Napisal/-a Americano Po avg 24, 2009 12:20 pm
Avto:
Proton Persona l.99
cca 110.000 km
bencinar
Opis:
Z avtom sem pred kratkim povozil kamen oz. zaradi slabe cesti sem nasedel. Hitrost je bila minimalna. Slišati ni bilo nič hujšega. Naredil sem še cca 20km in avo ni kazal nobenih posebnih znakov.
Komaj po cca 20km je avto začel trzati in komaj opazno zgubil nekaj moči. Ker sem bil na rezervi sem sklepal da se je nabralo nekaj smeti v rezervarju (tko je blo vsaj čutiti)
Kasneje po dotočenju goriva sem naredil še kakih 10 km je avto še vedno 'trzal' in začel je vse bolj kaditi črn dim iz avspuha.
Drugače ima avto 'hibo' da trza ob min gas, ampak sedaj mi trza malce drugače in močneje. Hibo navadno zmanjšam z bolj pogostim menjavanjem filtra za gorivo.
Znaki, ki sem jih opazil na avtu.
-trza ko držim plin na min ali srednje
-ne trza ko pohodim plin
-vedno bolj kadi
-začel se je vgašati v mirujočem stanju (kot da bi bil slab minimum)
-med zelo počasnim premikanjem z minimalno plina čutim na volanu, kot da se bo avto ravnokar vgasnil (servo tudi otrdi), ko dam gas znaki minejo
-iz avspuha prihaja čuden vonj (mogoče plini zaradi slabega izgorevanja)
Priloge:
Slike škode, ki jo je povzročil kamen. Na slikah je videti poškodbo, ki jo je kamen povzročin na 'zaščiti' cevi. Navidezno izgleda, kot da poškodba ni povzročila vdolbine na sami cevi oz. izpušnem sistemu, ampak lahko se motim. Moral bi pobrati zaščito dol. Je pa možno, da je že najmanjša poškodba ali hud vdarec povzročil, da 'senzor' ki ga je videti na sliki ne deluje več pravilno.
Vprašanja:
Zna kdo sklepati kaj bi lahko bilo narobe?
Je res kriv kamen, ali je samo naključje da je PO tem dogodku avto začel kaditi in da so sedanji znaki povezani z trzanjem, ki je vseskozi prisotno pri tem avtu na minimum obratih?
Koliko ocenjujete me bo stalo, da popravim škodo, ki mi jo je povzročil kamen?
- Priponke
-

- Poškodba/ vdolbina, ki jo je kamen povzročil na zaščiti
-

- Še z drugega vidika
-

- Še slika malce bolj od daleč, da se vidi tudi senzor, ki je priključen na cev
-