wildjoc je napisal/-a:Zdajle ko se je malce ohladilo mi ne vžiga vačasih ga moram par minut verglat da mi vžge, ko pa enkrat vžge , vžge potem v prvem če bi ga ugasnil. Predvidevam da so svečke, a se da kako svečke izmerit, al kako bi ugotovil če so svečke vredu? al ima kdo kakšno drugo mnenje? Hvala za pomoč in lep dan.
Jože mulej
odprema je napisal/-a:1.) Prvo preglej, če ti pride tok na grelne svečke. S kontrolno lučko, takoj ko daš kontakt mora imeti tok nekaj sekund, če ga ni preglej varovalke. Ena je prav za grelne svečke taka malo večja, zasleduj žico grelnih svečk do majhne črne škatlice - notri je glavna varovalka, pa preglej, da ni prekinjena. Lahko je zanič tudi rele.
2.) Vsako svečko probaš tako, da odklopiš vse žice katere jih povezujejo, na akumulator( plus tok) priklopiš navadeno malo debelejšo žico pa se vsake svečke posebej dotakneš kjer imajo kontakte za plus tok. Če ob dotiku kabla in kontakt grelne svečke ne iskri, je svečka sigurno zanič, če pa iskri (šmelca) je pa OK. Svečke se dotakneš samo za kratek čas.
Če tega nisi vajen, ja boljše, da to delo prepustiš nekomu, ki se na to spozna!!!!
MatrixMPI je napisal/-a:Imam enak problem na Audij A3 dizlu 98 letnik.
Svečke so OK in edino kar mi pade an pamet, glede na mraz in obnašanje avtomobila ob zagonu je akumulator. S tem, da je mehanik, ko ga je na servisu priklopil na računalnik omenjal eno napake zaradi nizke napetosti (na klimi se mi zdi).
Glede na to, da je v avtu še prvi aku, me ne bi čudilo če bi pač počasi spustil dušo.
In če smo že pri tem, me zanima katere akumulatorje priporočate. Ni treba da je klasika, lahko je kaj bolj eksotičnega, tudi zaradi kupa dodatne elektronike, ki je v avtu.
wildjoc je napisal/-a:odprema je napisal/-a:1.) Prvo preglej, če ti pride tok na grelne svečke. S kontrolno lučko, takoj ko daš kontakt mora imeti tok nekaj sekund, če ga ni preglej varovalke. Ena je prav za grelne svečke taka malo večja, zasleduj žico grelnih svečk do majhne črne škatlice - notri je glavna varovalka, pa preglej, da ni prekinjena. Lahko je zanič tudi rele.
2.) Vsako svečko probaš tako, da odklopiš vse žice katere jih povezujejo, na akumulator( plus tok) priklopiš navadeno malo debelejšo žico pa se vsake svečke posebej dotakneš kjer imajo kontakte za plus tok. Če ob dotiku kabla in kontakt grelne svečke ne iskri, je svečka sigurno zanič, če pa iskri (šmelca) je pa OK. Svečke se dotakneš samo za kratek čas.
Če tega nisi vajen, ja boljše, da to delo prepustiš nekomu, ki se na to spozna!!!!
Se pravi ce te prav razumem, svečke nič ven ne šraufam, odklopim iz njih pluse, ker minusi so tako prek navoja, potem pa z eno plus žico, lahko tudi direktno iz akumulatorja se samo vsake svečke malo dotaknem, sem prav razumel? In če šmelca je svečka vredu, če ne šmelca je hin?
odprema je napisal/-a:wildjoc je napisal/-a:odprema je napisal/-a:1.) Prvo preglej, če ti pride tok na grelne svečke. S kontrolno lučko, takoj ko daš kontakt mora imeti tok nekaj sekund, če ga ni preglej varovalke. Ena je prav za grelne svečke taka malo večja, zasleduj žico grelnih svečk do majhne črne škatlice - notri je glavna varovalka, pa preglej, da ni prekinjena. Lahko je zanič tudi rele.
Se pravi ce te prav razumem, svečke nič ven ne šraufam, odklopim iz njih pluse, ker minusi so tako prek navoja, potem pa z eno plus žico, lahko tudi direktno iz akumulatorja se samo vsake svečke malo dotaknem, sem prav razumel? In če šmelca je svečka vredu, če ne šmelca je hin?
Točno tako. Svečke ni potrebno dajat ven.
MatrixMPI je napisal/-a:Hm, pri mojem isto potresava, ampak samo prvih par sekund.
Je možno, da se zaradi švoh akumulatorja (nizka napetost) svečke ne ogrejejo dovolj in se te segrejejo šele po dveh treh poizkusih vžiganja. Jaz namreč nikoli ne vreglam avta dalj časa. Dam kontakt, počakam da se segrejejo svečke, probam prižgat in če se ne vžge v tisti sekundi, dveh, pač dam nazaj ključ na nulo in ponovi vajo.
Se pravi mi avto zalaufa po kakšnih dveh, treh gretjih svečk (svečke so OK).
Enkrat sem avto sicer verglal kakšnih 5+ sekund, pa ni in ni hotel vžgat. Ne vem sicer na kakšen sistem avto regulira predgretje svečk, ampak imam občutek, da verglanje ne pomaga. Samo večkratna ponovite pregretja.
Bom pa poročal, ko najdem primeren akumulator in ga zamenjam.
A je kdo kje videl kakšnega Boscha Silver S6? Sem namreč posurfal malo po naših online štacunah pa folk sploh ne loči posameznih tipov Silver serije med sabo.
valvoline je napisal/-a:odprema je napisal/-a:wildjoc je napisal/-a:odprema je napisal/-a:1.) Prvo preglej, če ti pride tok na grelne svečke. S kontrolno lučko, takoj ko daš kontakt mora imeti tok nekaj sekund, če ga ni preglej varovalke. Ena je prav za grelne svečke taka malo večja, zasleduj žico grelnih svečk do majhne črne škatlice - notri je glavna varovalka, pa preglej, da ni prekinjena. Lahko je zanič tudi rele.
Točno tako. Svečke ni potrebno dajat ven.
Svečke morš vse 4 vn poobrat. Lahko elektriko potegne tut k je svečka hin zarad kratkega stika notr v samo svečko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov