Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Barracuda1
Novinec

Težko vžiganje 1.4 energy

Napisal/-a Barracuda1 To nov 24, 2009 4:10 pm

Pozdravljeni!

Zanima me, če je kdo imel podobne simptome in kako jih je rešil:
Sedaj ko je malo bolj mrzlo (ubistvu sploh še ni, tudi pri 18°C zafrkava), mi avto zelo težko oz sploh ne vžge brez dodajanja gasa. Ko je motor segret vžiga normalno, ko pa je hladen pa brez gasa ne gre in ga potem še nekaj časa matra dokler se ne segreje (hoče ugasniti). Kupil nov akumolator, svečke so ok, menjal računalnik. Edino kar sumim je še motorček prostega teka, kar bom sprobal ko dobim drugega.
Avto namreč tudi nemirno teče v prostem teku. Če pohodiš gas v leru ga takorekoč zaduši ko spustiš plin. Kod da motorček je uravnava prostega teka.

Ne vem če je tudi to mogoče povezano-ko vsake toliko avto malo razpiham, ga pritisnem, neha vleči pri cca. 4500-5000 obratih po občutku (nimam obratomera) in pač prestavim v višjo, kjer spet isto do neke mere vleče potem pa za "duši", se čuti. Vem da to prej ni delalo.

Če ima kdo kakšne nasvete, bi bil zelo hvaležen!
Hvala.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To nov 24, 2009 5:24 pm

Mani tudi ko v leru pohodim pedal do konca in takoj spustim avto zaduši in skoraj ugasne, samo to dela že od kar ga imam, tako da to ni nek problem se mi zdi. Aja meni vseeno vžiga normalno.

LP

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Težko vžiganje 1.4 energy

Napisal/-a King1 To nov 24, 2009 7:16 pm

Barracuda1 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Sedaj ko je malo bolj mrzlo (ubistvu sploh še ni, tudi pri 18°C zafrkava), mi avto zelo težko oz sploh ne vžge brez dodajanja gasa. Ko je motor segret vžiga normalno, ko pa je hladen pa brez gasa ne gre in ga potem še nekaj časa matra dokler se ne segreje (hoče ugasniti). Kupil nov akumolator, svečke so ok, menjal računalnik. Edino kar sumim je še motorček prostega teka, kar bom sprobal ko dobim drugega.
Avto namreč tudi nemirno teče v prostem teku. Če pohodiš gas v leru ga takorekoč zaduši ko spustiš plin. Kod da motorček je uravnava prostega teka.

Ne vem če je tudi to mogoče povezano-ko vsake toliko avto malo razpiham, ga pritisnem, neha vleči pri cca. 4500-5000 obratih po občutku (nimam obratomera) in pač prestavim v višjo, kjer spet isto do neke mere vleče potem pa za "duši", se čuti. Vem da to prej ni delalo.

Hvala.

Kontaktiraj uporabnika @lisko. On ti bo sigurno znal pomagati.

lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To nov 24, 2009 9:33 pm

Na teh motorjih je značilna napaka otrdela hladna cev na podtlačni regulator (MAP). Zamenjaj cevko, obenem nalahko premigaj senzor z vpihom/sesanjem, pa ne po konjsko.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Težko vžiganje 1.4 energy

Napisal/-a lisko To nov 24, 2009 11:12 pm

King1 je napisal/-a:
Barracuda1 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Hvala.

Kontaktiraj uporabnika @lisko. On ti bo sigurno znal pomagati.

lp

Lisko nima energy motorja ampak še starejšo verzijo 1.4 motorja s samo 57 konji :)
Preglej svečke in pa frtajler....map senzor in cevke.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov