Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

manšeta

Napisal/-a Proton-Blaž Ne avg 09, 2009 9:52 pm

Lp

Na avtu se mi je snela manšeta pri volanskem drogu in mast mi je stekla ven.. zdaj pa me zanima katero mast morem kupit in kolko jo morem dati v manšeto ali zglob da bo ok ? Zakaj se mi je manšeta sploh snela..? Slaba šelna?

p.s avto sem imel dvigjen na eni strani in pognal kolo da sem sprobal če je ležaj fuč... Nakar mi mast vsepovsod pošprica...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne avg 09, 2009 10:02 pm

Pozdravljeni

Na volanskem drogu je manšeta suha in ščiti notranjost droga/semering pred zunanjo svinjarijo. Preverite manšeto na homokinetičnem zglobu - tam pa je črna/grafitna mast.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Ne avg 09, 2009 10:04 pm

Ja manšeto na homokinetičnem zglobu sem mislil. Se da grafitna mast v manšeto ali je kak Čep kje da se tam not "stisne" Koliko se je da ?

lp

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Na volanskem drogu je manšeta suha in ščiti notranjost droga/semering pred zunanjo svinjarijo. Preverite manšeto na homokinetičnem zglobu - tam pa je črna/grafitna mast.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne avg 09, 2009 10:14 pm

Pozdravljeni

Ni nobenega čepa. Praviloma se opere homokinetični zglob z bencinom ( da se odstrani prah in pesek, ki je prišel notri med vožnjo ), spiha z zrakom, namaže z grafitno mastjo, zamenja staro manšeto z novo ( pri novi mašeti se zraven dobi že tuba/povštrček masti in objemke ) in se veselo vozi do naslednjega popravila.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Ne avg 09, 2009 10:18 pm

Stara manšeta je še kot nova , le snela se mi je...Kot zgleda slaba šelna...Zdaj pa nevem koliko masti naj dam noter.Zglob bom pa opral .

lp hvala.

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ni nobenega čepa. Praviloma se opere homokinetični zglob z bencinom ( da se odstrani prah in pesek, ki je prišel notri med vožnjo ), spiha z zrakom, namaže z grafitno mastjo, zamenja staro manšeto z novo ( pri novi mašeti se zraven dobi že tuba/povštrček masti in objemke ) in se veselo vozi do naslednjega popravila.

Lep pozdrav

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Ne avg 09, 2009 10:41 pm

ToreJ kolko masti morem stisnit noter? v manšeto? v zglob? ali oboje?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 09, 2009 10:41 pm

Proton-Blaž je napisal/-a:Stara manšeta je še kot nova , le snela se mi je...Kot zgleda slaba šelna...Zdaj pa nevem koliko masti naj dam noter.Zglob bom pa opral .

ToreJ kolko masti morem stisnit noter? v manšeto? v zglob? ali oboje?

Ne beli si glave s tem koliko masti boš dal noter.....daš jo not toliko da pač lih ne tiščiš masti z motorno brizgalko noter. Daš pač toliko da še lahko normalno z objemkami stisneš in ti nikjer ne tišči masti ven.

Prvo namažeš zglob da je po celem mast potem pa daš še v manšeto.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop So avg 15, 2009 8:35 pm

V manšeto in na zglob se daje grafitno mast z dodatkom MOS2. Na koncu je treba iz manšete spustit zrak, da ni notri pritiska in zategnit objemke.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov