Nasveti in napotki ter povpraševanja...

primozzz
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

VW Passat 2006, menjava žarnic - težava

Napisal/-a primozzz Ne nov 15, 2009 5:02 pm

Pred kratkim mi je "crknila" desna xenon-ka (D1S). Da to zamenjam bom moral snet prednji odbijač, saj drugače ne gre. Še pred tem sem se lotil menjat parkirni žarnici (obe - kar tako, čeprav sta še svetili, ker želim imeti modri) in kaj se je zgodilo. Po menjavi desne parkirne žarnice, ta več ne sveti. oz. kadar dam kontakt zasveti za kratek čas (cca. 3 sek), potem pa ugasne (žarnica bi namreč morala svetiti ves čas). Ops, sem si mislil da mogoče z žarnico nekaj ni vredu in sem dal noter nazaj staro žarnico, vendar sedaj stara žarnica prav tako ne sveti več, torej z novo žarnico " ki je sedaj za raliko led", ni nič narobe.
Zamenjam še levo parkirno žarnico, ter pojavi se enaka težava.
Na displeju mi sedaj zraven da ne deluje xsenonka javlja še da je "park licht links defekt" in za desno /recht/ enako.
Saj če bi avto odpeljal na servis bi že rešili težavo, samo zakaj bi plačeval nekaj kar mi mogoče lahko pomagate tukaj vi. Če mi kdo lahko svetuje kaj storiti naprej, da odpravim težavo, da bo parkirna lučka svetila in kaj storiti da mi displej več nebo javljal okvare, mu bom zelo hvaležen.
Mogoče bo pomagal še podatek, da, xenonke še nisem zamenjal!

Lp, Primož :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 15, 2009 5:31 pm

no lej da ti hitr napisem.
led zarnice ne delajo na vag grupi po letu 2004.ker racunalnik prekine tok po 3 sekundah ker misl da je zarnca zanic.
nc ne kle pisat da si dal staro nazaj pa ono ovo.
dj nazaj obe navdne zarnce(ne led) pa parkrat przgi pa ugasn luci pa bo delal.
pa se prej preglej da se nisat zarnci unicili od tresljajev al kar kol pac...
kar se xenona tice pa pac zamenjaj zarnico pa bo tut to nehal pisat..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul Ne nov 15, 2009 9:04 pm

Preko VCDSja izklopiš funkcijo "cold lamp diagnostic" pa bi moralo delovati.

primozzz
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a primozzz Po nov 16, 2009 9:30 pm

Ja res je, noter sem dal nove navadne žarnice in deluje, samo škoda da nedobim modrih. Hvala za pomoč. LP

Uporabniški avatar
droš
Nov uporabnik

Napisal/-a droš Po nov 16, 2009 9:43 pm

primozzz je napisal/-a:Ja res je, noter sem dal nove navadne žarnice in deluje, samo škoda da nedobim modrih. Hvala za pomoč. LP

sej pa jih itak nesmeš imet..pa conrad itak ma tudi barvne navadne
Slika
http://www.conrad.si/
številka izdelka 857016-86
droš farer

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po nov 16, 2009 11:48 pm

Jaz imam led bele. Ampak svetijo bolj na modro.

Slika

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big To nov 17, 2009 3:13 am

Sej maš v a3m, reč prodajalcu da bi rd bele park žarnice pa da niso led pa ti bo dau. Delalo bo pa normalno pa isto k led svet ;)

ND4SPD
Nov uporabnik

Napisal/-a ND4SPD Pe dec 18, 2009 6:04 pm

Da ne odpiram nove teme...

Gre za zadnjo generacijo passatov (2005-), brez xenon luči, pač navadne. Ali se da dobit oz ima kdo že kakšno preizkušeno varianto kakšnih drugih žarnic, ki bolje svetijo - namreč tele "originalne" so čist v riti, se ponoč bolj za en drek vidi... Ima kdo kakšno rešitev?

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg So dec 19, 2009 12:09 am

Passati že od vključno b5 variante naprej prav slovijo po slabih lučeh. Edina prava rešitev (žal pa tudi pošteno draga) je vgradnja original xenon luči s pranjem in avtomatsko regulacijo vred.
Bolj zasilna varianta (bolje kot nič) so pa žarnice "+80 ali +90%" kot na primer philips extreme power ali osram nightbreaker. Številko sem dal v narekovaje, ker se večja svetilnost v praksi sicer pozna, a ni občutka, da sveti skoraj še enkrat bolj.
Je bilo pa na to temo že veliko napisanega !
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov