Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SuperSnake
Nov uporabnik

Varovalke, ventilacija

Napisal/-a SuperSnake So nov 07, 2009 12:37 pm

Pozdrav!

1. Ne delujejo mi stop luci (ko pritisnem na zavoro). Zarnice sem pregledal in celo zamenjal vendar ni učinka. Sumim da so šle varovalke oz. stikalo pod pedalom. Je možno še kaj drugega? Zanima me pa še sledeče: Kje za vraga so varovalke in pa če je kdo že menjal stikalo pod pedalom zavore??

2. Ventilator mi dela normalno na vseh 4 stopnjah vendar mi ne deluje gumb ki usmerja pihanje (k nogam,noge glava, glava,...) saj piha le v vetrobransko steklo. Kako bi se dalo to poštimati? Je možno da je zamašen filter? Kako priti do njega?

Avtomobil : Ford mondeo mk2 97' Ghia

Ty...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 07, 2009 4:20 pm

Varovalke so pod armaturo na voznikovi al sovoznikovi strani,ali pa ob strani armature (kot VW recimo) glede usmerjanja zraka pa ali je sneta zajla ali pa lomljen vzvod.Filter tukaj nima veze,lahko pa da ti je crknil motorček,če je le ta namesto zajle.

SuperSnake
Nov uporabnik

Napisal/-a SuperSnake Po nov 09, 2009 2:07 pm

Ne vem no.. A je mozno da so varovalke še bolj skrite? Jaz jih namreč NE najdem.. Niti pod armaturo niti nikjer.. :/

Kako bi pa prišel do zajle? :o

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po nov 09, 2009 2:22 pm

kar se tiče zavornih luči so lahko res varovalke, lahko je pa tudi stikalo na pedalu, ki daje kontakt za prižig štop luči, kar se pa tiče usmerjanja zraka pa lahko, da se ti je snela zajla ali pa tudi strgala..............varovalke so ponavadi nekje pod volanom, ali pa pri strani tm nad oziroma zraven pedala za sklopko, malo poglej knjigco za uporabo...........stikalo sem jaz pred kratkim menjal na fiatu, pač samo snel sem starega zanič in namestil novega, ter priklopil kontakt in zadeva špila.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po nov 09, 2009 2:30 pm

Ne me narobe razumet samo ce ne najdes niti varovalk pelji avto rajsi k kakem lokalnem mehaniku pa naj ti on porihta zadevo :!:
Lp by Mare

marvin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a marvin Po nov 09, 2009 11:33 pm

Pr Nubiri je ta selektor narjen na vakuum. Men isto ne dela k mi ena cevka nekje pušča. Možno da maš tko narjen.
Totaln zelenc, ne me tepst:)

SuperSnake
Nov uporabnik

Napisal/-a SuperSnake To nov 10, 2009 11:42 am

@marko01: sem bil pri mehaniku in mu povedal omenjeno težavo pa za olje od serva ki je puščalo še preden sem pisal na forum.. tip mi je pa zamenjal samo cevko od olja za servo volan pa še to je uzel 50€.. Za menjavo varovalk pa še to je vprašanje če so pa ne bi rad dajal € za delo oz. nedelo.. Pa tudi rad bi sam kaj naredil.. :) :)

@xsara: knjigce za uporabo ni bilo zraven avtomobila.. Weird vem..

Ok varovalke najdene.. Moral sem uno plastiko pošraufat dol (pod volanom)..Pri prejšnjem avtu so bile na vidnem mestu (nisem rabil nobene plastike dajat dol) zato se mi je zdelo čudno.. Sedaj me pa zanima ker je škatlica nekak tko čudno postavljena in je težko priti do varovalk.. Zdi se mi da deluje na kakšen PUSH vzvod ampak nisem siguren...sem probal pa ne gre nočem pa zlomit.. Kakšna ideja? :)[/img]
Priponke
DSCN1458.JPG

SuperSnake
Nov uporabnik

Napisal/-a SuperSnake To nov 10, 2009 12:26 pm

Hello again..

No našel sem navodila v angl. na netu (s težavo) tako da bom poizkusil in seveda bom poročal..

Hvala vsem za odgovore ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov