Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Clio-ventilacija problem

Napisal/-a NejcZ To jul 28, 2009 1:40 pm

Zdravo,

mam Cliota 2 2003 letnik z avtomatsko klimo. Do včeraj ko je fotr mel cel dan avto je vse delalo super, danes pa se vsedem v avto, dam kontakt samo do prve stopnje (da se prižge radio), in začne pihati iz vseh kanalov ki so za zračenje z polno močjo (ubistvu na tej stopnji še nebi smelo nič pihati ker se klima še ne prižge....).. tudi ko dam kontakt do druge stopnje, ko se prižgejo kontrolne lučke na armaturki in avtomatska klima, ter kompletno ventilacijo izklopim, še vedno piha z polno močjo. Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe?? :roll: Drugače lepo hladi&greje, samo piha vseskozi z polno močjo.. Zaenkrat sem dal varovalko ven ker mi najeda.. :roll:

LP, N

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jul 28, 2009 8:55 pm

Tak problem je znan pri Volvotih s/v40, gre pa se za prebit tranzistor. Lahko da ima Clio podobno narejeno. Če za regulacijo ne uporablja več uporov kot je klasika, potem bo to to: http://s40concepts.net/forum/index.php? ... 0c2fac29fc
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jul 28, 2009 9:35 pm

Avtoelektričar je danes pogledal in rekel da potrebujem tole zadevo novo, ter da ni ravno poceni...

Slika

Slika

Mogoče kdo ve kje bi lahko dobil to? Razen novega seveda...

LP, Nejc

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jul 29, 2009 6:23 am

Odpri plastičen del narazen in poglej kaj je notri. Upam si stavit, da je kak tranzistor podobno kot v Volvotovem primeru.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Sr jul 29, 2009 7:59 am

Po vsej verjetnosti je res šel po gobe le kak element vreden par €, seveda pa serviserji menjajo cel modul, ki je ponavadi 100 + €...
Pri večini okvar avtoelektričnih delov je tako !

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jul 29, 2009 8:11 am

Ga je že on vzel narazen, je rekel da je poskušal popravit ampak ni šlo.. je pa res samo nekaj manjšega crknilo ampak je baje blo tak narjeno da se ni dal menjat.. medtem ko se pri starem delu (isti kot ta, le da ima drugačne konektorje, imeli so ga leto starejši modeli) to popravi brez problema. Tako da zdaj pač iščem ta cel modul...

edit: sem kar novo naročal (tak nebom js plačal ker nism js zjebu :lol: ), pa še garancija bo.. hvala za pomoč ;)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jul 29, 2009 10:53 am

Na eni strani ta zadeva ni draga. Ima ga istega tudi PSA.
http://www.aepdirect.com/index.php?opti ... ct_id=6086

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Sr jul 29, 2009 2:25 pm

NejcZ je napisal/-a:Slika

Je to reostat?

Ker se mi je danes pojavil podoben problem,le da meni ventilacija sploh ne dela(clio2 l05)
Varovalke so ok,klima normalno zalavfa,sam piha pa ne. :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jul 29, 2009 3:08 pm

Velika možnost je da je to to, js sm tudi imel varovalke ok... nov pride dobrih 90€ se mi zdi, pa garancijo imaš. Lahko pa ga daš kakem mojstru če ti ga bo lahko popravil, ampak je kr zajebano ker je znotraj vse zalito in moraš imeti precej sreče... :D Če pa rabiš človeka ki ima to rabljeno na zalogi pa mi piši na PM pa ti dam številko. Sam bom pač vzel novega (če bi sam plačal bi rabljeno vzel sigurno :) )

Aja, najdeš ga pa spredaj levo pod vetrobransko šipo.

LP, Nejc

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Sr jul 29, 2009 3:24 pm

Sem sedaj razdr ˝avto˝in ven pobral ventilator,sam nesem ga še,da mi ga nekdo priklopi,pa vidi če je ok.Samo tega stikala nisem našel kje :oops:
Na ventilatorju ga ni!
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Če jul 30, 2009 11:24 am

Česa nisi našel? Plastika pod vetrobransko sliko se sname, potem pa je tisti del ki sem ga js menjal direkt spodaj in ga takoj vidiš.

Drugače sem pa danes v Levcu ta del dvignil in zmontiral in spet vse po starem dela super :-P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov