Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Damo
Nov uporabnik

Nihanje razsvetljave - napetosti

Napisal/-a Damo Sr sep 02, 2009 6:24 pm

Pri Astri G mi pri prostem teku konstantno niha nivo razsvetljave (zunanje, v kabini, inštrumentov, ...).
To se dogaja zaradi nihanja napetosti. Kaj je pa vzrok temu pa ne vem. Pri višjih obratih se ta nihanja zmanjšajo.
Mogoče ve kdo recept za odpravo napake?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr sep 02, 2009 6:45 pm

Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...
Ce se ti ne sveti lucka za akumulator, se je ok :lol:
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr sep 02, 2009 6:56 pm

Mislim da je tudi neka elektronika ki uravnava napetost oz preprečuje nihanje napetosti

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr sep 02, 2009 7:15 pm

pskoda je napisal/-a:Mislim da je tudi neka elektronika ki uravnava napetost oz preprečuje nihanje napetosti

regulator?
Slika

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Sr sep 02, 2009 8:19 pm

Prvo preveri ali menjaj akumulator če je že slab!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 8:35 pm

MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...

Ok lih ni je pa tole pravilen odgovor....men se je tkole dogajal ene par mescev pa sem tud razmišljal , da dokler ne gori lučka je še vse ok....nato je crknil tako da se lulčka sploh ni prižgala pa čeprav alternator ni več polnil....opazil da je premalo napetosti šele ko je radio začel vgaševat , če si dal mal glaseje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Sr sep 02, 2009 8:48 pm

lisko je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...

Ok lih ni je pa tole pravilen odgovor....men se je tkole dogajal ene par mescev pa sem tud razmišljal , da dokler ne gori lučka je še vse ok....nato je crknil tako da se lulčka sploh ni prižgala pa čeprav alternator ni več polnil....opazil da je premalo napetosti šele ko je radio začel vgaševat , če si dal mal glaseje.

Cudno da se lucka ni prizgala :|
Ponavadi te takoj opozori da neke ni ok,...
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 8:57 pm

MatejW je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Cudno da se lucka ni prizgala :|
Ponavadi te takoj opozori da neke ni ok,...

Jah no vedi da moji avti lih nimajo super duper elektronike:) Je pa tko, če ščetke zgubijo stik z rotorjem se tudi lučka ne prižge, polni pa tko al tko več ne. Zato tudi nihanje napetosti....ščetke ne sedijo več dobro na kolektorju.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr sep 02, 2009 9:09 pm

Kaj pa to je normalno, če se pri "vklapljanju" klime zmanjša nivo svetilnosti pri lučeh ??

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr sep 02, 2009 9:40 pm

lisko je napisal/-a:

Če vse dela brezhibno, ne more,in ne sme svetiti lučka, če pa slabo polni, pa začne svetiti lučka. Vsaj italiani imajo tako, za razne das avto nevem :? Pri moji Lancia pa kolikor mi je volt meter pokazal pod prostim tekom, manj kot 10V se je prižgala lučka. Drugače pa zdaj kaže cca 13-14V
Drugače pa je če je "akomulator" zanič, (zaradi izrablenosti, starosti,premalo tekočine,itd) potem ga nemore napolniti. Takrat pa lučka ne sveti "akomulator" pa ratava čedalje bolj prazen.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Sr sep 02, 2009 10:02 pm

eljuero je napisal/-a:Kaj pa to je normalno, če se pri "vklapljanju" klime zmanjša nivo svetilnosti pri lučeh ??

Mislim da pri starejših avtomobilih ja.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 11:38 pm

lancia hf je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Če vse dela brezhibno, ne more,in ne sme svetiti lučka, če pa slabo polni, pa začne svetiti lučka. Vsaj italiani imajo tako, za razne das avto nevem :? Pri moji Lancia pa kolikor mi je volt meter pokazal pod prostim tekom, manj kot 10V se je prižgala lučka. Drugače pa zdaj kaže cca 13-14V
Drugače pa je če je "akomulator" zanič, (zaradi izrablenosti, starosti,premalo tekočine,itd) potem ga nemore napolniti. Takrat pa lučka ne sveti "akomulator" pa ratava čedalje bolj prazen.

Novi aku star pol leta ko se je to zgodlo....po obnovi alternatorja je bilo vse ok. :) Tud sam ne bi verjel če se mi ne bi zgodlo.
Slika

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če sep 03, 2009 6:13 pm

Sendx je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:Kaj pa to je normalno, če se pri "vklapljanju" klime zmanjša nivo svetilnosti pri lučeh ??

Mislim da pri starejših avtomobilih ja.

Gre sicer za novega :(
Bom moral še to reklamirati.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov