Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tpober
Nov uporabnik

Pokanje na podvozju

Napisal/-a tpober Po sep 14, 2009 4:44 pm

Pozdravljeni.

Imam problem na podvozju - natančneje na zglobu, kjer se volanska letev stika z veznim drogom. Na sliki pod točko "2". Namreč, ko vezni drog pomikam gor ali dol, oz. levo, desno v zglobu škripa in poka (čuti se sila lepenja). Zvok je podoben kot pri tečaju vrat, ki ni podmazan. Ta zglob sem razdrl, očistil, podmazal najprej z oljem, potem pa še z obilico litijeve masti, vendar brez rezultatov. Naj povem, da se pokanje pojavlja tako v levm kot v denem zglobu. Zglob je sestavljen tako, da je na sredini krogljica, ki je v polkrožnem ležišču. Sedaj me pa zanima, zakaj problem kljub temu, da sem zadevo podmazal in naolil še vedno ni rešen. Ali je težava v tem, da je material že toliko obrabljen ali kaj? Naj povem tudi to, da sem celotno letev menjal cca. 2 leti nazaj.

Prosim za kakšen nasvet.

LP, Tadej
Priponke
e36rackpozsuvv.jpg

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po sep 14, 2009 5:16 pm

Notranji končniki......enostavno so za zamenjat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po sep 14, 2009 7:17 pm

če nimajo zračnosti in če si res fajn namazal ter razgibal,bi moralo nehati škripati... zakaj škriplje,verjetno je voda prišla vmes...

menjava pa reši vse,če ne gre drugače.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

tpober
Nov uporabnik

Napisal/-a tpober Po sep 14, 2009 8:18 pm

Zdravo.

Ne, nimajo zračnosti. Namazal sem jih fajn, dal v primež in razgibal. Fora je tudi v tem, da ko jih en čas premikaš in se tudi malenskost segrejejo potem nimajo več tega lepenja, ko pa čez nekaj časa ko se zopet ohladijo spet blokirajo. Ko z neko silo protisnem na vezni drog se ne zgodi nič, ko silo povečam pa gre z mesta in pri tem zaškripa.

Ni problem zamenjat, samo vsako leto ne bi rad menjal tega sranja. Ni logike.

lp tadej
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov