Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Amortizerji, vozne lastnosti

Napisal/-a aklan86 To sep 01, 2009 4:29 pm

Pozdravljeni!

Zanima me mnenje za zamenjavo amortizerjev.

Cena Monroe reflex me pride 264€ + vgradnja pri popoldancu, po drugi strani pa lahko dam amortizerje "obnoviti" podjetju amortizer.com, kjer praktično zamenjano vse razen ohišja, cena 266€ + vgradnja pri njih 18€/kom.

Zanima me kako bi se vi odločili, cena je praktično enaka, kvaliteta? Naj gledam še kakšno drugo znamko amortizerjev, so mogoče navadni Monroe bolj smiseln nakup?

Z zamenjavo upam da bom rešil problem "plavanja" avta, predvsem na malo slabših cestah in pri pospeševanju. končniki naj bi bili ok, potrdili na tehničnem in moj serviser. Je še možna kakšna druga težava za plavanje?

Hvala za nasvete.
Slika

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) To sep 01, 2009 4:35 pm

Pri amortizerju se lahko zmišljuješ vse kar hočeš (trdota, višina vozila itd.) Pač če imaš pa še kakšne specialne želje te pa še mal po denarnici udarjo.
Jaz sem jih obnovil pri amortizerju in se je ful spoznalo, hkrati sem dal še H&R vzmeti tako da mi je še vse komplet stršal in avto spravil v linijo (zadaj premalnik šalce na amortizerju za 3cm).
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To sep 01, 2009 4:52 pm

Vprašaj koliko pridejo kayaba (KYB) pri eurotonu za tvoj avto - namreč cena amortizerjev za moj avto je enaka za monroe ali kayabo, pa so kayaba mnogo bolj kvalitetni.

Osebno imam raje nove amortizerje, kot pa obnovljene, cena je pa približno enaka.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 01, 2009 6:23 pm

Če je cena enaka....oz. skor pri glihi potem nove.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To sep 01, 2009 6:28 pm

nebivedu je napisal/-a:Vprašaj koliko pridejo kayaba (KYB) pri eurotonu za tvoj avto - namreč cena amortizerjev za moj avto je enaka za monroe ali kayabo, pa so kayaba mnogo bolj kvalitetni.

Osebno imam raje nove amortizerje, kot pa obnovljene, cena je pa približno enaka.

x2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov