Pozdravljeni!
Jaz bi pa vprašal kaj je narobe pri renault 5(bencinar 1.4) da ne vžge.Štarter vrti samo vžge ne.Problem nastane nekje pri elektriki ker ne daje iskre na svečke je to masa ali slabi kontakti ??
plus česa? ..ti samo pazi da nebos(če ga nisi že) vrstni red kablov svečk zamešu ...drgač pa še poglej če ti elektrika sploh pride do kablov ..ampk sm skor 100% zihr da je "činšula" hin
Da ne bo zmešnjave...o kerih kablih govorimo? Jaz sicer vem da se govori o napajalnih kablih vžiglane tuljave....avtor mogoče misli da govorimo o visokonapetostnih kablih....
Torej če ni iskre preveri če je na vžigalni tuljavi prisotna napetost.
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
Pozdravljeni! Da ne odpiram nove teme - imam isti problem - R5 Five ne vžge. Akumulator je OK, ko dam kontakt, je vse normalno, vendar ko želim zagnati motor, ni niti zvoka od njega, verjetno je nekaj narobe z zaganjačem. Mi lahko svetujete prosim, kako naj se lotim zadeve, kje naj začnem?
Za Začetek očisti kontakte na zaganjaču... Če ne pomaga, ga vzemi dol (če tega še nisi počel boš potreboval nekaj živcev) in priklopi direktno na akumulator...
zlica22 je napisal/-a:Za Začetek očisti kontakte na zaganjaču... Če ne pomaga, ga vzemi dol (če tega še nisi počel boš potreboval nekaj živcev) in priklopi direktno na akumulator...
Nisi mu povedal da more priklopit oba plusa ( glavnega in kontaktnega). Drugač pa će še nisi jemal kdaj štartarja dol bo kr problem....je kr zaj**** tole dobit dol. Sploh če nimaš vsega orodja in kanala ali dvigala.
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )