Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kugla
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Daljinsko centralno zaklepanje

Napisal/-a kugla Ne jul 26, 2009 10:20 pm

Najprej LP vsem!
Kupil sem komplet za vgradnjo daljinskega centralnega zaklepanja z zložljivim ključem za vw. Avto je namreč VW Polo variant letnik 1998. Zdaj bi se rad lotil priklaplanja le tega. Pa me zanima če kdo ve kje je modul za CZ? Vakumsko pumpu sem našel v prtljažniku,ampak tam se najbrž ne priklaplja.
Vsak nasvet za priklop tega bi mi zelo pomagal!

Hvala! :(

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jul 26, 2009 10:29 pm

Pozdravljeni

Ja originalnega se priklopi v prtljažniku.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

kugla
Nov uporabnik

Napisal/-a kugla Po jul 27, 2009 12:28 pm

Originalen ni,je pač komplet,ki jih prodajajo na bolhi. Ima pa baje konektor (plug%play)
za VW,vsaj po besedah prodajalca. Zložljiva ključa sta tudi kopija VW-ja. Vse kar sem v prtljažniku našel je vakumska pumpa,s tremi kabli,kateri so po moje samo za napajanje pumpe.
Komplet še ima kabel za smernike in za zapiranje oken ob zaklepu,to se verjetno priklopi spredaj (vsaj po moje)
Koliko mi je jasno naj bi se priklapljalo na modem od trenutnega CZ ki pa nevem kje se nahaja. Če kdo izbrska kakšno sliko ali vsaj podrobnejši opis,bi bil zelo hvaležen :lol:

Hvala!

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Po jul 27, 2009 5:07 pm

Ja vsedi se v avto pa malo kljukco za vrata zaklepat pritiskaj, pa se bo slišalo kje je. Na mojem golfu je pod volanom.

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Po jul 27, 2009 5:12 pm

Kaj ve mogoče kdo kje je to pri Renualt 19-ki?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po jul 27, 2009 5:17 pm

luke18 je napisal/-a:Ja vsedi se v avto pa malo kljukco za vrata zaklepat pritiskaj, pa se bo slišalo kje je. Na mojem golfu je pod volanom.

Slisal bo samo pumpo za luft, ki pa jo je ze lociral zadaj desno v prtljaznem prostoru.
Modul pa se verjetno nahaja kje blizu varovalk, spodaj pri volanu levo. Ali pa pri pumpi v prtljaznem prostoru?
Slika

kugla
Nov uporabnik

Napisal/-a kugla Po jul 27, 2009 5:24 pm

Tako je,na tak način lahko slišim,samo pumpo,za katero vem kje se nahaja. Tam v prtljažniku,sem razdrl vse okoli in ni nič. Tako da še vedno ne vem kje se modul nahaja. :twisted:

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po jul 27, 2009 5:30 pm

kugla je napisal/-a:Tako je,na tak način lahko slišim,samo pumpo,za katero vem kje se nahaja. Tam v prtljažniku,sem razdrl vse okoli in ni nič. Tako da še vedno ne vem kje se modul nahaja. :twisted:

Pri varovalkah si pogledal?
Slika

kugla
Nov uporabnik

Napisal/-a kugla Po jul 27, 2009 6:08 pm

Tako na brzino,če želim kaj videt,je potrebno odstranit komplet ploščo s varovalkami in releji,kar nebi delal,če nisem prepričan,da se modul res nahaja tam. Tudi na etki na najdem nič uporabnega!

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 To jul 28, 2009 5:16 pm

Pri meni se sliši tudi modul pod volanom.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jul 28, 2009 9:10 pm

kugla je napisal/-a:Tako je,na tak način lahko slišim,samo pumpo,za katero vem kje se nahaja. Tam v prtljažniku,sem razdrl vse okoli in ni nič. Tako da še vedno ne vem kje se modul nahaja. :twisted:

Pozdravljeni

V koliko iščete glavni modul ( črna škatlica ) je pod voznikovim tepihom, pri nogah.

Ker je na tako lepem mestu, se rado zgodi, da jo zalije voda.

Lep pozdrav

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To jul 28, 2009 9:20 pm

Fan kaj bi mogoče vedel kje se to nahaja pri Renault 19?
Hvala
lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jul 28, 2009 9:25 pm

Pozdravljeni

Bom pogledal jutri dopoldan v službi in sporočim, v koliko je na forumu "joztom" pa naj napiše - 100% ve.

Lep pozdrav

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 To jul 28, 2009 9:26 pm

Ok
Hvala ti.
Lep pozdrav

kugla
Nov uporabnik

Napisal/-a kugla Sr jul 29, 2009 10:25 am

Ravno to iščem ja,ker ima ta komplet konektorje za VW,tako da samo zraven tega originalnega,priklopim še tega novega. Tak je vsaj prodajalec rekel.ž

Hvala FAN

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Sr jul 29, 2009 3:33 pm

FAN kje pa ima FIAT marea ta modul?

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Sr jul 29, 2009 6:08 pm

kugla je napisal/-a:Ravno to iščem ja,ker ima ta komplet konektorje za VW,tako da samo zraven tega originalnega,priklopim še tega novega. Tak je vsaj prodajalec rekel.ž

Hvala FAN

To pomojm ne drži. Bi dal link kateri modul si kupil.Jaz sem kupil en tak modul, zravn dobil fake VW pregibni ključ, vendar moram vse posebej zvezati.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr jul 29, 2009 6:28 pm

luke18 je napisal/-a:
kugla je napisal/-a:Ravno to iščem ja,ker ima ta komplet konektorje za VW,tako da samo zraven tega originalnega,priklopim še tega novega. Tak je vsaj prodajalec rekel.ž

Hvala FAN

To pomojm ne drži. Bi dal link kateri modul si kupil.Jaz sem kupil en tak modul, zravn dobil fake VW pregibni ključ, vendar moram vse posebej zvezati.

Jaz sem si naredo gemini daljinsko na original pnevmatsko centralno. Ker me je original daljinec od seata neke jezo,...
Slika

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Sr jul 29, 2009 8:25 pm

Enega sem kontaktiral od katerega bom najverjetnjeje kupil tudi tak komplet samo nedopade se mi ta velik vw ključ
In glede montaže je nekako tako:
vgradnja: odvisno, moraš najti žice ki grejo iz modula centralnega zaklepanja, na motorčke v vratih, potem pa
priklopit žici od modula za daljinsko na te žice
moraš ugotoviti, na kakšen način deluje centralno, ker je ta oprema univerzalna dopušča več možnosti, pozitivno, negativno, pnevmatsko...krmiljenje
moraš ugotoviti kako ma reno in potem na ustrezen način priklopiti. (priporočam da pobrskaš po forumih za tvoj tip avta, tam se najde vse)

Upam,da komu kaj pomaga tole.
lp

kugla
Nov uporabnik

Napisal/-a kugla Sr jul 29, 2009 9:48 pm

luke18 je napisal/-a:

Hvala FAN

Oglasi nima več enakega. Ta konektor zgleda nekako tako kot je na sliki,ampak jaz ga ne najdem zaato ga bom odrezal in probal tvezat manualno. Če bo še delalo pol sploh. Aja! Ve kdo mogoče kakšna je razlika v vezavi ce je komanda pozitivna ali negativna? Ker jaz sploh ne vem kakšno imam. Te glavne žice pa so še samo plus,minus,odklep in zaklep,ostalo so tanjše žice ki vem kam spadajo.
Priponke
SP_A0270.jpg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov