Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bosko85
Nov uporabnik

senzor za dež

Napisal/-a bosko85 Pe okt 23, 2009 7:31 pm

Pozdravljeni fantje.

Mam eno vprašanje kupil sem avto ki ima vgrajen senzor za dež.
In danes ko je deževalo sem hotel sprobat mal to zadevo in ni delovalo nič.
Vglavnem ko sem dal na pozicijo 1 bi moral bit vklučen ta senzor ali ni tako?
Sicer brisalce je vklopilo ko sem dal na pozicijo to potem pa nič več je lahko to senzor kriv ali stikalo?

Gre pa za avto renault megane let:2004

Upam da mi boste vedli kaj pomagat za vsako pomoč pa se že vnaprej zahvaljujem!!

Lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 23, 2009 8:12 pm

sem imel megana 04 tudi z senzorjem. ko gre dež daš na 1. stopnjo in potem dalje dela senzor za dež,odvisno od padavin . je pa tole ena velika bedarija ker se na čase tako brisalci zaženejo,da ne veš če jih bo odtrgalo dol ali pa še bodo naprej na avtu. jaz bi na tvojem mestu bil srečen če ne dela,ker je izredno moteče tole šviganje...vsaj meni je blo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe okt 23, 2009 8:37 pm

loh jih preizkusiš na enostaven način. najprej avto samo prižgeš, greš ven in poliješ senzor, potem pa probaš kako v ostalih brzinah dela.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe okt 23, 2009 8:50 pm

Js mam VW Boro pa ima senzor in mi je to nekaj najbolšega, ker me moti da delajo brisalci v istem intervalu, sploh ko ne dežuje vedno isto in pol jih prižigam pa u gašam. S senzorjem mi je pa fajn ker briše takrat ko more, itak pa lahk nastavim občutljivost
__+__ 2FAST 4YOU__+__

bosko85
Nov uporabnik

Napisal/-a bosko85 So okt 24, 2009 4:36 pm

danes sem sprobal z to varianto vklopil sem pozicija 1 in polival vodo gor po senzuru pa nič od njega.Potem sem noter razdrl to plastiko pa malo premaknil senzor ps do dr vklopili brisalci ko pa sem spet polil vodo gor pa spet nič od njega.
tak da res nevem kaj naj naredim še

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So okt 24, 2009 6:01 pm

Ti senzorji so en klinc vredni. Sestra ga ima na Xsari, živi pogreb :x
Enkrat obriše vsako kapljico posebej, drugič lahko čakaš, čakaš tako, da že nič več ven ne vidiš pa še kar noče obrisat. Pol sam rukneš ročico eno stopnjo naprej, da obriše, ker je tisto prehitro, če samo rahlo rosi, daš nazaj na senzor in potem se zgodi, da začnejo brisalci divjat za vsako kaplico, ki pade na šipo :roll:
V praksi se potem pokaže, da to sploh ne dela, kot bi pričakoval. Najbolj bi prišlo prav, če ti pride nasproti avto in ti zalije šipo, da bi v tistem trenutku obrisalo, samo to je misija ne mogoče. Pol moreš pač ročno pritiskat ročico v spodnji položaj, da obriše takrat, ko rabiš.
Meni se dosti bolj dopade sistem intervalnega brisanja, ki ima nastavitev hitrosti. Pa če imaš na prvi stopnji stalnega brisanja se ta preklopi na intervalno, ko s avtom počakaš, npr. semafor. Tako je imel Clio let. 03 s Privileg opremo. To se mi je zdelo super. Tale senzor je pa pogreb.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So okt 24, 2009 6:06 pm

ja,ja tudi meni na xsari delajo kontra logiki, ko je par kapljic na steklu briše ko nor, ko pa je šipa polna vode pa čaka in čaka da obriše pa še takrat samo enkrat, podn od podna so tile senzorji za dež, bolje da ti tist senzor ne dela, boš mel prišparanih kar nekaj živcev.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So okt 24, 2009 7:10 pm

Heh tudi sam imam ta senzor. Sej ko dela pride fajn. Ampak se velikokrat zgodi, da dela na pol. Kot so že ostali napisali dela včasih ravno kontra. Pa odvisno je tudi od tega kolk usrano šipo pri senzorju imaš, ker ga to najbolj zmoti...
Jaz ga nucam ampak mi pa tudi živce žre včasih.

kekec19
Nov uporabnik

Napisal/-a kekec19 So okt 24, 2009 8:18 pm

na seatu dela bp!!! :D

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So okt 24, 2009 8:27 pm

Moram reč, da tudi pri meni na Meganu dela stvar zelo OK. Sam imam ves čas nastavljeno na 1 stopnjo - torej nikoli nimam ugasnjeno - in ko potrebujem se samodejno prižigajo. Z odzivnostjo sem zelo zadovoljen, ko te nasproti vozeči zalije se še v istem trenutku vklopijo ter tudi ustrezno reagirajo glede na moč dežja. Edino, kar se ti zna zgoditi je to, da ko greš navzdel priteče voda iz strehe preko senzorja, potem pa za sekundo ali dve res znorijo.

Glede tvoje težave - isto je stvar crknila pri očetu na Laguni, vendar po menjavi vetrobranskega stekla. Ko je pa hotel dati popraviti so mu pa povedali tako ceno, da je enostavno bolje malo večkrat poseči v sistem ročno ;)

Uspešno pri reševanju težave,

LP
Simimedi

bosko85
Nov uporabnik

Napisal/-a bosko85 So okt 24, 2009 9:04 pm

Mene malo čudi to če ga malo premaknem se vklopijo pa če ga odstranin z stekla začnejo brisalci delovati vendar z najvišjo hitrostjo ko pa ga nazaj pritrdim pa nič več od njega.
Nebi rad kupoval nov senzor ker nevem če je 100% krivo to.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So okt 24, 2009 9:48 pm

prodaj ga :P senzor mislim

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So okt 24, 2009 11:03 pm

Tudi jaz nisem zadovoljen s tem senzorjem in ga ne uporabljam...pač, dam normalno brisanje in je.

bosko85
Nov uporabnik

Napisal/-a bosko85 Po nov 02, 2009 5:02 pm

Sem pa danes probal vklopit na pozicijo dva ko bi naj bilo intervalno brisanje pa so delovali neprestano pa sem kapljice zmanjšal pa nič ni bilo razlike bi lahko to stikalo bilo krivo?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po nov 02, 2009 5:44 pm

Na Meganu, ki sem ga jaz vozil je bil senzor pogreb... Sem vozil kar nekaj avtov s dežnim senzorjem in so delovali zares dobro ampak ta na Meganu je pa razred zase :roll: Tako kot je Patrik rekel... bodi vesel, da ti ne dela.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To nov 03, 2009 7:57 am

Potem pa zgleda da ti senzor ne dela, če kljub polivanju vode po njemu ne briše. To bi moralo takoj začeti brisati.
Pri Mazdi deluje odlično, imam ga nastavljenega tudi na najboljočutljivo stopnjo in je res zmaga ter zelo uporaben. Bolj pada bolj briše, manj pada in se lepo umiri :) Je pa treba v pralnici paziti da ga izklopiš :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To nov 03, 2009 10:04 am

na meganu dela dežni senzor 10x bolš ko na toyoti, pa tud na peugeotu je bil nula proti tem...

samo moraš ga znat uporabljat...
si ne predstavljam avta več brez tega senzorja... ;)

na kratko, pomakneš za eno dol, potem pa imaš da lahko nastavlaš kdaj ti obriše bolj hitro ali bol pozno(odvisno od količine vode na šipi), tiste 4 kapljice...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To nov 03, 2009 1:21 pm

kolesar je napisal/-a:na meganu dela dežni senzor 10x bolš ko na toyoti, pa tud na peugeotu je bil nula proti tem...

samo moraš ga znat uporabljat...
si ne predstavljam avta več brez tega senzorja... ;)

na kratko, pomakneš za eno dol, potem pa imaš da lahko nastavlaš kdaj ti obriše bolj hitro ali bol pozno(odvisno od količine vode na šipi), tiste 4 kapljice...

Ja in kaj je trebu zdaj tu znanja? Dela ali ne dela, samo to je vprašanje. Če imaš vklopljeno more obrisat, ko je treba, ko pa ni treba pa ima da brisalci mirujejo. Ne pa da najprej nič ne vidiš, ker noče obrisat in moraš ročno posredovat, da mu daš komando naj dela, ko pa daš nazaj na avtomatsko - senzor, pa nori po suhi šipi.

Če govorim za Xsaro, ta nima nobene regulacije občutljivosti. Možnost je samo ali je vklopljeno ali pa izklopljeno in pa potem naprej, stalno brisanje in stalno hitro brisanje.
Zgleda, da pač eni imajo noter stvar, ki dejansko deluje, drugi pa samo toliko, da se lahko reče v oglasih češ kako opremo ima, dela pa itak ne.

bosko85
Nov uporabnik

Napisal/-a bosko85 To nov 03, 2009 6:23 pm

Jaz vklopim eno stonjo dižje za avtomacko in lahko tudi kapljice nastavim pa nič od njega čepa malo senzor premaknem pa deluje ali ko ga pritrdim nazaj gor je spet mrtev.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To nov 03, 2009 7:39 pm

No, meni na Meganu edino kar mi ni delalo problemov je to bil senzor za dež. Vedno sem ga imal vklopljenega, pa se je vedno prižgal, ko je bilo potrebno, edino kar me je motilo je, da, ko si se ustavil na križišču so se skoraj ustavili in ko si speljel se par sekund niso vklopili, tako, da si moral vozit "na slepo".
Sicer pa preveri, da imaš občutljivost naštimano na največ. Če pa še vedno ne dela, je možno, da je FLATKABEL problem ali kontakti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 1 gost