Nasveti in napotki ter povpraševanja...

axxxe
Nov uporabnik

Peugeot 206, pri 45000km že 3x menjan jermen alternatorja???

Napisal/-a axxxe Pe nov 20, 2009 2:04 pm

Zdravo! Kupil sem rabljenega 206, 2002 letnik, z 45000km... redno je bil servisiran pri avtohiši vič...imam vse štempilke in zgodovino servisa... malo sem so ogloedoval te liste in ugotovil, da naj bi bil jermen alternatorja menjan že kar 3x?????

Kako je to mogoče? opazil tudi, da je na 2. servisu bil zamenjan prednji disk, SAMO EN! ???? spet čudno... na listih celo piše, da naj bi gospa baterijo ključa menjala na servisu??????

je možno, da je vse skupaj ponarejeno in da je kar nekaj natipkano???

vse bolj se sprašujem če je bila prava odločitev nakup tega peugeota... danes sem menjal še ploščice in zavorno vodilo, ker so bile skurjene...

Prosim za mnenje... HVALA!

prilagam slike zgodovine servisa...

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe nov 20, 2009 2:27 pm

če bi te hteli nategnit,ti nebi dali računov. bodi srečn da si sploh to dobil. jaz bi ti dal samo servisno
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe nov 20, 2009 2:39 pm

Jaz bi pa dal račune in ponarejeno servisno. Na mojih računih nič ne piše kakšen avto in koliko prevoženih km ima. In avto bi komot šel čez s 45kkm.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe nov 20, 2009 2:48 pm

preveri na netu kolki lastnik ava si, pa če je slovensko...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 20, 2009 4:25 pm

Vrjemi, da je to to. Vprašanje pa je, kaj od tega so dejansko menjali na servisu. Vsakemu, ki se ne spozna na avte pač probajo uturit na račun še kaj zrave in upajo da ne opazi.
Sem videl enkrat od sosede račun od jarca, za glavni servis na golf 4 tdi. Nategnali so jo nasuho s 45% popustom je prišla še vedno na višjo ceno, ki bi naj veljala za to delo na pooblaščencu. ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe nov 20, 2009 5:49 pm

Dvakrat menjan jermen, vsakič na 80tisoč, kaj bi zdaj rad, skupaj 160tisoč. Zdaj kaj števec kaže pa ne vem.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe nov 20, 2009 6:04 pm

Za baterijo ključa je pač bila tam pa so ji zamenjali. Mogoče včasih ni mogla odprt pa je pojamrala in so pač to naredil.

Za jermen pa nevem zakaj bi ga menjali vsakič. Mogoče je kaj cvilil ali pa nateg. Če je bil zamenjan pri zadnjem servisu pa bi moral še videti svež napis na njem (če ga ima). Potem pa začne počasi bledeti.

Za menjavo samo enega diska pa je lahko razlog, da je kaj zapela. Pri nas smo enkrat zapeli (pri parkiranju na prireditvi) železno palico, ki je bila ukrivljena in gledala kakšnih 10cm iz trave. No zarila se je pa lih v disk in ploščice. Tako, da smo moral gumo dol vzet, da smo jo dobil ven. Vse je možno.
Se vidmo ko se zagledamo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 20, 2009 6:31 pm

Če je avto realen in slovenski in res od prve lastnice je razlog samo en in to je da je gospa pač plačevala kar so ji računali.A je kakšen problem??Naši serviserji so v 80% lopovi!

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Pe nov 20, 2009 7:48 pm

Hvala za te odg! Samo sej veste, prvo na najslabše pomisliš:D Kje pa preverim kateri lastnik sem in če je slo???

Aja pa na rač. so tudi kilometri gor, ki se ujemajo s servisno... zgleda da je res vse plačevala, še tekočino za šipe so ji tam menjali:Dm

še eno vpr...očitno so tudi izpuh menjali, piše na slikah zgoraj...samo , jaz ga imam kar zakrivljenega navzdol, nimajo to samo dizli??? jaz mam 1.4 bencinarja.Menjali so pa tudi na avtohiši vič...

Hvala!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 20, 2009 7:55 pm

Ta peugeot ima navzdol zakrivljen izpuh, ni edini avto ki ga ima ( tudi bencinarji ga imajo ), tole pa bol k na nateg tebe diši na nategovanje boge gospe, ki je plačevala za vse kar so ji lopovi "zamenjali"
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Pe nov 20, 2009 8:33 pm

Zakaj tako misliš???

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 20, 2009 8:36 pm

ja ker dvomim da so ji 3x menjal jermen alternatorja in vse te malenkosti, pa glede na moje izkušnje s tem tipom peugeota si najdi dobrega mehanika čimprej, ker ta avto je en velik kup težav. Imaš avtomatsko klimo mogoče? Verjetno ti bo kmalu začela nagajati, pa tko vedno bo kaj novega na avtu, sam motor pa je kar ok, precej poskočen za svoje konje...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Pe nov 20, 2009 8:50 pm

noup, ni avtomatska... Pisal sem zato, ker mi je čudno da bi že pri 16000 bil menjan jermen alternatorja 1., nato pri 26000 2. in pa pri 42000 že 3. in nato zgleda da je bil avto prodan...ker jaz sem ga dobil z nekaj čez 44000...

Čudno mi je ker je bil servisiran pri peugeot vič...če bi bilo kaj večjega narobe bi to videli, ne pa vsakič menjali jermen...ali se motim???

kdo ve kaj bi to bilo, če predvidevamo da so podatki točni in je vse res...

kaj me čaka? :D

hvala...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 20, 2009 8:54 pm

Ti samo furaj, ko bo crknil boš že popravil, mogoče pa niti ne bo večjih težav, samo po pameti vozi, ker avto je sigurno zaspan.

Lahko pa se oglasiš malo na AH Vič in ti bodo povedali kaj pa kako .

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 20, 2009 9:01 pm

axxxe brez panike ti samo vozi.Avto le ni tok pokvarljiv kot te speedfreak straši.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe nov 20, 2009 9:11 pm

kot bivši lastnik 206, sicer letnik 2001, se ne spomnem da bi bli kšn večni i problemi z avtomatsko klimo, raj pazi na menjalnik in zadnjo premo... preventivno bolj pogosto menjat olje v menjalniku in pa spremljat položaj zadnjih koles da se ne posedejo preveč vn.... seveda se to ne dogaja pri vseh ampak vseen pr dost velkem številu da je opazno..

in ja avtohiša vič ni bla poznana kot nek fair play...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 20, 2009 9:32 pm

čare je napisal/-a:axxxe brez panike ti samo vozi.Avto le ni tok pokvarljiv kot te speedfreak straši.

Ne strašim ga, samo povem izkušnje s tem avtom, na cesti res ni ostal, je pa non-stop nekaj, predvsem pa je problem, ker ni sposobnih serviserjev.

Je pa res, da poznam tudi par oseb, ki pa nimajo nikakršnih večjih težav s tem vozilom, upam, da boš ti med njimi.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe nov 20, 2009 11:28 pm

se pa na Peugeot forumu najdejo ljudje, ki vedo več o teh avtih in popravilih kot vsi skupaj na pooblaščenih serviserjih pa še s cenami ne pretiravajo.

Lp

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P So nov 21, 2009 5:42 am

Moje izkušnje na pooblaščenem servisu. Kupil 206 S16 in seveda dal prvo nardit tavelik servis. Kao naj bi menjali vse kar je bilo na računu. Po cca 2 letih se je zgodila sledeča stvar. Odtrgal je je napenjalec mikro jermena. Vzrok? Kolega rihta zadeva, me pokliče in reče, pa sej ti si mel tole vse še od prve vgradnje notr. Tolk o tehleh servisih. Gre se pa za Avto Igor Velenje.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne nov 22, 2009 11:04 pm

walker kuk si pa dal za menjavo tega napelnjalca?
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov