Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Twister_
Nov uporabnik

razlika med R laguno 1994-1998 in 1998-2000

Napisal/-a Twister_ To nov 10, 2009 10:24 pm

Zdravo!
Imam R laguno model od leta 1998 do 2000 (okrogle meglenke). Ker sem zletel s ceste in priletel v drevo, sem zbil desni sprednji konec avta. Klepar mi je poslal spisekrezervnih delov, ki jih moram kupiti, pa me zanima, če kdo ve, kateri deli bi od lagune letnik 1994-1998 pasali na moj avto, ker je dele za tisti model veliko lažje dobiti...odbijač vem da je drugačen, meglenka tudi, pokrov motorja isti, za ostalo pa ne vem :)

Klepar mi je poslal naslednji spisek:
-pokrov motorja
-vezna stena
-okrasna maska barvani del
-okrasna maska (črni del mreža)
-desni žaromet
-prednji desni blatnik
-prečni nosilec (vez šasijskih krakov)
-prednji odbijač barvan - ima meglenke
-desna meglenka
-desno polnilo pod prednjim odbijačem
-desni PVC bočni nosilec prednjega odbijača
-levi PVC bočni nosilec prednjega odbijača
-desni prednji del PVC kolotečne
-levi prednji del PVC kolotečne
-kovinski nosilec hladilnikov spodaj
-če je možno desni šasijski krak dolg vsaj cca.30 cm
-hladilnik vode

Zelo lepo prosim za pomoč, ker se mi že malo mudi.
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Rok

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr nov 11, 2009 11:58 am

Neumnost je to popravljat.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr nov 11, 2009 2:12 pm

joztom je napisal/-a:Neumnost je to popravljat.

x2
Sam ne se kregat :P

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr nov 11, 2009 4:38 pm

x3

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr nov 11, 2009 5:10 pm

Pomoje je bolje, da kupiš novo-rabljeno, okoli 2500, 3000 €, bi se bolj splačalo.

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Sr nov 11, 2009 5:10 pm

Na tem forum ne boš ničesar uporabnega dobil pri popravilu renaulta. Zamenjaj značko pa ti bodo vsi pripravleni pomagat ;)

Tako pač je!

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr nov 11, 2009 5:30 pm

Veyron je napisal/-a:Na tem forum ne boš ničesar uporabnega dobil pri popravilu renaulta. Zamenjaj značko pa ti bodo vsi pripravleni pomagat ;)

Tako pač je!

Če rečemo, da je bila njegova laguna vredna 5000€ še 1cm pred drevesom, se mi zdi nesmiselno dajat velike količine denarja (to bodo sigurno velike) za popravilo. Recimo, da bi dec dal 2000€ (na pamet govorim), potem ga pa še prodat nebi mogel zaradi tega...škoda časa in živcev, da ne govorimo o varnosti takega avta.
Sam ne se kregat :P

Twister_
Nov uporabnik

Napisal/-a Twister_ Sr nov 11, 2009 6:36 pm

glede na to, da je oče prvi lastnik, avto ima 98.000 km, "1cm pred drevesom" pa je bila kot nova, je vseeno bolje avto popraviti (strošek cca. 1000€, saj so rabljeni deli zelo poceni), in potem veš kaj imaš, kot pa da kupim nekaj drugega rabljenega, kar je bilo lahko zbito totalka in ne veš kakšna je mašina itd. pa tudi seicer avto ni moj, oče mi ga je posodil, tako da če sem mu ga zbil, mu ga moram tudi popraviti, pa tudi če se mi ne izplača - no to se mi itak ne :)
če kdo slučajno ve, če so kateri deli enaki, naj prosim sporoči.

hvala, LP!

Rok

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr nov 11, 2009 7:41 pm

lučke niso enake, maska ni enaka, nosilec med krakoma ni enak... vse ostalo pa mislim da je enako, če je na desni strani krak, potem 100% rabiš še posodo za tekočino za stekla. luč mam pa mogoče js... bi mogu pogledat

Twister_
Nov uporabnik

Napisal/-a Twister_ Sr nov 11, 2009 7:56 pm

hvala ti :) heh, posoda za tekočino za stekla je cela - zelo malo zmečkana, vendar ne pušča :) tako da bo še dobra :) aja, pa zdaj sem izvedel, da tudi vezna stena baje ni enaka. za luč ti pa še sporočim, če jo bom potreboval, ker sem sedaj govoril z nekom, ki gre jutri na odpad po dele in bo pogledal še zame. hvala za enkrat!

LP
Rok

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr nov 11, 2009 8:41 pm

Poglej si tisti crash test, popravljenega karamboliranega Forda Focusa in nekaramboliranega Focusa, isti letnik. Pa ti veliko pove o varnosti takšnega avtomobila.

Twister_
Nov uporabnik

Napisal/-a Twister_ Sr nov 11, 2009 8:51 pm

kdo pa pravi, da če kupim novo - rabljeno, ni bila nikoli karambolirana? rabljeno je vedno rizično kupovat. tukaj vsaj vem, da je mašina dobra, pa tudi karambolirana ni toliko, da bi imelo kakšno veliko vezo pri varnosti. veliko delov, ki mi jih je napisal klepar, bi se dalo tudi popraviti, ampak so tako poceni rabljeni, da se jih ne izplača popravljati.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr nov 11, 2009 9:47 pm

Renault ni slabši od ostalih firm, ponavadi so uporabniki drugačni. Ta vojna mnenj je že od nekdaj, ko so še VW hrošč kupovali zdravniki in advokati, j***a brez kurjave futrali spredaj in zadaj, katrce in 12-tice pa 18-tice pa so klepale za VW nedosegljivih 250k km brez generalne, hrošči pa pri 140 nove glave ali vsaj remont. Po prihodu novejših npr 21-tic je bila boljše narejena kot Passat in to za razred.
Tvoj letnik ni vreden takega vložka, še posebej v teh časih, ko so novejši modeli napol zastonj. Če menjaš krak, bo to delal nekdo na mizi, pa barvanje pa sestava, to je toliko ur, da terja trezen premislek. Samo barvanje haube in dveh odbijačev je 600€ za primerjavo, pa nič zbito.

Twister_
Nov uporabnik

Napisal/-a Twister_ Sr nov 11, 2009 9:58 pm

hmm... imaš dragega ličarja ;) barvanje havbe, blatnika in odbijača - 360€ :) no, toliko je računal mojemu kolegu, mislim da meni ne bo dosti drugače. koliko približno bo pa računal klepar, pa še ne vem.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če nov 12, 2009 2:28 pm

@twister
paše dejansko vse od starega tipa, zajamčeno, ker je znanec kupil 99 letnik spredaj razbit in ga komplet naredil iz delov, ki jih je imel doma od 95 letnika. ampak da bo avto izgledal ok, je pa treba vedet;
luči niso iste v steklih, kar lahko vidiš na vsaki sliki
odbijač je drugačen, tudi oblika meglenk (stare štiroglate, nove okrogle)
hauba je ista
glede kilerjev nisem prepričan, mislim pa da so drugačni, ker so drugi tudi motorji in mislim da so potrebni tudi drugi kilerji
posodica vetr.tekočine enaka
vezna je drugačna....

lp
Freude am Fahren
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov