Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jvill011
Nov uporabnik

DPF - off?

Napisal/-a jvill011 Pe okt 30, 2009 9:36 pm

Zivjo!

Sem nov na forumu in imam težave s t.i. DPF (kot berem še zdaleč ne edini).

Vozim Audi A4 letnik 2006, 110000km, 2.0 TDI, BPW motor z DPF. DPF mi povzroča nemalo težav (kljub vsaj 50% vožnji po AC) saj se neprestano maši (tako kaže na armaturni plošči), zato bi ga rad odstranil, pa me zanima, če kdo ve, ali je to kdo pri nas na takem modelu avtomobila že izvedel in za kolikšno (okvirno) ceno bi bilo to izvedljivo...?

Hvala in LP,

Luka

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 30, 2009 9:41 pm

A si bil na servisu, da ti ga očistijo?
Mislim, da je predvideno vsakih 90.000km (nisem zihr).

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 30, 2009 10:38 pm

je avto uvožen??? si prvi lastnik???
peroRS je napisal/-a:A si bil na servisu, da ti ga očistijo?
Mislim, da je predvideno vsakih 90.000km (nisem zihr).

lp

se ne čisti.....čisti se s s pomočjo nafte...je nekako "večen"...

P.S prvič slišim, da imajo audi problem z DPF flitrom........pojavljalo se je nekaj malega zaradi neadekvatnega olja in nafte, vendar osamljeni primeri.....kaj in kako je pa z uvoženimi se pa ve....

in ...seveda se da odstranit, le na poblaščenca moraš, ker treba ECU-ju druge parametre vnest....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 30, 2009 11:30 pm

@sašo: Moja napaka, sem preveril. Kontrola DPF je predvidena na 150.000km, potem pa vsakih 30.000.
Ampak v primeru, da posveti lučka za DPF in kljub malo bolj živahni vožnji ne ugasne, ga je priporočljivo dati očistit, da se odstrani delce olja s por na filtru, da je večja pretočnost oz. potrebno je ročno naredit postopek, ki ga sicer opravlja filter.

Je pa res da tud jz še nisem slišal, da bi ble pri VAG težave z DPF-ji.

jvill011
Nov uporabnik

Napisal/-a jvill011 So okt 31, 2009 12:03 am

so kar težave ja, malce se pogleda zadeve v angleščini (anglija, irska) pa je cel kup tega...v nem. pa tudi...avto je uvožen iz nemčije

aja, prisilna (na servisu) regeneracija je bila delana že 2x (po računih prejšnjega lastnika sodeč, na pooblaščencu - Avto Jarc in Autodelta)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So okt 31, 2009 12:28 am

jvill011 je napisal/-a:avto je uvožen iz nemčije

vse jasno....

P.S koga briga za Anglijo, Irsko ipd... V Slo težav ni, razen, kot sem napisal neadekvatno olje, slaba nafta alias cviček, "milijon" kilometrov....

jvill011
Nov uporabnik

Napisal/-a jvill011 So okt 31, 2009 1:34 am

sašo5 je napisal/-a:

vse jasno....

P.S koga briga za Anglijo, Irsko ipd... V Slo težav ni, razen, kot sem napisal neadekvatno olje, slaba nafta alias cviček, "milijon" kilometrov....

"Vse jasno"... :roll:

Prosil sem samo za info v zvezi z odstranitvijo zadeve, ne pa neko pametovanje.

Pa brez zamere...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So okt 31, 2009 9:35 am

kaj je jasno sašo ? :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So okt 31, 2009 10:27 am

sašo5 je napisal/-a:

vse jasno....

O so težave s tem...In po navedbah servisa (pooblaščenega) je to ćisto normalno...kot še marsikaj drugega.. :roll:

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 So okt 31, 2009 12:46 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

vse jasno....

O so težave s tem...In po navedbah servisa (pooblaščenega) je to ćisto normalno...kot še marsikaj drugega.. :roll:

LP!

Sam sašo ti si tudi smešn. Audi se nikoli ne pokvari ne, mogoče res, če verjameš v palčke.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So okt 31, 2009 1:41 pm

na servisu se da regeneracijo samo nardit, ampak če se to dela prepogosto se dpf uniči. pokliči rsr, on ti bo znal pomagat, je to že delal in še vedno avto (Audi a8 ) dela BP.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So okt 31, 2009 3:06 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:O so težave s tem...In po navedbah servisa (pooblaščenega) je to ćisto normalno...kot še marsikaj drugega.. :roll:

"izdaj" ime, ki širi "krivo" vero...

P.S a mogoče misliva na istega Passata črnega 1.9 :?: (ali mogoče na Slavkovega 2.0 samo ta je brez DPF-ja, če se ne motim)....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So okt 31, 2009 3:11 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:O so težave s tem...In po navedbah servisa (pooblaščenega) je to ćisto normalno...kot še marsikaj drugega.. :roll:

"izdaj" ime, ki širi "krivo" vero...

P.S a mogoče misliva na istega Passata črnega 1.9 :?: (ali mogoče na Slavkovega 2.0 samo ta je brez DPF-ja, če se ne motim)....

Ne bom izdajal imena, da me ne bo kdo javnega blatenja obtoževal....je pa to en nama dveme zelo poznat pooblaščen servis...mene pa še ene par drugih ljudi....tam ne vidijo več...(raj se drek pišem,kot pa da še kdaj prestopim tisti prag).

Ne..ne gre za passata...Je pa iz VAG kompanije...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jvill011
Nov uporabnik

Napisal/-a jvill011 So okt 31, 2009 5:12 pm

no, kako je s pooblaščenci (verjetno tudi tu obstajajo svetle izjeme) se ve...konkretno lahko povem, da bi mi na Porsche Verovskova zamenjali DPF za 1300 EUR (pri tem je DPF okoli 1100 EUR). V Nemciji sem na spletu zasledil isti del za 50% manj...no comment...

Pa to ni javno blatenje, to je zgolj izražanje mnenja. Kot potrošnik sem do neke mere upravičen do tega...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So okt 31, 2009 6:51 pm

Pozdravljeni

Po priporočilih je pametno ščistiti DPF s testerjem ( postopek čiščenja je drugačen in daljši ) pri vsakem rednem servisu. Ker pa pri nas takšno storitev računajo posebej, ali pa redne servise izvajajo lastniki vozil sami - se to izvaja zelo poredko ali nikoli. Samodejno čiščenje DPFja med vožnjo ni temelito in ostanejo v njem trdi delci žvepla, kar posledično zmanjšuje pretok plinov.

Rešitev:
- ročno čiščenje in nato redno čiščenje s testerjem pri vsakem rednem servisu

Lep pozdrav

PS

Ja še to, "sašo" ima prav, da pri vag grupi ni posebnih težav s PDFji, vsaj takšnih ne kot pri drugih znamkah.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: DPF - off?

Napisal/-a gecco Sr mar 23, 2011 8:46 am

Malo obujem temo: Kako je pa z odstranitivjo DPF in tehničnim?
Predvsem me zanima če je v tejle izjavi (kopirano iz drugega foruma) kaj resnice?
Auto je Euro4, in za Euro4 DPF ni nujen...
Lahko namreč kupiš 147 ali GT ki imata enako mašino kot 159 (sicer 1.9 ampk pri 2.4 situacija ni nič drugačna) razen da sta brez DPFja, pa so vsi trije avti rangirani v Euro4...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr mar 23, 2011 9:31 am

kolk je men znano je dpf filter namesto katalizatorja in se sam čisti ampak takrat je na avtu poraba dosti višja .
problemi pa nastanejo takrat ko dpf filter zažene ciklus čiščenja ti ga pa umes prekineš(ugasneš avto)z tem največkrat zj---- dpf filter.Zato je priporočljivo da preden ugasneš avto pogledat na trenutno porabo in ,če je višja počakat da ta pade (usaj tako je pri mojem avtu opel zafira 07l),oz če dobro poslušaš motor veš gdaj se čisti in gdaj ne.Tako so meni na serviso povedali in tega se držim in zaenkrat brez težav avto pa ima 190k km
PS.sem ga pa z testerjem tudi čistil pa je bila takšna dimna zavesa kot bi se avto užgal.lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr mar 23, 2011 9:35 am

roberto-82 je napisal/-a:kolk je men znano je dpf filter namesto katalizatorja in se sam čisti ampak takrat je na avtu poraba dosti višja .
problemi pa nastanejo takrat ko dpf filter zažene ciklus čiščenja ti ga pa umes prekineš(ugasneš avto)z tem največkrat zj---- dpf filter.Zato je priporočljivo da preden ugasneš avto pogledat na trenutno porabo in ,če je višja počakat da ta pade (usaj tako je pri mojem avtu opel zafira 07l),oz če dobro poslušaš motor veš gdaj se čisti in gdaj ne.Tako so meni na serviso povedali in tega se držim in zaenkrat brez težav avto pa ima 190k km
PS.sem ga pa z testerjem tudi čistil pa je bila takšna dimna zavesa kot bi se avto užgal.lp

Hvala ampak to vse vem. Jaz bi ga rad dal ven (fizično) in me samo zanima kako bo potem na tehničnemu? Bo imel avto probleme z izpuhom, se lahko možje tm spotaknejo ko bovo spodaj vidli da manjka? Izkušnje, če jih ima kdo?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 23, 2011 4:28 pm

Pri nekaterih novih avtih je DPF za doplačilo. Tako, da na tehničnem pomoje nebi kaj komplicirali. Glede plinov pa nevem.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr mar 23, 2011 6:01 pm

ampak če avto nima dpf ima katalizator. No usaj tako si jaz to predstavljam :D :D Če ga odstraniš se bo pomojem na tehničnem vidlo.
PS. tako predvidevam :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov