejem(brezbarvni) os. se mi najbolj dopade od "Dinitrola" (merkur)......bi znalo bit čist o.k.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jul 20, 2009 12:27 pm

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po jul 20, 2009 1:15 pm

Q5 in 20col, pol pa tipo komplicira, kako bi doma za male pare opraskano feltno popravu :lol: :lol:

Al si mogoče očiju avtočka vzel pa bi rad zdej prikril dokaze... :lol:

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Po jul 20, 2009 1:34 pm

Ne kompliciram ampak če bi lahko sam popravu zaka pa nebi (pa po poklicu sm tudi bol iz take smeri da me te reči zanimajo kot za hobi ne tok da bom kaj pršparo). Ker s temi pooblaščenci so sami problemi peleš avto tja da ti pogledajo pol te naročjo da prid čez en teden pa spet ni kaj vredu ,pa pol cev mesec hodiš tja za neko malo stvar.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Po jul 20, 2009 1:44 pm

jz nisem nikjer zasledu, da je napisal, da bi rad čimcenej skoz pršu. Jz sm zastopu bolj v tej smeri, da je pač "praska" tolk majhna, da ni smisla še enkrat barvat cele feltne in pomojem mnenju je res tako. Če nimaš doma še ene 20tke, pol bo treba vse dol pobrat, itd..

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jul 20, 2009 2:05 pm

No pnevmatiko je potrebno vsekakor sneti s platišča ;)
Poškodovani del se z pilo lepo popravi in nato z brusnim papirjem dokončno obdela ...
Priporočam ti Sitarja Kamnik http://www.gume.si vse skupaj ti bodo naredili za cca 30 Eur ( demontaža in montaža pnevmatike, uravnoteženje in popravilo ) .

Lp, A
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov