Matjazy je napisal/-a:Imam zanimivo težavo. Po nastavitvi bosch pumpe je avto postal kar mal preveč eksploziven. Če v leru dodam gas, obrate kar izstreli iz prostega teka. Vožnja postane tekoča šele v četrti in peti prestavi, danes po mokri cesti sem se dejansko parkrat precej mučil, da avto ni oddriftal s ceste. Poleg tega pri dodajanju plina avto konkretno črno pokadi (sicer pri tem potegne presenetljivo dobro), prej ni kadil praktično nič.
A je mogoče, da so kej narobe naredil pri nastavitvi bosch pumpe? Al je vse ok, pa je bil prej pač malo zamorjen?
lumpii je napisal/-a:To je normalno. Je pač BMW turbo dizel, če pa si prej vozil 1.6 dizel z 55KM je potem tu velika razlika....
lisko je napisal/-a:Če prebereš mojo temo o jeepu boš videl da sem imel podobne težave po obnovi bosch pumpe. Pri meni je še vse klasično ( ohne elektronik) in za premik oz. večjo doziranje nafte ob "vklopu " turbine skrbi tlak. To cev sem imel jaz zamašeno. No ko sem zmontiral pumpo sem to cev tudi očistil.....motor je dobesedno podivjal.....vožnja zelo podobna tvoji....čez dva mesca je počlo glavo....vzrok: okvarjen wast gate ventil , ki bi prepričeval over boost.....Turbina je tako polnila koliko se je le dalo....a to seveda ni bilo dobro....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov