Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Najbolj udobni amortizerji

Napisal/-a DonFilipo Sr sep 23, 2009 10:22 pm

zanima me kateri amortizer je najbolj udoben?
poznate kaksne primerjalne teste za kaj takega, ali ce je kdo zasledil kaksno inovacijo na tem podrocju da bi se reklamirala?
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
jesenik
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a jesenik Sr sep 23, 2009 10:53 pm

Po moje še se vprašaj katere vzmeti so udobne. razen če imaš v mislih serijske vzmeti in imaš dotrajane amortizerje.

Na prejšnjem avtu sem moral zamenjati amortizerje, in nabavil sem MONROE in bil zelo zadovoljen. sem vozil večinoma avto na maximumu amortizerji so odlično opravljali svoje delo. drugih znamk, razen orginalnih na avtomobilu pa še nisem imel priložnosti sprobati..

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man Če sep 24, 2009 7:50 am

Jaz osebno (če bi imel dovolj €€) bi sprobal Koni FSD amortizerje. Vzmeti bodo serijske?

http://www.tirerack.com/suspension/susp ... Damper+Set

http://www.tirerack.com/suspension/tests/koni_fsd.jsp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če sep 24, 2009 8:47 am

"Inovacija" na tem področju je Maseratijevo Skyhook podvozje, vgrajeno je tudi v Lancio Thesis, ki se šteje za italijansko S-klaso.
Google is your friend. :)

A megana si VelSatisom zamenjal, fino. ;) Pa preca...hmmm. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Če sep 24, 2009 10:40 am

bass je napisal/-a:"A megana si VelSatisom zamenjal, fino. ;) Pa preca...hmmm. :D

Ko enkrat probas voziti VS, ti se spremeni percepcija lepega in grdega avtomobila, se posebej uzitka v voznji!. Ni zamere na ta avto sploh!

Kateri so boljsi, plinski ali oljni - glede udobja?

najdu sam samo Kayaba Premium amortizerje za moj avto. Pozna kdo ce so to vredi amortizerji?

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 24, 2009 3:07 pm

Sam sem sicer na monroe že vrsto let in nikoli problemov kot prej z osebnim kot sedaj s terencem. Pravijo pa da je kayaba bolša od monroe a izkušenj žal nimam.

Razlika med olnimi in plinskimi je v delovanju. Olje je pozimi gostejše (oz. ko je hladno) in je tudi odzivnost amortizerja slabša. Med tem ko plin je skoz enako viskozen in ima amortizer bolj enake pogoje delovanja. A vendar če boš menjal amortizerje in pustil serijske vzmeti in imaš avto za vsakdanjo uporabo ne boš občutil razlike.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Če sep 24, 2009 5:58 pm

Probaj z citroenovo hidravliko!!!! :!: :!: :!:
Make my day

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 24, 2009 6:51 pm

lisko je napisal/-a:Sam sem sicer na monroe že vrsto let in nikoli problemov kot prej z osebnim kot sedaj s terencem. Pravijo pa da je kayaba bolša od monroe a izkušenj žal nimam.

Razlika med olnimi in plinskimi je v delovanju. Olje je pozimi gostejše (oz. ko je hladno) in je tudi odzivnost amortizerja slabša. Med tem ko plin je skoz enako viskozen in ima amortizer bolj enake pogoje delovanja. A vendar če boš menjal amortizerje in pustil serijske vzmeti in imaš avto za vsakdanjo uporabo ne boš občutil razlike.

tudi na original vzmeteh se bo poznala razlika.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
jesenik
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a jesenik Če sep 24, 2009 7:20 pm

Pozabil sem ti povedat še za eno opcijo... =)

Imaš tudi podvozje znamke BOSE =) ampak seveda če ti denar ni tuja valuta....

INFO:
http://www.youtube.com/watch?v=fHNT2Ivad_U&NR=1

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Če sep 24, 2009 7:50 pm

jesenik je napisal/-a:Pozabil sem ti povedat še za eno opcijo... =)

Imaš tudi podvozje znamke BOSE =) ampak seveda če ti denar ni tuja valuta....

INFO:
http://www.youtube.com/watch?v=fHNT2Ivad_U&NR=1

zadevo poznam. to mi je prvo padlo na pamet, ampak nimam lexusa :)))

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 24, 2009 8:25 pm

abbe je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Sam sem sicer na monroe že vrsto let in nikoli problemov kot prej z osebnim kot sedaj s terencem. Pravijo pa da je kayaba bolša od monroe a izkušenj žal nimam.

tudi na original vzmeteh se bo poznala razlika.

Se bo če si dirkač.....če se držiš omejitev ne opaziš razlike.....vsaj jaz je nisem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Re: Najbolj udobni amortizerji

Napisal/-a darkside Ne jan 04, 2015 8:13 pm

Tema je stara - vem, ampak se nekako nanaša na to temo.

Zgolj iz firbca me zanima kako je s tem vzmetenjem, ki ga ima recimo mercedes s class. Če se ne motim se mu reče zračno??

Zanima me kaka je razlika v primerjavi z navadnim ter kaka je okvirna cena. Na svojega starega korejca ne bom dajal ker je pomojem tak komplet dražji kot je avto vreden :)

Ne vem, če je kje potekala debata o tem ampak kolikor sem bolj na hitro pogledal je nisem našel

Zračni amortizerji nimajo fedra, ampak imajo zračno blazino namesto fedra. Recimo subaru ima šredelavo hubertus in dobiš vse 4 komade zračnih amortizerjev. Samo cena je pa visoka.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 04, 2015 9:49 pm

Nekje sem bral o MB R, da tudi nove blazine ne zdržijo več od 2 let a stane 1 od 600€ na gor, enak krap je Allroad stalno serje zadaj ako veliko tovoriš :( še naj naj so plinski amortizerji vsaj bili so :roll: Hidro je pa le do ene 200tk naprej pa loterija lastil 2x BX 2x Xantia.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne jan 04, 2015 10:29 pm

MB ima v določenih modelihzračno Airmatic vzmetenje in to je ceu sistem - ne boš ga nikamor dodatno vgradil. Precej kompleksna ter draga zadeva ko gre kaj narobe

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po jan 05, 2015 4:48 pm

airmatic je kompleten sistem ja. ampak tisto ti spušča in dviguje avto: https://www.youtube.com/watch?v=5iqXWdmffOU
evo sem našel :D mercedes ima to poimenovano magic body control https://www.youtube.com/watch?v=8ZLKxoFAsh8

ne rabim jaz teh for da bi avto dvigoval s tipko pa to, ampak samo nekaj podobnega kot je tale mercedesov magic control. ok, tak sistem bi bil drag ampak bi s kakimi amortizerji tole verjetno lahko dosegel na ne bi tako čutil vse kot čutiš na vzmeteh (ali pač)

sem pogledal, zračno vzmetenje je res prekleto drago, za plinsko pa ne najdem neke cene koliko bi stalo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jan 05, 2015 5:33 pm

Evo en cenik
http://www.olef.si/KAYABA.htm#vrh
http://www.olef.si/KAYABA.htm#monroe

Zanimivo odkritje, da ima Sharan plinske amortizerje serjisko ?!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jan 05, 2015 5:40 pm

Dobro bi bilo vedeti, kam nameravate vse to vgraditi ........................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po jan 05, 2015 6:49 pm

Super, hvala za cenik. no, za sebe sem ugotovil da bi me stalo nekje 300 eur oz. malo pod 300.

Samo dvomim da se mi splača dat na 12 let star avto. Če bi bil glih z garancije bi mogoče razmislil :D

kaj pa razlika v udobju med plinskim in vzmetmi? je neprimerljivo boljše? žal nimam izkušenj s plinskim vzmetenjem pa sem nekako razmišljal slučajno in malo iskal po forumu.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Po jan 05, 2015 7:14 pm

Mal si pomešal stvari. Plinsko pomeni za amortizerje, ampak amortizerji so vedno v kompleti z vzmetmi.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po jan 05, 2015 7:19 pm

uff pa res oops
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov