Nasveti in napotki ter povpraševanja...

orbital
Nov uporabnik

Vodno brušenje pred barvanjem

Napisal/-a orbital Pe avg 14, 2009 8:46 am

mam eno u izi vprašanje za ličarje in entuziaste, ki bi znali pomagat.
roke od brisalcev so črne barve in so po 15 letih vse popikane in zbledele. to bom danes pobarval, včeraj pa sem spravil še vodno brusit.
nekaj izkušenj iz ličarstva mam, to mi ni problem, ker sem kot mulo vsako poletje delal take stvari. moj problem je samo v tem, da je barva tako grozno slaba da po petih potegih pobrusim do čistega železa. nekaj špur mi je ostalo in te me mučijo. na spodnji strani (ki ni na direktnem soncu) je barva ok in ne gre dol, na zgornji polovici pa mi ostane nekaj špur.

zanima me, kako dolgo se naj trudim s temi prehodi. problem je namreč v tem, da sem včeraj mislil, da je vse fertik (brusit se več ni dalo), ko pa sem pucal z nitrom pa so se na tistih špurah, ki so še ostale, pojavili mehurčki in mam zdaj spet preveč hrapavo površino. naj brusim in čistim z nitrom še naprej? razmastit z nitrom pred barvanjem moram obvezno, drugače je vse zaman.

površine, ki so ostale, so malenkostne, mogoče kakšno uro dela še. barva je očitno nanešena v tankem sloju. kaj mi priporočate?

sori za veliko branja, nekak sem moral razložit :)

hvala lepa vsem!

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Pe avg 14, 2009 9:38 am

Za razmastit je zelo fajn antisilikonsko čistilo.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

orbital
Nov uporabnik

Napisal/-a orbital Pe avg 14, 2009 1:45 pm

2/3 sem zbrusil do konca, barva se dobro drži edino na prvem delu vsakega štapa, tako da sem tam samo barvo načel za dober oprijem nove.
malo sem jo po kotih požokal s krtačo in zbrusil z 800 do konca vse.

pobarval sem že, hvalabogu ni sleherne kapljice ali debelega nanosa, šel sem okrog štirikrat s cca 15 min pavzami. finish je super, semi-satin. tokrat mi je očitno res dobro uspelo. :) tu pa tam se najde kaka pikica od kamenčkov, ampak teh se ne da zgladiti in sem jih pobrusil, kolikor se je dalo.

alkohola žal nimam, moram kupit en pravi razmaščevalec, nitro je preagresiven. po moje če ne bi probal z nitrom, bi kar prek pobarval, kar bi pa bilo na dolgi rok slabo.

šibam po nove brisalce :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov