Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

volan "nabija" ob obračanju

Napisal/-a phoebus To okt 27, 2009 9:20 am

Če sem že pri razmišljanju kaj vse bi bilo za zrihtat, sem se spomnil še na to..
...ne najdem drugega izraza kot da volan "nabija", ker _NE_ trese :-)

Izgleda pa takole- če vozim naravnost ali v dolg enakomeren ovinek, volan ne trese. Če zavijam v križišču ko speljem ali obračam na mestu, ni nobenih čudnih zvokov, volan se normalno obnaša.
Zanimivo pa je, ko počasi obračam volan pri vožnji. Naprimer, pelješ po magistralki, pa mali ovinek levo, malo ovinek desno, tako da za osminko ali šestinko kroga obrnem volan v smer- takrat pa čutim, kot bi prihajala "moč serva" v sunkih in ne enakomerno.

Zadevo lahko kadarkoli ponovim- peljem se po prazni cesti z neko normalno hitrostjo ko še lahko nežno guncaš volan levo desno in občutek je prisoten vedno.

Ni da bi na eni točki postal mehek, na drugi pa trd, ampak enostavno mi...če se probam izrazit tehnično.."podaja moč v sunkih" :)

Kaka ideja?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To okt 27, 2009 12:50 pm

pomoje maš slabo servo pumpo, probaj jo dati obnoviti ali pa novo nabavi........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc To okt 27, 2009 1:05 pm

Pozdravljeni,

podoben občutek sem imel tudi sam pri svojem avtu (podajanje moči v sunkih vendar zelo rahlo). Potem sem zamenjal gume in je občutek izginil. Probaj dobiti kakšne druge feltne in jih daj za probo gor.

lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To okt 27, 2009 1:09 pm

Aja, bom počakal na menjavo gum letne-zimske pa bom videl.
Še to me zanima, baje imam dokaj boge feltne (zadnjič je vulkanizer jamral da je moral dat pol tone ureži gor, da bi bilo dobro če bi jih dal nekomu podrejat).
Imam original lite feltne ki zelo lepo pašejo na avto (čeprav so samo 15", se stilsko ujamejo) in jih nebi menjal če se jih da urediti.

Ima kdo izkušnje s tem- koliko stane in kje bi se to naredilo?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 27, 2009 1:34 pm

Premalo olja v servovolanu? Morda ga pumpa matra? ali pa servo letev?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To okt 27, 2009 1:43 pm

avto pa je ? je mogoče francoz........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To okt 27, 2009 3:17 pm

povečin imajo pasati tam do 2001 ta problem. je pa volanska letev slaba.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To okt 27, 2009 3:39 pm

Safrane, volanska letev je puščala in je bila obnovjena pred 4 leti (pred 50 tisoč). Grem preverit količino olja!
O jebemti, pa ga je res nekam malo (avto topel, pa je čisto na dnu palčke), ampak zanimivo, nič pa ni pumpa piskala, ko sem dal obnovit letev je piskala ker ni imela olja.
Mogoče ga je zdaj ravno še dovolj da še ne piska?

Pa mi ja ni spet začela puščat letev? :shock: Ali je možno da je v 4h letih pač pronicalo ven in da ni pene?
Bom dolil pa poročam...predvsem upam da ne pušča spet letev, ker obnova in dol+gor devanje ni poceni (takrat sem dal 130 tisoč sit) :cry:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 27, 2009 4:03 pm

V tisto piksno gre pa kolk? 2 deci olja....in to v štirih letih ne pomeni nišesar....drugač pa redno spremljal nivo pa boš videl.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To okt 27, 2009 4:31 pm

Kako zanimivo, ko sem se odpeljal do trgovine po preverjanju, volan ni več "nabijal", kot bi mu to da sem odprl rezervoarček sprostilo tlak...hecno, ampak na to sem pomislil :)
Dolil sem za en štamprle (ampak res ne več kot tretjino deci!) in je na max (vroča mašina, zgornja črta). Uapm da je to to in da ni šla pumpa...poročam (vožnja iz trgovine ni bila dovolj dolga da bi lahko poročal) 8)

Lisko: ja, servo olja praktično nikoli ne pogledam...vedno pogledam zavorno pa hladilno ko dolivam olje (0.1-0.3 / 1000, odvisno od tega kolko tiščim) :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov