Nasveti in napotki ter povpraševanja...

berlingoman
Novinec

Pedal sklopke citroen berlingo

Napisal/-a berlingoman Pe nov 20, 2009 2:56 pm

Pedal sklopke citroen berlingo me že nekaj časa zajebava
zdaj je pa že kr problem

ko stisnem sklopko mi včasih pedal ostane dol na tleh in moram potem z roko dvignat pedal-zanimivo ko pedal pade dol sklopka sploh ne odvoji
sem bil že parkrat na servisu pa so tisto fedro ko vrača pedal podmazval pa nič boljš
mogoče trenutno pol pa enkrat spet med vožnjo not obstane-KRIZA

VPRAŠANJE kaj ima berlingo 1.6 hdi sklopko z zajlo al ne?
in ali je problem zamenjat to fedro al cel pedal razdret?
namreč mam možnost iz enga razbitga berlingeca dobit pedal sam bi moral sam razšraufat
ma kdo kako idejo?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe nov 20, 2009 3:23 pm

Če ne veš kaj imaš, raje nič ne popravljaj. Itak pa ne poveš kaj imaš, ne letnika in ne modelnega leta. Pri hidravliki ni nobenega fedra.
Priponke
Brlingo2.pdf
(84.55 KiB) Prenešeno 715 krat
Brlingo1.pdf
(85.23 KiB) Prenešeno 511 krat

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 20, 2009 6:36 pm

je je feder(na prvi sliki pod št. 3), on je mislil na tisti feder prav na pedalu in tist nima veze s tem.Pedal bi moral povračat tudi brez tistega fedra.Problem je v enem od cilidrov (primarni ali sekundarni oz. za lažje razumevanje cilinder na pedalu in cilnder na menjalniku)
Zadnjič spremenil čare, dne Pe nov 20, 2009 6:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 20, 2009 6:38 pm

Pa še neki.Menjaj serviserja,ker tak ki gre podmazovat feder ko ti poveš da ti sklopka ne odvaja ampak samo pade not ni vreden tud da bi bremze brusil ne pa kaj popravljal

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Re: Pedal sklopke citroen berlingo

Napisal/-a /miha\ Pe nov 20, 2009 6:56 pm

berlingoman je napisal/-a:Pedal sklopke citroen berlingo me že nekaj časa zajebava
zdaj je pa že kr problem

ko stisnem sklopko mi včasih pedal ostane dol na tleh in moram potem z roko dvignat pedal-zanimivo ko pedal pade dol sklopka sploh ne odvoji
sem bil že parkrat na servisu pa so tisto fedro ko vrača pedal podmazval pa nič boljš

namreč mam možnost iz enga razbitga berlingeca dobit pedal sam bi moral sam razšraufat
ma kdo kako idejo?

To se je tudi nam dogajalo pri našem berlingotu II 2.0Hdi. Vzrok? Požrta krožnikasta vzmet (na mestu, kjer potisni ležaj pritisne nanjo). Če bi še malo čakali bi prežrlo in bi bla štala. Rešitev? Menjava sklopke.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Pe nov 20, 2009 7:12 pm

...aja... ko so jo zamenjal je pa avto tresel in še vedno trese pri speljevanju (tako močno da tud mama opazi :shock: ). Pa da ne omenjam katastrofalnih citroen servisov (en na viču in en ob celovški).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 20, 2009 8:16 pm

bote pa še vztrajnik zamenjal pa bo nehal trest samo ne tega delat na pooblaščencu,ker vam vsaj 1000€ ne gine.

berlingoman
Novinec

Re: Pedal sklopke citroen berlingo

Napisal/-a berlingoman Pe nov 20, 2009 9:28 pm

/miha je napisal/-a:
berlingoman je napisal/-a:Pedal sklopke citroen berlingo me že nekaj časa zajebava
zdaj je pa že kr problem

ma kdo kako idejo?

To se je tudi nam dogajalo pri našem berlingotu II 2.0Hdi. Vzrok? Požrta krožnikasta vzmet (na mestu, kjer potisni ležaj pritisne nanjo). Če bi še malo čakali bi prežrlo in bi bla štala. Rešitev? Menjava sklopke.

uh zdaj si me pa potolažu-upam, da ni to :(
vseeno hvala za nasvete sam mal se mi zdi čudn ker pedal že od novega škripa kao da bi bila fedra no zdaj pa je začel not obstajat, da ne govorim da je avto star 3 leta skoz lepo vožen pa 60000 km-lepo voženih.
Zato sem predvidevu da je kaka fedra al pa vsaj zajla,če je pa res ta krožnikasta vzmet pomeni da je treba menjalnik dol vzet :(
kaj pa ima lahk za posledico, če vzmet crkne-al lahk kuplonga crkne al se nebi dal šaltat?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Pe nov 20, 2009 10:10 pm

Če bi prežrlo vzmet, potem bi potisni ležaj šel mimo vzmeti, pedalo bi ostalo notri (najbrž bi se potisni ležaj kam zataknil), sklopka pa nebi odklopila. Torej bi bila menjava prestav praktično nemogoča.

Čare... misliš, da je vztrajnik? Po čem sklepaš? Trese samo pri speljevanju. Jaz mislim, da serviser šlampasto skup dal.

user321
Nov uporabnik

Napisal/-a user321 Pe nov 20, 2009 10:53 pm

Tudi pri mojem 2.0Hdi se je enako dogajalo. Pedal ostane na tleh, ga ročno dvignes in po parih poskusih ponovno obstane. Kadar pedal ni obstal je normalno odvojilo. Treslo se ni nic. Po spominu so zamenjal zajlo, fedr in se nekaj. Ni bil velik strošek. Zrihtal so na servisu na Celovški, a ti vseeno priporocam servis v Grosuplju. Zdaj ze 40.000km brez problema s sklopko.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So nov 21, 2009 6:52 am

se pravi, da je lahko vseen zajla al pa fedra pri pedalu
par postov više piše da je lahko cilinder sklopke, to je menda napaka saj nima berlingo
hidravlične sklopke ampak zajlo al se motim?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 21, 2009 8:52 am

Po sliki ki jo je dal joztom jaz vidim hidravliko

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So nov 21, 2009 9:07 am

če je še kakšna garancija pojdi k jerovšku v grosuplje ali pa k merlaku na brezovico, če ni garancije pa k novaku v ljubljano, verjami mi boš najceneje čez prišel in še kr dobro naredijo, izogibaj pa se servisa na samovi ulici v ljubljani.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom So nov 21, 2009 9:09 am

Še vedno ni izdal motorja ali VIN, tako da nabijamo. Ta feder pri hidravliki nikoli ni sporen, sporen pa je valj znotraj cilindra in plastični križ, ki včasih rad zapika. To servis ne obvlada in je treba spajsat dol, ker gre zelo težko in podmazat. Če gre kdaj v prazno do podna, mogoče manjka olja, ali pa pedal ne gre nazaj do končne lege, da se iz kontejnerja ne natoči olje. Pelji ga do FANa, ki ima te gumice na zalogi in zadevo obvlada, je podobna zavoram. Do takrat pa z nogo potegni pedal nazaj do konca in bo mir. Poglej nivo olja za sklopko (DOT4)

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ So nov 21, 2009 9:36 am

user321 je napisal/-a:Tudi pri mojem 2.0Hdi se je enako dogajalo. Pedal ostane na tleh, ga ročno dvignes in po parih poskusih ponovno obstane. Kadar pedal ni obstal je normalno odvojilo. Treslo se ni nic. Po spominu so zamenjal zajlo, fedr in se nekaj. Ni bil velik strošek. Zrihtal so na servisu na Celovški, a ti vseeno priporocam servis v Grosuplju. Zdaj ze 40.000km brez problema s sklopko.

Nam so tudi naprej zajlo zamenjal, pa je blo en čas v redu...ampak samo en čas.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So nov 21, 2009 6:50 pm

joztom je napisal/-a:Še vedno ni izdal motorja ali VIN, tako da nabijamo. Ta feder pri hidravliki nikoli ni sporen, sporen pa je valj znotraj cilindra in plastični križ, ki včasih rad zapika. To servis ne obvlada in je treba spajsat dol, ker gre zelo težko in podmazat. Če gre kdaj v prazno do podna, mogoče manjka olja, ali pa pedal ne gre nazaj do končne lege, da se iz kontejnerja ne natoči olje. Pelji ga do FANa, ki ima te gumice na zalogi in zadevo obvlada, je podobna zavoram. Do takrat pa z nogo potegni pedal nazaj do konca in bo mir. Poglej nivo olja za sklopko (DOT4)

zdaj pa nevem al se ti tko spoznaš al me pa zajebavaš!!!
saj sem napisu berlingo 1.6hdi to pomeni da je l.2006 kot sem tudi napisal ker
pred tem letom ni bilo motorja 1.6hdi ampak se je vgrajeval 2.0hdi po l.2006
pa samo 1.6hdi
a ne pomeni da če imaš hidr.sklopko in ne zajle za kuplongo pa te cilindre da imaš tud olje
tak mam vsej jaz na enem oldiju TU PA NI NOBENEGA OLJA ZA HIDRAVLIČNO SKLOPKO
al se motim?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 21, 2009 6:56 pm

Olje za sklopko gre pri večini evropskih vozil iz posode olja zavor (se pravi ima svoj odvod na cilnder ki je vezan na pedal.Razni korejci,japonci on ostali iz unih koncev pa znajo met posodico za oljesklopke posebej.In ne te ne zajebava,kakor ga jaz porajtam tu na forumu ima kar precej pojma o citroenih.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So nov 21, 2009 8:39 pm

aha, OK se pravi da imam hidravlično sklopko in nič zajle za sklopko

če je tako pol bi pa res znal bit ta cilinder kot je napisu joztom

sej mogoče bo kdo reku kaj to sprašuješ,sam ko vem v našem koncu ni enga citroenovgaservisa ki bi vedel tulk o tem kot tukaj zvem
sem bil pri Košaku kriza.. pa bi vsi sam podmazval ta butast fedr

zgleda da bom se pelu k Jerovšku (1oo km) al ma kdo še kako idejo?

user321
Nov uporabnik

Napisal/-a user321 So nov 21, 2009 10:39 pm

Da ne izumljate tople vode s hidravliko..

Imas berlingo 2006, torej Berlingo II. Ce se ne motim so imeli vsi sklopko prek zajle in ne hidravlike. Tisti PDFji na zacetku so napacni. Pojdi na http://service.citroen.com/ se registriraj in vpisi VIN stevilko. Pocasi bos priklikal do prave slike.

Slika

No vsaj moj berlingo 2004 2.0HDi ima takole.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne nov 22, 2009 11:30 am

Težko je vedeti kako je berlingo narejen in katere motorje so kdaj vgrajevali. tako so slike simbolične in recimo napačne (za vozilo z desnim volanom) kar pa ne spremeni informacije, ki velja. Če sklopka na zajlo gre do dna se sama NE popravi, to težko zastopim. V Citroenovih straneh ni letnikov ampak tip menjalnika in tip motorja, pri določeni VIN številki šasije pa pokaže dejansko opremo. S slikami sem hotel pomagati, ne pa "zajebavati". V vseh katalogih je potrebno vedeti osnovne podatke vozila ali šasijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov