Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Ureditev Honde HR-V

Napisal/-a suntrace1 Če avg 06, 2009 6:30 pm

Imam star nov avto, ki potrebuje nekaj popravil in čiščenja. Upam da bom lahko z vašo pomočjo prišel čim bolj poceni skozi naslednja opravila:

REDNI SERVIS
v Motomatu sem kupil filtre za zrak, olje in bencin ter svečke. Prodajalec v katalogu ni našel olja za motor, menjalnik in reduktor, ki ni omenjen tudi v "service manual" za HR-V :?
Servis naj bi opravili na AMZS in do sedaj sem bil znjimi zadovoljen, sedaj pa mi je nekdo omenjal, da menda sploh ne zamenjajo delov, ki jih prineseš s seboj :?

RJA NA VRATIH
Slika
morda pozna kdo kakšnega ličarja v Ljubljani ali okolici, da mi sanira? Ni potrebno štrihati celih vrat, samo tale del naj se zbrusi in zaščiti ter vsaj približno prebarva.

GLOBINSKO ČIŠČENJE
Slika
Slika

Nujno je potrebno čiščenje sedežev in naslona za roke na vratih. Punca me prepičuje naj narediva sama, s nekimi suhimi preparati, spet drugi pravijo naj naredi servis, da ne bom imel slučajno madežev. Prevleke se mi zdijo kar občutljive. Mislil sem opraviti čiščenje pri tem podjetju, ki naj bi bilo tudi cenovno ugodno http://www.t530.si/

OBNOVA ŽAROMETOV
Slika

Plastika je res obledela, pa tudi žarnice svetijo bolj ubogo. Površino sem nameraval urediti po postopku z Renault foruma http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=11437, upam da se bo obneslo. Nujno pa bi bilo zamenjati sedanje žarnice H1 55W - ima kdo kakšen predlog? Na spletni strani Mimovrste imajo kar nekaj žarnic http://www.mimovrste.com/search?category_id=1083&q=h1+&s.x=34&s.y=14&s=submit. Bi lahko dal namesto 55W 100W?

MONTAŽA AVTORADIJA
Prepričan sem da je na forumu kar nekaj znalcev, ki to naredijo 1-2-3 sami ali pa poznate kakšen studio, ki naredi to hitro in poceni. Potrebo je samo zamenjati avtoradio in priklopiti že vgrajene zadnje zvočnike.

To bi bilo to. Vsakega predloga, ki mi bo olajšal pot bom vesel, saj je pred mano še kar nekaj opravil, preden bo avto urejen tako, da se bom v njem počutil domače in bo primeren za objavo v Galeriji.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če avg 06, 2009 8:05 pm

Za motor in menjalnik se pozanimaj na servisu. Ali pa počakaš če bo kdo na forumu vedel.
Načeloma bodo pa verjetno rekli , da se olje v menjalniku ne menjuje. Ja to delajo tisti , ki v avto ne vložijo nič kaj dodatnega truda kot pa osnovno....

Za servis najdi enga popoldanca, lahko pa kontaktiraš tudi uporabnika Fan-a s katerim imajo vsi dobre izkušnje in tud na forumu je resen s konstruktivnimi odgovori.

Glede rje...Hja zgleda precej resno. Mogoče se ne vidi ampak fora je da se je rja pojavla na spoju dveh plehov ( notranji in zunanji del vrat) in tudi če saniraš po postopkih opisanih na forumu ( uporabi iskanje ali pa poglej teme v sam svoj mojster) , se bo rja v nekem času spet pojavla.....najbolje bi bilo če najdeš kaka vrata na odpadu , ki so še dobra. Vzameš goli pleh ostalo pa premontiraš iz svojega avta....Vrata pa daš barvat....

Glede čiščenja imaš na forumu že tudi ogromno napisanega.....uporabi funkcijo išči....In če nimata s punco dveh levih rok bosta to sama rešla v enem nedelskem popoldnevu po kosilu.....

Za obnovo se ne vidi ali je matirana le plastika na žarometih ali pa so parabole slabe. Za obnovo plastike imaš tudi ogromno napisanega. Nikakor pa ne menjuj navadnih žarnic z 100W vsaj ne brez posegov v inštalacijo.Glede vprašanj pa mislim da se ne boš spuščal v ta poseg in bo obnova žarometov dala željen rezultat.

Avtoradijo pa ti bo znal menjat vsak ki je že kdaj to delal.....priklop zvočnikov pa tudi ne bi smel bit problem sploh če je že inštalacije in vse pripravljeno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

gos
Nov uporabnik

Kraj: Honda CR-V

Napisal/-a gos Če avg 06, 2009 10:15 pm

Kar se tekočin tiče:
Priponke
Brez naslova.png

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 Ne avg 09, 2009 9:29 am

REDNI SERVIS
Olja so bila pri uradnem zastopniku kar draga (110€ za vse tekočine) - olje za menjalnik nimajo pakirano v embalaži, temveč so mi ga natočili v prazno plastenko, olje za reduktor pa pravtako nima napisanih specifikacij na plastenki, samo ime "Honda DPS-F Dual pump fluid".
Za hec sva vprašala, koliko bi naju stal servis in koliko časa potrebujejo. Odgovor? 450€ in 4,5h dela, s ceno 54€/h. :shock: Na AMZSju so nama uredili v 2,5 ure po ceni 24€ za člane, vmes pa so zategnili nekaj objemk in vijakov na podvozju ter zamenjali pregorelo lučko, ki je nisem opazil.
Avto je tako zgubil nekaj čričkov, ki so se oglašali med vožnjo čez neraven teren, menjalnik pa menja prestave opazno bolje (čeprav je že pred menjavo bil povem mehak in voljan).
Bi pa eventualno potreboval dobrega mehanika, ki bi naštelal ventile (v roku enega leta)

OBNOVA ŽAROMETOV

Slika

Slika
Naredil po opisu Renault foruma. Prijetno presenečen nad rezultati ročnega dela. Svetilnost je sedaj mnogo večja, zato ni potrebe po menjavi žarnic - prav si imel lisko :)

RJA NA VRATIH
Cela vrata iskat?! Joj, bom raje pokital pri ličarju za 50€ in vmes počakal na kakšnega donatorja. Sam se tega ne mislim lotit, ker je že nabava materiala sestavljena iz nekaj komponent in bi bilo potrebno naresti kot se spodobi. Torej, h ličarju.

GLOBINSKO ČIŠČENJE
No, ker me je Zoki včeraj oddrl zaradi parkiranja, je zdaj mesečni fond prikrajšan za profesionalno čiščenje. S punco imava dve levi roki :) , ampak bosta tudi dve desni kos nalogi. Malce sem v dvomih - naj uporabim Kobosan in posesam s Kirby-jem? Vodnega namreč nimam. Bom še malo pobrskal po forumu, tako ali tako, pa je v ponedeljek in torek, napovedan dež in bo potrebno počakati.

Toliko za enkrat. Hvala obema za odgovore in voljo, da sta sploh prebrala in odgovorila.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne avg 09, 2009 9:38 am

Za olja se moreš včasih malo pozanimat....Jaz sem za jeepa iskal olje za zadnji diferincijal pa mi je rekel: eh sej to imamo kar v sodiih 75/90 olje....Ker je pač moj model z vlečno kljuko uporablja 75/140 olje z dodatkom za večje trenje.Katerega pač ne dobiš drugje kot na servisu.....ampak sej ne menjaš teh olj vsak mesec :)

Za luči pa pohvala :tomidelej:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne avg 09, 2009 10:08 am

Luči odlično. Mislm, da bosta tud notranjost zrihtala, sej k se enkrat lotiš, pol kr tiščiš in se trudiš in gre. Sonax-ova pena (polsterreiniger), pa zihr ma edn v žlahti globinski sesalc, ene par krp, stelex, meglio,...

Vrata bi pa jaz tudi raje našel nekje ena cela, iste barve, jih razdrl, pogledal kako je znotraj, jih zaščitil, sestavil ena cela in dal spolirat avto. Ker tole kar je na sliki se ne more kar pokitat, ker je verjetno znotraj še bolj pregnilo. Pa ko boš razdiral, boš sigurn še kej našel (polomljeni čepki, slaba vodila pletenice za šipo, ključavnica,...). Pa vmes, k maš avto razkopan, se pa itak lahko s petko voziš.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne avg 09, 2009 3:14 pm

suntrace1 je napisal/-a:
GLOBINSKO ČIŠČENJE
No, ker me je Zoki včeraj oddrl zaradi parkiranja, je zdaj mesečni fond prikrajšan za profesionalno čiščenje. S punco imava dve levi roki :) , ampak bosta tudi dve desni kos nalogi. Malce sem v dvomih - naj uporabim Kobosan in posesam s Kirby-jem? Vodnega namreč nimam. Bom še malo pobrskal po forumu, tako ali tako, pa je v ponedeljek in torek, napovedan dež in bo potrebno počakati.

Blago na sedežih in vratih lahko očistita s kakšnim Perwol ali Woolite tekočim detergentom za občutljivo barvno perilo (doziranje malo bolj kot za ročno pranje) in kakšno mehkejšo ščetko nato pa zdrgneta še s kakšno mikrokrpo. Postopek po potrebi večkrat ponovita. Če te pa skrbi, da bo šlo kaj v barvo pa prej probaš na kakšnem manj vidnem mestu. Tudi kakšnen navaden šampon za lase zna biti učinkovit.

LP

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne avg 09, 2009 3:55 pm

lep projekt. ;)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 09, 2009 4:13 pm

Spucaj tako ti je reko lenivec, nerabiš kemične pomoje. Luči so dobro prišle, tak sem jih spoliral tudi sam. Vrata so bolj boga pa mislim da bi blo nesmiselno kitat jih.

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 Pe avg 14, 2009 7:17 am

Update - OK, sej vem da vas večine ne zanima, ampak vseeno, imam vsaj on-line dnevnik :) Zaenkrat me še niso aktiviral na nobene Honda forumu :( , zato bom kar tukaj dokončal tole temo.

Vrata so sanirana - možakar jih je razstavil, odstranil rjo ter zakital. Pravi, da se menjava vrat ne splača, rja bo itak udarila čez leto ali dve in takrat se uredi (zamenja) samo stebriček. Cena je bila 70€

Slika

Čaka me še globinsko in nov avtoradio z USB priklopom na zadnji strani. Potem pa Galerija.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Pe avg 14, 2009 9:43 am

Lepo si se lotil porihtat avto. Kar tako naprej. Pohvalno res.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe avg 14, 2009 12:43 pm

70€ za oba stebrička al enega?

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 Pe avg 14, 2009 1:47 pm

Technologic je napisal/-a:70€ za oba stebrička al enega?

Enega - ni mal, ampak vrata so bila povsem razdrta, tako da rje naj ne bi bilo več.

tnx dskrab :)
Zadnjič spremenil suntrace1, dne Pe avg 14, 2009 7:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe avg 14, 2009 3:30 pm

suntrace1 je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:70€ za oba stebrička al enega?

Enega - ni mal, ampak vrata so bila povsem razdrta, tako da rje naj ne bi bilo več.

tnx dskrab :)

Odlično. Vidiš da gre :) Pas ta del vrat tud ni extremno izpostavljen zunanjim vplivom tako , da zna držat to več kot leto-dve.
Slika

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 So avg 15, 2009 7:46 pm

Hmmm, nov problem - danes se mi je začel med vožnjo zatikati 3 in 4 prestava, pa tudi v 5 prestavo je šel bolj na trdo. Po 40 km je prenehal s zatikanjem, vendar ni stari mehki menjalnik.

Je možno, da bi bilo zatikanje posledica nepravega olja? Sumim da so v AMZS olja zamešali in mi vlili v menjalnik olje reduktorja namesto olja za menjalnik.

gos
Nov uporabnik

Napisal/-a gos So avg 15, 2009 9:34 pm

suntrace1 je napisal/-a:Hmmm, nov problem - danes se mi je začel med vožnjo zatikati 3 in 4 prestava, pa tudi v 5 prestavo je šel bolj na trdo. Po 40 km je prenehal s zatikanjem, vendar ni stari mehki menjalnik.

Je možno, da bi bilo zatikanje posledica nepravega olja? Sumim da so v AMZS olja zamešali in mi vlili v menjalnik olje reduktorja namesto olja za menjalnik.

Olja za menjalnik, zadnji dif., servo volan, zavore, sklopko je priporočljivo uporabljati originalno Honda.
Drugače pa imaš vsa navodila tukaj http://pdftown.com/Pdf-eBook/Honda.html?from=25

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 So avg 15, 2009 9:51 pm

To že vem , sem šel po olje na Honda servis, vlili pa so mi ga na AMZS, kjer delam servise.

Skrbi me, ker se sedaj zatika in ne vem ali je olje, ali kaj mehanskega

:(

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So avg 15, 2009 10:10 pm

suntrace1 je napisal/-a:To že vem , sem šel po olje na Honda servis, vlili pa so mi ga na AMZS, kjer delam servise.

Skrbi me, ker se sedaj zatika in ne vem ali je olje, ali kaj mehanskega

:(

Trdo prestavljenje, zatikanje....in včasih že opazno slabša moč avta ( kot posledica "prijemanja" menjalnika), so prvi sumi na olje.....
Najdi enga popoldanca...mu daš za pivo ali dva in bo z veseljem pogledal.
Slika

gos
Nov uporabnik

Napisal/-a gos So avg 15, 2009 10:46 pm

Z novim MTF oljem bi se moralo prestavljati vsaj tako kot pred menjavo, oz. mehkeje.
Ali iz zadnjega difa prihajajo kakšni zvoki ?(hrumenje)
Koliko pa si nabavil olja in koliko ga je ostalo? DPS olje je bilo včasih rdeče barve, vsaj ko sem ga jaz menjavalna CR-V.
Če sumiš na napačno menjana olja, bo najceneje ponovna menjava- čimprej.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov