MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...
Ce se ti ne sveti lucka za akumulator, se je ok
lisko je napisal/-a:MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...
Ok lih ni je pa tole pravilen odgovor....men se je tkole dogajal ene par mescev pa sem tud razmišljal , da dokler ne gori lučka je še vse ok....nato je crknil tako da se lulčka sploh ni prižgala pa čeprav alternator ni več polnil....opazil da je premalo napetosti šele ko je radio začel vgaševat , če si dal mal glaseje.
MatejW je napisal/-a:lisko je napisal/-a:MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...
Ok lih ni je pa tole pravilen odgovor....men se je tkole dogajal ene par mescev pa sem tud razmišljal , da dokler ne gori lučka je še vse ok....nato je crknil tako da se lulčka sploh ni prižgala pa čeprav alternator ni več polnil....opazil da je premalo napetosti šele ko je radio začel vgaševat , če si dal mal glaseje.
Cudno da se lucka ni prizgala
Ponavadi te takoj opozori da neke ni ok,...
lisko je napisal/-a:MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...
lancia hf je napisal/-a:lisko je napisal/-a:MatejW je napisal/-a:Verjetno je ze alternator svoht,...zrel za obnovo, mogoce so samo scetke boge...
Če vse dela brezhibno, ne more,in ne sme svetiti lučka, če pa slabo polni, pa začne svetiti lučka. Vsaj italiani imajo tako, za razne das avto nevemPri moji Lancia pa kolikor mi je volt meter pokazal pod prostim tekom, manj kot 10V se je prižgala lučka. Drugače pa zdaj kaže cca 13-14V
Drugače pa je če je "akomulator" zanič, (zaradi izrablenosti, starosti,premalo tekočine,itd) potem ga nemore napolniti. Takrat pa lučka ne sveti "akomulator" pa ratava čedalje bolj prazen.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov