Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hippo
Poznavalec foruma

Problem - štekanje šibedaha Audi A4

Napisal/-a hippo Sr nov 04, 2009 7:29 am

Lp.

Jaz imam pa en problem, pa ne vem kako se ga lotit, ker me električar pošilja h kleparju, klepah pa k električarju... :o :shock: :x

Torej, električni šibedah mi šteka na A4 l. 96.
Odpre se nazaj do konca brez problema, ko pa ga hočem zapreti se nekje na 1/3 do konca ustavi in gre nazaj, torej ga sploh ne morem zapreti.
Na silo smo ga potem spravil do konca, ampak ko povem za ta problem me šetajo sem ter tja.
A kdo pozna kakšnega dobrega serviserja za šibedahe v LJ ali okolici, ker ne vem kaj je. Mogoče je treba samo vodila namazat, ker elektrika dela BP, motorček pa tudi, tak da res ne vem... Gor pa dol gre BP.

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr nov 04, 2009 9:18 am

Ne razumem zakaj bi te pošiljali h kleparju? A ja bil avto zaleten? Sicer pa mislim da ti ga odpira zato, ker zazna povečan upor... možno je da ima senzor proti priprtju, in ker ta zazna povečan upor misli da pripira kako roko in sproži odpiranje... nekako tako kot električne šipe. Lahko da je to vzrok... vsekakor pa bo treba dobro podmazati vsa vodila, morda boš že s tem rešil problem.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 04, 2009 9:23 am

Ne ne, avto ni bil zaleten, kar naekrat ni hotel več zapirati.
Bil sem pri električarju pa je rekel pejt h kleparju, klepar pa je rekel pejt k električarju. Pa ne samo eden, se eni zgovarjajo na drugega :noro :har

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr nov 04, 2009 9:52 am

Klepar je odgovoren za lahkotnost teka šibedaha v vodilih, električar pa za to, ker avtomatika zazna morebitno preeobremenitev in ustavi šibedah. To je tako kot pri šipah. Še najbojše bi bilo poskusiti z odklopom akumulatorja, ker v prvem taktu to ne gre avtomatsko in zahteva ročno vztrajanje z gumbom do konca. Naprej si to zapomni in dela. Isto kot pri dvigu stekel.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov