Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

crkujejo žarnice

Napisal/-a luke18 So nov 07, 2009 7:37 pm

V zadnji desni luči mi pregori žarnica, pregori mi po kakem tednu. Kaj bi lahko bilo narobe? Mogoče je rešitev kakšna druga žarnica? Imam pa Golf IV

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So nov 07, 2009 9:25 pm

jah, to je kr običajno da crkujejo žarnice vzadi pri golfu 4. tudi nam na octaviji 1, crkujejo zadnje kr pogosto, na 2,3 meseca zihr treba kako zamenjat uzadi. to je pač hiba teh avtomobilov. napaka na el. instalaciji predvidevam. probaj z bolj kakovostno žarnico drugič, mogoče pa podaljšaš rok trajanja. vsak teden je malce prepogosto? ti to resno?

Markos
Nov uporabnik

Napisal/-a Markos So nov 07, 2009 9:39 pm

Imel sem Alteo, letnik 2004, pa sem imel enak problem. In, ko sem večkrat na servisu zahteval odgovor, zakaj se to dogaja (crkovale so mi tudi na sprednjih žarometih), sem končno dobil odgovor (po 9 mesecih!), da je kriva neka zaščita na kovinskem delu adapterja (tam, kjer da žarnici kontakt), in da ta zaščita povzroči preveliko temperaturo, ki jo pa žarnica ne zdrži in tako pregori.

Zamenjal sem oba adapterja oz. nastavka zadaj (za levo in desno luč) in nisem imel več problemov.

Naj povem še to, da sem jih moral plačat (ni šlo pod garancijo), čeprav je tovarna za to napako vedla!!

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So nov 07, 2009 11:54 pm

moj kolega ma isti avto kot avtor in ima isti problem glede zarnic,s tem da pri njem ponavadi crkne še spredna desna,pred tem pa še zadnja desna(učasih tud leva), ni pa še ugovotu vrok problema :? ...js mislm da je vzrok nekje v napeljavi ali pa na tistem "vezju",kjer se "vtakne" zarnica :)

p.s.: poročaj če ti uspe najdt vzrok :-P

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne nov 08, 2009 12:56 am

Sam sem tudi imel velike težave, sem že tukaj na forumu pisal o tem, pa bom še enkrat. Precej pogosto so mi zadnje luči crkovale, ni važno ali za zavoro,pozicijske vse je crkavalo po tekočem traku. Sprednje žarnice so mi po en mesece delale. Vsak mesec je šlo vsaj 5-10 evrov za žarnice. Posebi ko sem ojačevalec dal not, se je zadeva stopnjevala, pa mi drgač ni utripalo od bassa, ker zadeva tudi ni ne vem kolk močna.
Na koncu sem akumulator zamenjal (bosch silver), prej je bil original, od nakupa lani januarja do danes mi nobena zadnja luč ni pregorela! Sprednji sta pa delali skoraj eno leto in še to tiste k baje slabo zdržijo night breaker al kaj je že. Zdej bomo vidli kolk zdržijo navadne boscheve. Avto je pa peugeot 307.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov