Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Servis in potrj.serv.knjižica

Napisal/-a Asterix Pe avg 14, 2009 6:49 pm

Zdravo

Torej zablokiral mi je zavorni cilinder in avto je šel k mehaniku. On rekel, zadnji amortizerji so za menjat, pa zavorni cil. bomo popravili.

Ok, sem rekel. Potem pa so menjali amortizerja, s tem, da jih niso prav noter vstavili in zdaj zgleda vse zvito, vzmet ne sedi v ležišču amortizerja. zraven pa so naredili tudi veliki servis brez, da bi kdo to sploh vprašal ali povedal.

Zdaj pa problem. To je bilo na BHS servisu, jaz pa bi moral na servis v avtohišo, kjer sem avto kupil, da imam naprej potrjeno servisno knjigo in da mi popravijo nekaj rje na prednjih vratih (garancija). Mondeo l.02 (rja serijsko :lol: )
naj zdaj pokličem v avtohišo in rečem za žig? :roll:
Aja, s servisom se sploh ne bom več menil, ker če so šalabajzerji, so šalabajzerji in nikoli ne bodo kaj drugega.

kaj bi vi naredili? (brez nasveta, pelji avto nazaj)

lp
Zadnjič spremenil Asterix, dne Pe avg 14, 2009 7:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe avg 14, 2009 6:59 pm

Na pooblaščencu nič ne govori, da si avto servisiral drugje. Idi tja, pa reči, da bi rad popravil vrata v garanciji. Če ti reče za veliki servis, pa reči, da nimaš zdaj dnarja, pa ga boš delal nekje čez 2 mesca.

Na tak način boš imel vrata popravljena, ampak štempiljke pa še vedno ne. Kako dolgo pa imaš garancijo na prerjavenje?

Ti naši serisi ga res samo serejo.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe avg 14, 2009 7:12 pm

Na prerjavenje je 10 ali 12 let, standardna napaka mondeov model 01 pa je rjavenje pod voznikovimi vrati in to odpravijo le, če imaš redne servise delane pri pooblaščencu.
Pa rad bi imel potrjeno servisno, tudi zaradi prodaje.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe avg 14, 2009 8:58 pm

Pozanimal bi se na uradu za varstvo potrošnikov in tržnem inpketoratu, ali sploh lahko pogojujejo utemeljenost garancijskega zahtevka glede rje s siceršnjimi rednimi servisi. Namreč avto več ni v splošni garanciji, problem z rjo pa bi bil v vsakem primeru. Po mojem torej eno z drugim v tem primeru ne sme in ne more biti pogojevano.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po avg 17, 2009 1:38 pm

Tak za info...
Sem sklical v avtohišo (Ljutomer) in so se pomenili, me je klical zdaj en nazaj in dejal, da če so res originalni deli bili dani v avto, lahko dajo žig v servisno knjigo.
Povedal sem, da se mi gre za prodajo avta, ker jaz tudi sam ne bi kupil avta brez potrjene servisne knjige in se je strinjal.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po avg 17, 2009 2:35 pm

Kdo ti je pa to rekel doben servis ti nebo dal stampilke ker z tem prevzame odg in tudi grancijo na opravljen servis, ne ga srat no ! Ce ne vozis na uradnega se pac spijaznis s tem ;)
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po avg 17, 2009 3:07 pm

Če bi prebral prvi post, bi videl, da je bil servis narejen brez moje vednosti...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 17, 2009 5:37 pm

Asterix je napisal/-a:Če bi prebral prvi post, bi videl, da je bil servis narejen brez moje vednosti...

pa si tudi plačal za delo, ni ga sploh nisi naročil? za ene res škoda besed.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po avg 17, 2009 5:58 pm

Kaj bi te naj? Rekel, naj dajo olje pa filtre nazaj?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po avg 17, 2009 7:17 pm

od kdaj je menjava olja pa filtra velik servis pa zakaj si tako neumen da plačuješ zadeve katerih nisi naročil ??? Če servisa nisi naročil ga ne morejo brez da bi te vprašali delati razen če oni častijo!

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po avg 17, 2009 7:58 pm

Ma j***, da se ne bom kregal zaradi tega.
Načeloma mi je bilo vseeno, ker servis je itak mogo bit narjen, potem sem začel o tem premišljevat, ko sem se na rjo spomnil, ki jo pa le pod garancijo popravijo. Zato pa mora bit servisna poštemplana.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po avg 17, 2009 8:10 pm

marko01 je napisal/-a:Kdo ti je pa to rekel doben servis ti nebo dal stampilke ker z tem prevzame odg in tudi grancijo na opravljen servis, ne ga srat no ! Ce ne vozis na uradnega se pac spijaznis s tem ;)

Pozdravljeni
X2

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 17, 2009 8:26 pm

Jaz res ne kapiran enega folka....

Splošne garancije itak nimaš več, velja ti še samo na rjo, pač probi it na servis, povedat kako je na stvari, pa če so za kaj ti bodo stvari uredili đabe.
če imaš kakšne veze lahko tudi tako prideš do štempla. Drugače jo pa naredi iz krompirja. :lol: mal heca... Sicer ti pa tudi BHS mora dati štempl, če se ti gre za potrjeno servisno.

Glede na to, da ti ni bilo težko dati 500 eur pa še več za servis, boš pa še iz lastnega žepa razkiral dobrih 100 eur za popravilo vrat. Vsaka šola nekaj stane :)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po avg 17, 2009 9:03 pm

Fan je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:Kdo ti je pa to rekel doben servis ti nebo dal stampilke ker z tem prevzame odg in tudi grancijo na opravljen servis, ne ga srat no ! Ce ne vozis na uradnega se pac spijaznis s tem ;)

Pozdravljeni
X2

Lep pozdrav

ja reees

Za par 10€ skor vsi uklonijo, sam to se ne govori...Tako kot se ne govori o vrtenju kilometrov na pooblaščencih in ostalih servisih....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po avg 17, 2009 9:18 pm

black je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:

Pozdravljeni
X2

Lep pozdrav

ja reees

Za par 10€ skor vsi uklonijo, sam to se ne govori...Tako kot se ne govori o vrtenju kilometrov na pooblaščencih in ostalih servisih....

Pač nekateri dajo/date na servisno knjižico ogromno, samo pomeni pa nič, saj jih nekateri štemplajo kot po tekočem traku. Danes se lahk zaneseš samo še na račune. Glede prevzema za odgovornosti krivde, se da pa tudi zelo lepe izgovore najti. Pač tako se dela v današnjih časih :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po avg 17, 2009 9:46 pm

lancia hf je napisal/-a: Danes se lahk zaneseš samo še na račune.

hja, še na to, ne, računaj da so servisi ki lepo pišejo dele, ki so jih zamenjali, pa jih seveda niso.
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov