roke od brisalcev so črne barve in so po 15 letih vse popikane in zbledele. to bom danes pobarval, včeraj pa sem spravil še vodno brusit.
nekaj izkušenj iz ličarstva mam, to mi ni problem, ker sem kot mulo vsako poletje delal take stvari. moj problem je samo v tem, da je barva tako grozno slaba da po petih potegih pobrusim do čistega železa. nekaj špur mi je ostalo in te me mučijo. na spodnji strani (ki ni na direktnem soncu) je barva ok in ne gre dol, na zgornji polovici pa mi ostane nekaj špur.
zanima me, kako dolgo se naj trudim s temi prehodi. problem je namreč v tem, da sem včeraj mislil, da je vse fertik (brusit se več ni dalo), ko pa sem pucal z nitrom pa so se na tistih špurah, ki so še ostale, pojavili mehurčki in mam zdaj spet preveč hrapavo površino. naj brusim in čistim z nitrom še naprej? razmastit z nitrom pred barvanjem moram obvezno, drugače je vse zaman.
površine, ki so ostale, so malenkostne, mogoče kakšno uro dela še. barva je očitno nanešena v tankem sloju. kaj mi priporočate?
sori za veliko branja, nekak sem moral razložit

hvala lepa vsem!