Napisal/-a Cruisin Pe avg 28, 2009 7:08 pm
Pozdravljeni.
No kak dober mesec po nakupu se pojavljajo manjše težave na mojem golfu. Motor je 180KM s čipom (serijsko 150).
Opazil sem, da po servisu avto slabo vleče. Na servisu je bilo menjano olje, filtri ter vzmeti.
Primer: ko sem avto testiral je do 200kmh prišel z lahkoto, torej avto se ni nekako mučil, da bi prišel do te hitrosti. Zdaj pa se že pri 160kmh ustavlja in nekako počasneje napreduje do višje hitrosti (pametnjakoviči, ki imajo namen težiti o moji hitrosti naj se prosim izogibajo te teme. Posledic, kazni, ipd. se zavedam. Sem sicer umirjen voznik ampak vsak od nas kdaj pa kdaj stisne oz. sproba nov avto). Tudi v drugi prestavi ne potegne tako kot je pred kratkim. Že, da dobi na hitrosti ampak to ni to kar je bilo.
Torej zdaj vas sprašujem, kje tiči težava oz. kaj bi lahko bilo narobe? Turbina mislim da ni izdihnila, saj avto še zmeraj vleče ampak kot sem omenil ni to to. Mogoče šobe?
Je možno, da so mi na servisu kaj okoli elektronike stikali in da so mi resetirali čip oz. ga odstranili?
Pa še ena mini težava, ki se je pojavila pred kratkim. Namreč imam težave z daljinskim zaklepanjem oz. odklepanjem avtomobila. Ko je avto čez noč v garaži in ko ga zjutraj odklenem se voznikova vrata ne odklenejo oz. zaklenejo takoj. Traja par sekund nato stvar deluje normalno. Ta težava se mi pojavlja samo zjutraj. Ko npr. končam s šihtom in odklenem avto se le ta odklene normalno. Kaj bi lahko tu bilo narobe?