Nasveti in napotki ter povpraševanja...

drveni
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Tresenje in poskakovanje ford fieste l 2006

Napisal/-a drveni Pe okt 09, 2009 11:25 pm

Lep pozdrav!

Mene zanima v čem bi lahko bil problem, da avto pri manjši hitrosti poskakuje po gladkem cestišču - najbolj se čuti pri hitrosti 75-85 km/h, nato preneha in je do 110 km/h vredu, nad 110 km/h se začne rahlo tresenje volana, nato pri 120 km/h začne zelo tresti volan, pri še višji hitrosti pa se tresenje volana malo zmanjša in začne tresti vozilo - čuti se na podvozju. Pri konstantni hitrosti naprimer 130 km/h vozilo in volan trese 2 sec, nato 2 sec ne trese in to se ponavlja v nedogled. Trese tudi pri zaviranju, če pri višji hitrosti zavreš ali pa, če pri nizki hitrosti rahlo stisneš na sklopko se čuti poskakovanje.

Menjal sem gume, ker smo mislili, da so bile prejšnje zaležane. Nikjer ni nič lufta, saj smo dali vse pregledat. Nimamo več idej kaj bi bilo krivo, zato pišem na forum v upanju, da se je kdo srečal z podobnimi težavami in mi lahko kako pomaga. Najlepše hvala za vaš odgovor. :)

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So okt 10, 2009 12:19 am

Tole diši po razcentriranih gumah oz. rahlo zviti polosovini. Tresenje, kot ga omenjaš, se pojavlja samo pri raznih resonancah.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So okt 10, 2009 8:17 am

Na optiko bo treba pa dobro scentrerat gume.

Doc1
Nov uporabnik

Kraj: Podgorje

Napisal/-a Doc1 So okt 10, 2009 8:38 am

Tudi jaz sem mnenja ,da je temu kriva polosovina,nikakor pa ne gume....verjetno je kriv zgib(kriz),ki je zrabljen....mozni so se nosilec motorja in vztrajnik....

drveni
Nov uporabnik

Napisal/-a drveni So okt 10, 2009 9:44 am

Gume so nove, večkrat scentrirane sprobane na drugem avtomobilu tako, da to odpade. Optika narejena že pri treh različnih vulkanizerjih. Bom dal pregledat stvari, katere ste mi svetovali. Hvala

drveni
Nov uporabnik

Napisal/-a drveni Po okt 12, 2009 5:35 pm

Ponovno se oglašam z novimi ugotovitvami. Ugotovili smo vzrok za tresenje, oziroma stepanje volana. Vzrok so bili diski, ki so bili poškodovani na drugi strani ko pride gor felgna, ne pa na strani kot običajno, ko se disk uniči oz obrabi. Disk zato ni bil v centru. Zdaj smo tresenje volana odpravili, a še je vseeno ostala vibracija na volan pri določeni hitrosti. Pri določeni hitrosti se čuti vibracija kot sem opisal v prvem sporočilu, 2 sekundi vibrira in 2 sekundi ne vibrira...

Zanima me kaj še bi lahko vplivalo na to, ker so mi na servisu rekli, da so kriz pregledali. Kaj se pa tiče polosovine pa so rekli, da se polosovina nebi cutila pri 120 km/h. Hvala za vaše odgovore. Lep pozdrav. :)

drveni
Nov uporabnik

Napisal/-a drveni Pe okt 23, 2009 4:34 pm

Lep pozdrav!

Še vedno nisem rešil težav z vibriranjem volana in poskakovanjem vozila. Kaj ima kdo še kakšno idejo kaj bi lahko bilo? Prosim za predloge dobrih serviserjev, ki bi se lahko spoprijeli z to težavo in jo tudi uspešno rešili. Nujno rabim rešitev, ker mi uničuje gume - ko smo jih dali na stroj se vidi valovanje gor-dol. Dal pa sem gor nove gume pred 1 mesecem in pol in ko so bile nove so se vrtele normalno. Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe okt 23, 2009 4:55 pm

To tudi meni dela. Vsekakor niso platišča in gume. Meni se pri najvišjem navoru pajtla armaturka in pa pri speljevanju mi avto trosi in poskakuje desno kolo. Imam pa zamenjane tri nosilce motorja in ni nič boljše. Pravzaprav je slabše po menjavi treh nosilcev, zdaj se mu že v prostem teku rola. Ruži zadnja polica in pa armaturka. :roll:

drveni
Nov uporabnik

Napisal/-a drveni Pe okt 23, 2009 5:09 pm

Meni trese od 110 naprej in to v nekakšnih intervalih, če se peljem kostantno naprimer 120 se pojavi vibracija volana 3 sekunde nato 2 sekundi vibracija izgine in potem spet zacne vibrirati. Avto na gladki cesti naprimer pri 50 km/h poskakuje oz se cuti kot da se vrti nekaj jajčasto.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe okt 23, 2009 5:17 pm

gume praviš da niso, kakšno pa je stanje amortizerjev, vzmeti, kretnih sklopov (končnikov, zglobov, polosovin) to še preveri..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe okt 23, 2009 5:47 pm

drveni je napisal/-a:Meni trese od 110 naprej in to v nekakšnih intervalih, če se peljem kostantno naprimer 120 se pojavi vibracija volana 3 sekunde nato 2 sekundi vibracija izgine in potem spet zacne vibrirati. Avto na gladki cesti naprimer pri 50 km/h poskakuje oz se cuti kot da se vrti nekaj jajčasto.

Ja poznam ta zvok. Pri 120 zvok zavija in pajtla v intervalih, medtem ko je pri 160 km/h vse ok. Samo pelje se pa meni čist ok do 65, pol začne ružit vse not, kot da bi mel čez 500 KM.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Po nov 02, 2009 9:39 am

Meni tudi trese volan med 120 in 130. Pri 140 km/h mi neha. Gume so ble centrirane, avro ni bil zaleten (in zato mi je mehanik reko, da ne rabim na optiko). Klko sploh stane optika?
Mam ford fiesto 2004 cela 2 tedna...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov