Hvala za odgovore!
Obnovljena na audi servisu je 1300€ & zamenjava za staro. Tapos medvode 1500 € (verjetno nova).
Jelena (obnova) klical dvakrat in dobil različne cene, enkrat 200€ - 900€, drugič pa 400€ - 800€. Zakaj tako različne minimalne cene?
Stare pumpe pa naj bi bile do 100€, vendar pa jih je težko dobiti. Razbitih audijev na netu ni, tko da mi prostane samo še golf, vendar pa me zanima katera oznaka je prava, da bo pumpa delovala na audiju. Tip motorja (1Z) ali številka bosch pumpe? Po
Vagcat.com so golfe z tipom motorja 1Z delali do 1998.
Problem je v tem da se mi ne zdi smiselno dajati za obnovo pumpe toliko denarja, saj bi avto imel samo le še eno leto (400k km & brez klime). In če bi dobil pumpo z kakega golfa bi bila verjetno dobra za eno leto. Ali pa se motim?
Zakaj pa bosch pumpe sploh crkavajo oz. na koliko km jih je potrebno menjati?
Pri meni je bosch pumpa crknila dan po tem, ko se je malo bolj ohlapna žička z plusa na akumulatorju dotaknila karoserije in je bilo malenkost ognja

Sta ta dva dogodka lahko povezana ali je čisto naklučje da mi je naslednji dan crknila bosch pumpa in kako bi to vplivalo na ceno obnove?
Še nekaj mi ni jasno... Prvo mi turbina ni delala oz se ni vklopila (cevke), potem je mehanik rekel, da je mogoče mašina, ampak je na koncu prišel do zaključka, da je bosch pumpa. Na začetku se je kadilo iz auspuha črno (prave saje), zdaj pa belo, če ne še celo plavo. Je diagnoza prava ali ne?